العالم ـ فلسطین اشغالی
شبکه الجزیره قطر با انتشار این مستند خاطرنشان کرد، اولین بار برنامه جاسوسی رژیم صهیونیستی "پگاسوس" در سال 2016 فاش شد؛ هنگامی که از سوی یک سری برنامههای جاسوسی بسیار پیشرفته، تلفن همراه «احمد منصور» فعال اماراتی هک شد که در پی آن منصور بازداشت و تاکنون زندانی شده است.
"بیل مرزال"متخصص "ستیزن لب" کانادا درباره چگونگی هک شماره تلفن منصور گفت که وی پیامهای مشکوکی دریافت میکرد که به آنها مشکوک بود، چرا که این پیامها از شمارههای ناشناخته ارسال میشد و بدین ترتیب مرزال توانست تایید کند که این پیامها با هدف نصب نرم افزارهای جاسوسی روی تلفن همراه وی بوده است.
"ویلیام بینی" مسئول سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در گفت و گو با تیم مستند "ما خفی اعظم" گفت که تلفن همراه به محض اینکه به اینترنت وصل شده است، صاحب تلفن همراه در سراسر جهان شناخته میشود، زیرا همه صفحه کلیدها آدرس «IP » شما را دریافت میکنند و بین سالهای 2004 تا 2010 بیش از 50 هزار برنامه در هر سرور و سوئیچ شبکه در جهان نصب شدند.
"کوپر کوینتون" کارشناس امنیت سایبری در مورد منبع این برنامه، گفت که برنامه پگاسوس توسط گروه شرکت فناوری اسرائیل "NSO" تهیه شده است و این برنامه یکی از مهمترین برنامههای تولیدی این شرکت برای جاسوسی محسوب میشود.
کوینتون افزود: اسرائیل یکی از پیشرفتهترینها در زمینه سایبری در جهان است؛ به این دلیل که ارتش این رژیم به عنوان بخشی از خدمات نظامی خود در حال آموزش پرسنل برای انجام چنین نفوذی است.
اما بارزترین ویژگی این برنامه ، فناوری "Zero-Click" یا هک گوشی بدون فشار دادن کاربر به لینک مشکوک است و پیشرفتهترین تکنیک برای هک گوشی و جاسوسی از کاربران آن بدون آگاهی آنها است، زیرا بسیار گران است و قیمت آن بیش از سه میلیون دلار میباشد.
این شرکت اعلام کرد که هدف اصلی این برنامه مبارزه با آنچه تروریسم نامیده میشود، است، اما قربانیان هدف قرار گرفته - به گفته جیک مور کارشناس امنیتی انگلیس- فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران، سیاستمداران و برخی افراد ثروتمند بودند، بنابراین هر کسی که پشت این برنامه قرار گیرد، افراد مشخص و خاصی را هدف قرار میدهد.
خطر این برنامه همچنین در توانایی نفوذ در دقیقترین حریم خصوصی است، زیرا فیس بوک صریحاً این شرکت اسرائیلی را به سرقت و هک کردن برنامه معروف خود، واتساپ و جاسوسی از صدها کاربر مشخص متهم کرد.