توافق نظامی ترکیه با قطر برای تنبیه عربستان

جمعه 10 ارديبهشت 1395
23:30
توافق نظامی ترکیه با قطر برای تنبیه عربستان ترکیه تلاش می‌کند از رویه رفتار دوگانۀ قطر، برای تنبیه عربستان و تضعیف ائتلاف سعودی استفاده کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم ترکیه و قطر دیروز، پنجشنبه، اولین توافقنامه نظامی بین دو کشور را در سفر احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه به دوحه امضا کردند.
تحلیل گران معتقدند اعلام توافق نظامی با دوحه از سوی آنکارا واکنش مستقیم ترکیه به خودداری عربستان از اعطای امتیازات اقتصادی به دولت رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، از نوعی که به مصر اعطا شده بود. البته با این تفاوت که مصری ها قبول کردند در حفظ امنیت منطقه نقش محوری داشته باشند اما ترک ها می خواهند بدون هیچ تعهدی مورد حمایت قرار گیرند.
این توافق نظامی چند روز بعد از اجلاس سران کشورهای اسلامی در استانبول منعقد می شود که در آن اردوغان به دلیل مواضع مبهم درباره برخی مسایل، نتوانست اعتماد کشورهای مطرح عربی به خصوص عربستان را به دست آورد.
تحلیل گران از بازی قطر در زمین ترکیه اظهار شگفتی می کنند زیرا این اقدام ممکن است رابطۀ دوحه را با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس مانند سال 2013 تیره و تار کند.
همکاری نظامی قطر با ترکیه در حالی است که این کشور یکی از اعضای ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان است.

7- 202 ـ 211

0% ...

آخرین اخبار

ژاپن و کره‌جنوبی مدعی شلیک موشک بالستیک از سوی کره شمالی شدند


شناسایی و بازداشت ۲۱مزدور موساد و ۴ شرور عضو باند‌های مسلح شرارت در استان کرمان


هدف قرار دادن خطوط لوله نفت جایگزین عربستان/ ارتش یمن عملیات خود را به شمال دریای سرخ منتقل کرد


فرودگاه قلندیا؛ دروازه جدید اشغال برای یهودی‌سازی پیرامون قدس+ فیلم


۱۴ روز تا نهایی‌سازی مذاکرات غزه در بحبوحه پیچیدگی‌های جدید


۸۰۰ سازه آمریکایی خاکستر شد + فیلم


فرمانده نیروی هوایی ارتش: در برابر تجاوز دشمنان رهروانی جان بر کف خواهیم بود


شخصیت لبنانی خواستار توقف مذاکرات مستقیم با دشمن صهیونیستی شد


امیر سرتیپ اكرمی‌نیا: ارتش جمهوری اسلامی ایران کاملا آماده است


اعلام حمایت پاکستان از مذاکرات عمان درباره تنگه هرمز