پسر بارزانی خواستار تجزیه عراق شد

شنبه 29 خرداد 1395
22:22
پسر بارزانی خواستار تجزیه عراق شد رئیس "شورای امنیت" اقلیم کردستان عراق، خواستار تقسیم عراق به سه بخش پس از شکست گروه تروریستی داعش شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم مسرور بارزانی، فرزند مسعود بارزانی و رئیس "شورای امنیت" اقلیم کردستان به خبرگزاری رویترز گفت: به محض پایان جنگ با "داعش"، عراق به سه بخش کردی، سنی و شیعه تقسیم شود. اما قاسم الاعرجی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع در مجلس عراق با اعلام مخالفت با این طرح، تأکید کرد که این حرف در امتداد طرح جو بایدن، سناتور امریکایی بوده و به نفع دشمنان عراق است.
بارزانی افزود: نظام فدرالیستی، موفقیت آمیز نبود بنابراین یا باید نظام کنفدرالیستی اجرا شود یا اینکه عراق به طور کامل تقسیم شود. وی مدعی شد: اگر ما سه کشور کنفدرالیستی داشته باشیم آنگاه سه پایتخت برابر داریم که هیچ یک بر دیگری ارجحیت و اولویت ندارند.
وی در ادامه گفت: آنچه ما مطرح می کنیم، یک راه حل است و به این معناست که ما شاید نتوانیم زیر یک سقف و زیر یک پرچم زندگی کنیم، اما این سه بخش به محض اینکه احساس آرامش کنند می توانند رابطه حسن همجواری بین خود برقرار کنند و در این صورت آینده ای درخشان و همراه با امنیت دارند و می توانند با یکدیگر همکاری کنند.
گفتنی است پدر وی، مسعود بارزانی نیز پیش از این خواستار انجام همه پرسی برای استقلال کرد در سال جاری شده بود. این در حالی است که منطقه کردستان همچنان درگیر منازعات مالی با دولت مرکزی است.
از سوی دیگر، مزاحم الحویت، سخنگوی عشایر عرب در استان نینوا هم امروز شنبه 18 ژوئن، حمایت عشایر این استان را از طرح تقسیم عراق به سه بخش اعلام کرده بود.
به گزارش سایت سومریه نیوز مزاحم الحویت، طرح مسرور بارزانی را "بهترین راه حل برای کشور" دانست. وی گفت: طرح مسرور بارزانی برای تقسیم عراق به سه کشور بهترین و واقع بیانه ترین راه حل برای پایان دادن به مشکلات فعلی کشور است.
این در حالی است که امریکا حمایت خود را از وحدت عراق اعلام کرده و گفته است با هر گونه تلاش برای تقسیم این کشور مخالفت می کند.
جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا به روزنامه نگاران گفت که مواضع واشنگتن مبنی بر حمایت از نظام فدرالیستی و پلورالیستی و دموکراتیک و یکپارچه عراق تغییر نکرده است.
شایان ذکر است که کردستان عراق همچنان دستخوش اختلافات حزبی شدیدی است که از جمله می توان به اختلافات بین جنبش تغییر و حزب دموکرات کردستان اشاره کرد. دو طرف یکدیگر را به فساد و تلاش برای تقسیم کردستان به دو بخش جداگانه متهم می کنند. تصدی سمت ریاست اقلیم کردستان نیز همچنان محل اختلافات شدید بین احزاب کرد است.

208 

0% ...

آخرین اخبار

کشورهایی که در کمک به متجاوز دخالت دارند،رفتار خود را اصلاح نکنند، پاسخ سخت دریافت می‌کنند/ متجاوز همین امروز تنبیه خواهد شد


بنابر نتایج یک نظرسنجی؛ اکثر آمریکایی‌ها نگاه منفی به نتانیاهو دارند


حملات تروریستی در پاکستان ۱۷ کشته برجای گذاشت


لرزه انفجارهای مهیب در پایتخت اوکراین + فیلم


آمریکا پایان دور جدید تجاوز به ایران را اعلام کرد


مقام سابق سرویس امنیت اوکراین: کی‌یف قادر به تولید موشک پاتریوت نیست


شهادت یک کودک در حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه پناهندگان در نوار غزه


آمریکا حملات تجاوزکارانه به ایران را بار دیگر آغاز کرد


سردار ابن الرضا: خون شهدا درخت تنومند و توانمند دفاعی ایران را استوارتر می‌کند


فرمانده کل ارتش: تا آخرین قطره خون از ایران دفاع می‌کنیم