سلمان و موج پیام‌های تسلیت به‌جای تبریکات همیشگی

سلمان و موج پیام‌های تسلیت به‌جای تبریکات همیشگی
يکشنبه 5 مهر 1394 - 15:37

نخستین موسم حج در دوره زمامداری سلمان، سیل پیام‌های تبریک همیشگی خطاب به شاهان گذشته عربستان را به پیام‌های تسلیت تبدیل کرد؛ پیام‌هایی که هم تبریک‌های هرساله‌اش فرمایشی و غیرواقعی بود و هم تسلیتِ امساله‌اش.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، همه ساله با پایان یافتن موسم حج، رسانه های عربستان تا چند هفته نخستین خبرهای خود را به انعکاس پیام‌های تبریک مقامات کشورهای مختلف به شاه عربستان به مناسبت "برگزاری موفقیت‌آمیز عملیات حج" اختصاص می دادند و با اغراق و بزرگ‌نمایی، سپری شدن موسم حج را که با صرف هزینه‌های سرسام‌آور از جیب حجاج صورت می‌گرفت، به حساب تدبیر و درایت حاکمان آل سعود و "خادم" خودخواندۀ حرمین شریفین می‌نوشتند.

در کشوری که همه چیزش با کشورهای جهان تفاوت فاحش دارد، حتی اخبار رادیو و تلویزیون نیز به گونه‌ای تنظیم و منتشر می شود که نظیر آن را در هیچ جای دنیا –حتی کشورهای دیگری که نظام پادشاهی دارند- نمی توان یافت. در سال های گذشته و همزمان با پایان موسم حج، رسانه های عربستان تا چندین روز، اخبار خود را طوری تنظیم می کردند که در هر بخش خبری، پیام تبریک چند رئیس جمهور یا پادشاه کشورهای اسلامی به شاه عربستان در اخبار منعکس شود؛ تا این تکرارِ پی در پی در ذهن مخاطب هیچ تردیدی باقی نگذارد که برگزاری "موفق" عملیات حج، از برکت تدبیر شاه عربستان و دیگر شاهزادگان آل سعود است.

اما امسال و در موسم حج عجیب و پرحادثۀ 1436 که نخستین سال زمامداری سلمان بن عبدالعزیز است، همه چیز متفاوت شروع شد و تا به آنجا پیش رفت که فجیع ترین حادثۀ موسم حج در ربع قرن اخیر از نظر تعداد، و چه بسا ناگوارترین حادثۀ تاریخ حج از لحاظ علل، ابعاد و پیامدها؛ (آن هم در حالی که توسعۀ مساحت صحن جمرات در چند طبقه و ده ها برابر اندازه قبلی صورت گرفته)، رقم خورد.

اکنون رسانه های عربستانی برخلاف رویۀ هرساله، هر روز و در هر بخش خبری، چند پیام تسلیت به ملک سلمان از سوی سران کشورها را منتشر می کنند؛ هرچند سلمان و پسرش اصولا عزادار و سوگوار کشته شدن مسلمانان نیستند، که اگر بودند، دست کم در ایام عید از مسلمان‌کشیِ روزانه در یمن، سوریه، عراق و دیگر کشورهای اسلامی دست بر می داشتند.

پربیننده ترین خبرها