چین: نباید کمک های بشردوستانه به کره شمالی متوقف شود

چین: نباید کمک های بشردوستانه به کره شمالی متوقف شود
پنج‌شنبه 5 بهمن 1396 - 18:02

چین با تلاش های آمریکا، ژاپن و انگلیس برای جلوگیری از ارسال کمک های انسان دوستانه به کره شمالی مخالفت کرد و خواستار استمرار این کمک ها شد.

العالم - اروپا

مخالفت چین پس از آن اعلام می شود که وزیران خارجه این سه کشور در اجلاس ماه جاری میلادی در کانادا در باره کره شمالی با پیشنهاد کره جنوبی برای از سرگیری کمک های بشردوستانه به پیونگ یانگ مخالفت کردند.

'هوا چون اینگ' سخنگوی وزارت خارجه چین در مصاحبه ای که تارنمای چاینا ارگ به آن اشاره کرده است گفت تحریم های شورای امنیت نباید مانع کمک های انسان دوستانه شود.

وی از اینکه برخی کشورها می کوشند با تحریم های یکجانبه و خارج از چارچوب شورای امنیت سازمان ملل کره شمالی را تحت فشار بگذارند، بشدت انتقاد کرد.
وی گفت چین موافق کمک رسانی های بشردوستانه سازمان ملل و دیگر سازمان ها و نهادهای مسئول به کره شمالی است و تا حد امکان این کمک ها را به کره شمالی ارسال می کند و از این اقدام پشتیبانی به عمل می آورد.
او با اشاره به اینکه چین چارچوب تحریم ها را مراعات می کند، افزود: متاسفانه عملکرد یکجانبه تحریمی برخی کشورها برای رساندن کمک های بشردوستانه به کره شمالی مشکل ایجاد کرده است.

آمریکا، ژاپن و کره جنوبی تا کنون در چندین نوبت تحریم هایی علیه کره شمالی اعمال کرده اند. 

پس از آنکه کره شمالی در ماه گذشته میلادی یک موشک قاره پیما پرتاب کرد، شورای امنیت سازمان ملل تحت فشار آمریکا و به اتفاق آرا ، روز جمعه یکم دی ماه، قطعنامه تحریمی جدید بسیار شدیدی علیه این کشور تصویب کرد که صادرات نفت و سوخت به این کشور را کاهش می دهد. 

بر اساس این قطعنامه، تحریم های دیگری هم علیه محصولات غذایی، ماشین آلات، تجهیزات و کشتی ها و بسیاری از تولیدات این کشور اعمال خواهد شد. 
همچنین اعضای سازمان ملل بر اساس این تحریم حق ندارند ماشین آلات صنعتی، فولاد و خودرو به کره شمالی صادر کنند بسیاری از مواد دیگر هم اجازه صادرات به این کشور نخواهد داشت. 

صاحب نظران می گویند با توجه به سنگین و فراگیر بودن این تحریم ها ممکن است درامد ارزی کره شمالی در طول سال بین 250 تا 750 میلیون دلار دیگر کاهش یابد. 

کره شمالی تاکید کرده است که با وجود تحریم های آمریکا و متحدانش و سیاست های خصمانه واشنگتن، حاضر به گفت و گو در باره مساله هسته ای و نیروی اتمی نظامی خود نیست.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها