3 دستاورد نتانیاهو در دیدار با پوتین

3 دستاورد نتانیاهو در دیدار با پوتین
دوشنبه 25 تير 1397 - 11:01

منابع صهیونیستی، پیامدهای دیدار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در مسکو را که در ظاهر برای دیدن مسابقه فوتبال نیمه نهایی جام جهانی 2018 روسیه بین تیم های انگلیس و کرواسی، ولی در اصل برای رایزنی درباره ایران صورت گرفته، دریافت پاسخ "نه" بزرگ از سوی کرمیلین ارزیابی کرده اند.

العالم ـ  گزارش

اولین دستاورد سفر چهارشنبه گذشته نتانیاهو به روسیه، شکست تیم فوتبال انگلیس در مقابل کرواسی بود، انگلیسی که صهیونیست ها اشغال سرزمین فلسطین و هویت بخشی به خود را مدیون توطئه های این "روباه پیر" می دانند و در تمامی صحنه ها طرفدار این رژیم بوده است. 
روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" پیش از سفر نخست وزیر رژیم اشغالگر به مسکو در تحلیلی از این سفر نوشته بود که نتانیاهو در دیدار با پوتین به او پیشنهادی خواهد کرد که در ازای خارج کردن نیروهای ایران از سوریه، تحریم‌های وضع ‌شده از سوی آمریکا علیه مسکو، لغو شود، پیشنهادی که پیش از این بارها نیز مطرح شده بود. 
نشریه نیویورکر نیز هفته گذشته به نقل از منابع آگاه نوشته بود که پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، مثلث "محمد بن زاید آل نهیان" ولیعهد ابوظبی، "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی و نتانیاهو ایده همکاری نزدیک واشنگتن - مسکو با هدف حل بحران سوریه و در مقابل رفع تحریم‌های علیه روسیه را مطرح کرده بودند. 
نتانیاهو پیش از سفر به مسکو طی سخنانی دوباره تأکید کرده بود که با رئیس ‌جمهوری روسیه درباره "لزوم خروج نیروهای ایرانی از سوریه" گفت و گو خواهد کرد. 
نخست ‌وزیر رژیم صهیونیستی یک روز قبل از سفر به مسکو و دیدار با پوتین، در قدس اشغالی با "الکساندر لاورنتیف" فرستاده ویژه رئیس ‌جمهوری روسیه در امور غرب آسیا گفت‌ وگو کرده بود. 
بنابر اعلام دفتر نخست ‌وزیری رژیم صهیونیستی، در این دیدار که در قدس اشغالی برگزار شده بود، "سرگئی ورشینین" معاون وزیر خارجه روسیه و "مئیر بن شبات" رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی هم حضور داشته‌ و طرفین درباره تحولات منطقه گفت‌ وگو کرده اند. 
نتانیاهو در این نشست بار دیگر تکرار کرده بود که تل‌آویو حضور نظامی ایران و نیروهای نیابتی‌اش در سوریه را تحمل نخواهد کرد و نظامیان سوریه نیز باید توافق 1974 را رعایت کنند. 
نکته جالب در سخنان نتانیاهو اشاره وی به حکومت سوریه درباره رعایت توافق تل آویو - دمشق (در سال 1974) در خصوص منع درگیری در بلندی‌های "جولان" می باشد، اقدامی که تاکنون به هیچ وجه از سوی رژیم صهیونیستی رعایت نشده و ارتش این رژیم همواره با توپخانه مواضع ارتش سوریه در بلندی های جولان را مورد حمله قرار می دهد. 
سفر اخیر نتانیاهو به روسیه برای اولین بار نبود، از سپتامبر 2015 (شهریور 94) تاکنون، نخست وزیر رژیم صهیونیستی حداقل چهار سفر رسمی و اعلام شده به مسکو داشته که در همه آن‌ها تلاش شده تا دستگاه سیاست خارجی کرملین خواسته‌های تل‌آویو را اجابت کند.
نتانیاهو در سپتامبر 2015 و آوریل و ژوئن 2016 (فروردین و خرداد 95) و هفته گذشته به مسکو رفت تا روسیه را با سیاست‌های منطقه‌ای خود همراه کند، اما حتی تکرار این سفرها خود نشان روشنی است که این مقام رژیم صهیونیستی تاکنون در دستیابی به اهدافش ناموفق بوده است. 
بطور کلی موضوع محوری در تمام این سفرها برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی قانع کردن مسکو به کناره‌گیری و فاصله از تهران بوده، اما جواب اخیر پوتین در نشست دوجانبه با نتانیاهو بار دیگر صهیونیست‌ها را با همان بن بست و "نه" بزرگ همیشگی روبرو کرد. 
روزنامه صهیونیستی هاآرتص همچنین درباره پاسخ وزیر خارجه روسیه به خواسته نتانیاهو برای خروج ایران از سوریه نیز نوشت: "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه نیز پیشتر، این درخواست را کاملا غیرواقع‌بینانه توصیف کرده بود. 
هاآرتص که مشخص است نظر مقامات روس را متوجه شده، افزود: در این مرحله، بهترین چیزی که اسرائیل می‌تواند به آن امیدوار باشد، نوعی طرح روسی است که به حکومت سوریه این امکان را بدهد که بدون آنکه نیروهایش وارد جولان شوند، کنترل این منطقه را به دست گیرد و ضمنا روسیه درباره وضعیتی که بعد از جنگ برقرار می‌شود، با اسرائیل هماهنگی کند. 
نشریه نیویورکر نیز نوشته است: حتی اگر دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا، چنین پیشنهادی (خروج ایران از روسیه) را مطرح کند، مسکو توانایی عمل به آن را ندارد و نمی‌تواند نیروهای ایرانی را از سوریه خارج کند، علاوه بر این ترامپ هم به اتهام ارتباط با روسیه تحت تحقیق قرار دارد و چنین معامله‌ای می‌تواند فشارها به او را افزایش دهد. 
باید گفت که نشریه نیویورکر به خوبی این مساله را تشخیص داده، چرا که مستشاران ایرانی به دعوت روسیه به سوریه نرفته اند که اکنون بخواهند با درخواست مسکو از آن کشور خارج شوند. حضور مستشاران ایرانی در سوریه با درخواست مقامات دمشق به ویژه رییس جمهوری سوریه بوده و خروج از این کشور نیز باید به درخواست مقامات آن کشور باشد. 
ایگور پانکراتینکو، شرق‌شناس و کارشناس علوم سیاسی روس، نیز در گفت وگو با شبکه "العالم" با اشاره به سفر نتانیاهو به مسکو گفت که هدف اصلی سفر وی به روسیه تلاش برای تضعیف حضور ایران در سوریه بود. 
پانکراتینکو افزود: اگر بخواهیم سفرهای نتانیاهو را به مسکو طی سه سال اخیر تحلیل کنیم، خواهیم دید، هر وقت کرملین می‌خواست گام جدی در خاورمیانه بردارد، نخست وزیر اسرائیل با رئیس جمهوری روسیه دیدار کرده است. 
وی با اشاره به تیره‌تر شدن روابط مسکو- واشنگتن طی چند سال اخیر اضافه کرد: وقتی روسیه به همراه با متحدان خود برای حل بحران سوریه دست به کار شد، روابط بین مسکو - واشنگتن بیش از پیش تیره‌تر شد، بعد از روی کار آمدن ترامپ همکاری بین واشنگتن - تل آویو به مراتب بهبود یافته، مخصوصا پس از این ‌که ترامپ تصمیم خود را برای انتقال سفارت آمریکا به قدس اعلام کرد. 
این کارشناس روس با اشاره به این‌که نتانیاهو سعی برای ایفای نقش میانجی‌ بین مسکو و واشنگتن را دارد، گفت: در بین بازیگران سیستماتیک و خارجی سوریه مانند ترکیه، ایران و روسیه (آمریکا یک موضع جداگانه‌ دارد)، اسرائیل فقط با روسیه می‌تواند در مورد رعایت و تضمین منافع خود مذاکره کند. 
وی با اشاره به میانجی‌گری نخست وزیر رژیم صهیونیستی بین روسیه و آمریکا تصریح کرد: نتانیاهو فقط نظرات و مواضع‌ کاخ سفید را به کرملین می‌رساند و نظرات و منافع خود را هم به طور واضح بیان می‌کند تا روسیه مواضع دیگر بازیگران را نیز در نظر داشته باشد. 
این کارشناس روس معتقد است که اسرائیل می‌خواهد به پایگاه‌های نظامی حزب‌الله در سوریه ضربه بزند و برای این‌کار نیاز به موضع خنثی روسیه دارد. 
باید گفت که پیروزی های پی درپی ارتش سوریه و نیروهای همپیمان دمشق که در روزهای اخیر به شکست تروریست ها و آزادسازی حدود 90 درصد جنوب سوریه منجر شده، نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی را که از حامیان اصلی تروریست های تکفیری در سوریه است، تشدید کرده و سفر اخیر نتانیاهو به مسکو و دیدار با رییس جمهوری روسیه نیز در همین راستا می باشد. 
بنابر گزارش ایرنا، وبگاه خبری "دبکافایل" وابسته به منابع امنیتی رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته پس از دیدار نتانیاهو با پوتین سه پیامد این دیدار را عنوان کرده است: 
- هیچ چیز جدیدی در مذاکرات نتانیاهو با پوتین حاصل نشد، جز اینکه طرفین مجددا بر لزوم اجتناب از عدم درگیری نظامی تاکید کردند 
- هیچ نتیجه‌ای درباره خروج مستشاران ایرانی و حزب‌الله در سوریه به دست نیامد 
- زورآزمایی نظامی اسرائیل و سوریه بر سر قنیطره آغاز شده است 

بنابر اذعان رسانه های صهیونیستی، سفرهای متعدد نتانیاهو به مسکو و دیدار مقامات صهیونیست با مسوولان روسیه در خصوص خارج کردن نیروهای ایران از سوریه و فاصله گرفتن مسکو از تهران، نتوانسته دستاوردی برای تل آویو داشته باشد.

پربیننده ترین خبرها