سردار صفوی: با سعودی‌ها مدارا کنیم؛ تنش هرگز

سه شنبه 23 شهريور 1395
12:53
سردار صفوی: با سعودی‌ها مدارا کنیم؛ تنش هرگز سردار صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوای جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد که در رابطه با عربستان هرگز نباید به سوی تنش حرکت کنیم.

به گزارش پایگاه خبری شبکۀ العالم، به نقل از  دیپلماسی ایرانی، سردار صفوی روز دوشنبه در نشست مشترک مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام و مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه ایران، با اشاره به رقابت عربستان با ایران در منطقه گفت: «در حوزه ژئوپلیتیک خلیج فارس، ما یک رقیب استراتژیک به نام عربستان سعودی داریم. مخصوصاً در وضعیت فعلی شان با مدیریت آمریکایی ها یا شاید صهیونیست ها. به نظر من می خواهند با ایران یک روابط تنش آلود به وجود آورند. سعودی ها نسبت به افزایش وزن ژئوپلیتیکی ایران معترض هستند و شکست های خود در سوریه، عراق، لبنان و حتی در یمن را به گردن ایران می اندازند. در حالی که این نتیجه سیاست های نه چندان خوب آنها و  خرید سلاح و غیره بر مبنای پول های زیاد نفتی است. ضمن این که ایران تا به حال بسیار خویشتن داری کرده است. در جنگ 8 ساله بیشترین دولت هایی که به عراق کمک کردند،عربستان و کویت بودند. میلیاردها دلار را  به عراق دادند و عراق این پول ها را تبدیل به موشک و بمب علیه ایران کرد که در شهادت 200 هزار نفر شهید ایران شریک است. عربستان تا به حال فجایع بزرگی برای حجاج ما به وجود آورده است که نمونه اش فاجعه منا و شهادت چندصد ایرانی در سال قبل بود».

صفوی دربارۀ راهکار مدیریت شرایط کنونی هم تأکید کرد: «به هر جهت در این حوزه پیشنهاد من این است که ما باید روابط مان را با کشورهای عمان، کویت حتی قطر بیشتر کنیم و در رابطه با سعودی ها مدارا کنیم. ما به هیچ وجه نباید به سمت تنش سعودی ها حرکت کنیم. صلح، امنیت و قدرت برتر خلیج فارس از آنِ ماست که این را آمریکایی ها هم می دانند».

 

214
 

 

0% ...

آخرین اخبار

۶ حمله پهپادی به سلیمانیه در۲۴ ساعت اخیر


آژانس بین‌المللی انرژی: تحولات خاورمیانه پیامدهای گسترده‌ای برای بازارهای جهانی انرژی دارد


شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به ۴ هزار و ۳۳۳ نفر رسید


عراقچی در تماس با وزیرخارجه اوکراین: باید خسارات به‌ منافع ما جبران شود


ایران خواستار نقش فعال‌تر سازمان ملل در بازسازی و ارزیابی خسارات جنگ شد


تنش آفرینی گسترده رژیم صهیونیستی در کرانه باختری


بررسی حوادث تنگه هرمز بر مبنای ظاهر رویداد‌ها نباشد


طنین پیام دختربچه فلسطینی در قلب مادرید


یمنی‌ها یک نفتکش عربستان را هدف قرار دادند


گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اوکراین