ناکامی ترکیه در ایجاد "جمهوری شمال قبرس"!

شنبه 5 مهر 1393
23:01
ناکامی ترکیه در ایجاد تلاش‌های دولت ترکیه برای قرار گرفتن بندی در بیانیه پایانی سازمان همکاری اسلامی تحت عنوان "جمهوری شمال قبرس ترکیه"، با مخالفت مصر و امارات ناکام ماند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، مصر و امارات تلاش های ترکیه را در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، درخصوص اصرار بر قید بندی با مضمون "جمهوری شمال قبرس ترکیه" در  بیانیه پایانی سازمان همکاری اسلامی به منظور مشروعیت بخشیدن به آن در این سازمان ناکام گذاشته اند.

خبرگزاری نیمه رسمی "الشرق الأوسط" مصر به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد: منبع یاد شده افزود که این تحرک امارات و مصر درنشست سازمان همکاری اسلامی که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، صورت گرفت؛ چرا که این اقدام با قطعنامه های شورای امنیت و با وجود کشور (قبرس) که سازمان ملل آن را به رسمیت می شناسد در تضاد است.

این در حالیست که "جمهوری شمال قبرس ترکیه" از سوی هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشده و فقط ترکیه آن را به رسمیت می شناسد.

درحال حاضر تنش های میان مصر و ترکیه افزایش یافته است، به گونه ای وزارت خارجه مصر چند روز پیش کاردار ترکیه را در ارتباط با اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه فرا خواند.
اردوغان گفته بود که مصر موضعی صادقانه در قبال موضوع فلسطین ندارد.

وزارت امور خارجه مصر در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد این اظهارات در راستای رویکرد مسئولان ترکیه مبنی بر دخالت در امور داخلی مصر صورت گرفته است و ترکیه نقش مصر در دفاع از قضیه فلسطین را نادیده گرفته است.

از زمان برکناری محمد مرسی رئیس جمهوری سابق وابسته به اخوان المسلمین در مصر از سوی ارتش این کشور که از حمایت آنکارا برخوردار بود، روابط میان ترکیه و مصر متشنج شده است.

گروه اخوان المسلمین و حماس در مصر ممنوع الفعالیت شده اند.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

غدیر امسال، متفاوت از همیشه؛ روایتی از ۹۵ روز مقاومت در برابر جنگ تحمیلی


گفت وگوی وزیر امورخارجه قطر با همتایان ترکیه ای و مصری درباره توافق ایران و آمریکا


شور غدیر در گرمای خرداد؛ خانواده‌ها در مسیر ۱۰ کیلومتری عشق قدم زدند


ادعای جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران


از تهدید موشکی تا فشار بر نتانیاهو؛ روایت عبری‌ها از آتش‌بس لبنان


گزارش جدید سازمان ملل درباره پرونده سلاح‌های شیمیایی سوریه و واکنش روسیه و آمریکا


تجمع خانواده شهدای دانش‌آموز میناب مقابل دفتر یونیسف؛ دسته‌های گل و کیف‌های خالی


لاوروف: هیچ مدرکی درباره تمایل ایران به توسعه سلاح هسته‌ای وجود ندارد


شمار شهدای لبنان از آغاز جنگ رمضان تاکنون به ۳هزار و ۵۲۶ نفر رسید


کالاس: آتش‌بس لبنان فرصتی برای جلوگیری از جنگ فراگیر است