اختلافات مصر با عربستان و تأخیر در ایجاد ارتش عربی

پنج‌شنبه 12 شهريور 1394
21:51
اختلافات مصر با عربستان و تأخیر در ایجاد ارتش عربی العالم ـ به تعویق افتادن امضای طرح تاسیس یگان عربی مشترک در هفته گذشته در قاهره، سؤالات بسیاری را درباره روابط مصر با عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ایجاد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، اتحادیه عرب پس از تعویق نشست ویژه وزرای دفاع و وزرای خارجه عرب برای تاسیس یگان عربی مشترک، در بیانیه ای تصریح کرد که یادداشتی از سوی هیأت عربستان دریافت کرده مبنی بر این که دولت عربستان خواهان به تعویق انداختن نشست شورای دفاع متشکل از وزرای دفاع و خارجه عرب تا اطلاع ثانوی است.

در این بیانیه آمده است که اتحادیه عرب یادداشت هایی از بحرین، کویت، قطر، امارات و عراق مبنی بر تایید این مساله دریافت کرده است که این امر سبب شد تا دولت مصراین نشست را تا اطلاع ثانوی به تعویق اندازد.

به نوشته القدس العربی، به نظر می رسد که عربستان و کشورهایی که ایده عدم امضای تشکیل یگان عربی مشترک را تایید کردند، با دیدگاه مصر مبنی بر لزوم تشکیل این یگان در سریعترین زمان ممکن برای استفاده از آن در برخی ماموریت های نظامی در کشورهای مجاور مانند لیبی، اتفاق نظر ندارند.

دولت مصر همچنان از طریق برخی مسئولان و رسانه های خود، بر لزوم مقابله با آنچه "تروریسم در خاک لیبی" می نامد از طریق دخالت نظامی در لیبی زیر چتر اتحادیه عرب، تاکید می کند.

عدم تعیین تاریخی برای نشست بعدی نشان می دهد که اختلافات میان مصر و عربستان بسیار عمیق است و ناظران می گویند که عربستان دلیلی برای تشکیل این یگان عربی در حال حاضر نمی بیند تا زمانی که اهداف واقعی تاسیس چنین یگانی را نداند و یا اینکه یکی از کشورهای منطقه از این یگان علیه کشور دیگری به عنوان یک سلاح عربی به صورت نادرستی استفاده کند.

القدس العربی نوشت: با وجود آنکه عربستان و مصر با اظهارات مکرر درباره عمق روابط خود، می کوشند تا روابط حسنه را حفظ کنند؛ اما اشکار است که روابط مصر و عربستان در وضعیت خوبی قرار ندارد. 

ناظران براین باورند که اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در پی مشارکت عبدالفتاح سیسی رییس جمهور مصر و عبدالله دوم شاه اردن و نیز شیخ محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی در رایزنی های ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه، بسیار قاطعانه بود و گفته شد که این یک ائتلاف سه جانبه به رهبری امارات برای سازش سیاسی در سوریه است که مشتمل بر ماندن بشار اسد در قدرت می باشد، اما الجبیرتصریح کرد که در این خصوص هیچ سازشی وجود ندارد؛ تا راه را به روی ابتکارهای مصر و امارات برای حل بحران سوریه ببندد.

ناظران می گویند که روابط مستحکم مصر با رییس جمهور سوریه و اقدامات مصر در حمایت از اسد، یکی از انتقادات اصلی عربستان از سیاست مصر بوده و از علل اصلی متوقف شدن طرح تاسیس یگان عربی مشترک است که مصر از بزرگترین حامیان آن بود.

مواضع اخیر مصر درباره جنگ در یمن نیز بخشی از اختلاف اخیر میان ریاض و قاهره بود زیرا به رغم اعلام زودهنگام مصر برای پیوستن به ائتلاف، همواره در موضع خود مردد باقی ماند و در عملیات طوفان سهمگین به طور تاثیرگذار مشارکت نکرد و این علاوه بر استقبال رسمی از هیاتهای تابع حزب علی عبدالله صالح رییس جمهور سابق یمن و نظارت بر گفتگوهای سازش سیاسی برای ماندن صالح در قدرت است که ناظران این امر را نیز بخشی از تلاش مصر برای باجگیری از عربستان می دانند.

0% ...

آخرین اخبار

رئیس جمهور: دولت با همه توان از تولیدکنندگان عرصه‌کشاورزی حمایت میکند


نیرو‌های مسح ایران در برابر هر تجاوزی شجاعانه خواهند ایستاد


افزایش ظرفیت پرتو دهی به محصولات کشاورزی


ترکیه خطاب به نتانیاهو: متهمان نسل‌کشی نمی‌توانند درس اخلاق بدهند


پژوهشگر عرب: پاسخ نظامی ایران به آمریکا، ترامپ را ناکام گذاشت


وزیران خارجه پیمان امنیت جمعی: اقدامات نظامی یکجانبه مغایر با حقوق بین‌الملل است


پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی ارتحال مرجع عالی‌قدر، آیت‌الله حاج شیخ اسحاق فیاض (طاب ثراه)


طرح کنگره در محدود کردن اختیارت جنگی ترامپ


گفتگوی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا


بقایی: تخریب مخازن آب آشامیدنی در سیریک، اوج زوال اخلاقی در سامانۀ حکمرانی آمریکاست


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت