اوباما برای فروش 19 جنگنده اف 16 به بحرین شرط گذاشت

يکشنبه 11 مهر 1395
11:53
اوباما برای فروش 19 جنگنده اف 16 به بحرین شرط گذاشت اوباما در نامه به کنگره، برای فروش 19 جنگنده اف 16 به بحرین شرط گذاشت

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم ، رئیس‌ جمهور آمریکا در نامه به کنگره آمریکا اطلاع داده که دولتش قرارداد فروش 19 جنگنده اف 16 به بحرین را به پیشرفت در زمینه حقوق بشر منوط کرده و فعلا این قرارداد اجرایی نمی‌شود.

درحالی که حمایت‌های آمریکا از مقامات آل خلیفه ادامه دارد، سرانجام دولت باراک اوباما تحت فشارشدید افکار عمومی به دلیل تداوم سرکوب مردم بحرین، نامه‌ای در ارتباط با به تاخیر افتادن اجرایی شدن قرارداد فروش جنگنده‌های اف 16 به کنگره ایالات متحده ارسال کرده است.

«بلومبرگ» در گزارشی به نقل از منابع مطلع خبر داده که دولت باراک اوباما در نامه به کنگره آمریکا اطلاع داده که این دولت، خرید 19 جت جنگنده تولیدشده شرکت لاکهید مارتین از سوی بحرین و همچنین به روز رسانی هواپیماهای قدیمی این کشور که در مجموع ارزش آن 4 میلیارد دلار است را تایید نهایی نخواهد کرد.

به گزارش این رسانه آمریکایی، کاخ سفید به کنگره اطلاع داده که تایید نهایی خود در قبال این قراردادها را به «دیده شدن پیشرفت در وضعیت حقوق بشر» در بحرین منوط کرده است.

گفته می‌شود نامه مذکور مبنی بر به تعویق افتادن فروش جنگنده‌ها و ابراز نگرانی در قبال وضعیت حقوق بشر بحرین، چهارشنبه هفته گذشته به کنگره آمریکا ارائه شده است.

قرارداد مذکور یکی از سه قراردادی است که لاکهید مارتین با کشورهای حوزه خلیج فارس داشته است و به غیر از بحرین، کویت و قطر هم سفارش خرید جنگنده‌های آمریکایی داده‌اند.

به گفته منابع مطلع آمریکایی، قطر درصدد خرید 72 فروند جت اف 15 شرکت بوئینگ است و کویت هم به دنبال خرید 32 فروند اف 18 از همین شرکت آمریکایی است.

  قرار است قانونگذاران آمریکایی ابتدا ظرف مدت 40 روز نامه اخیر کاخ سفید را به صورت غیر رسمی، بررسی کنند و پس از آن، بررسی رسمی آن در کنگره هم در مدت 30 روز انجام خواهد شد.

سفارش بحرین از آمریکا شامل 19 فروند جدید اف 16 به ارزش 2.8 میلیارد دلار و همچنین هزینه به روز رسانی ناوگان کنونی اف 16 این کشور به ارزش 1 میلیارد دلار بوده است.

در حالی که دولت آمریکا برای نهایی شدن فروش جنگنده‌ها به بحرین، پیش شرط تعیین کرده اما قرار است قراردادهای فروش جنگنده به قطر و کویت بدون شرط و شروط انجام شود.

البته خبرهای اولیه درباره مخالفت دولت آمریکا با نهایی شدن فروش اف 16 به بحرین با مخالفت سخنگوی شرکت لاکهید مارتین مواجه شده و او تصریح کرده که «این قرارداد برای لاکهید مارتین، خیلی مهم است».

«مایکل رین»  گفت: «ما فعالانه در تلاش برای به دست آوردن سفارش‌های جدید اف 16 بوده‌ایم و بدون این فروش به بحرین، ما با خطر جدی بسته شدن خط تولید اف 16 مواجه می‌شویم».

 

منبع : فارس

0% ...

آخرین اخبار

رییس مرکز پژوهشی هندی: کشورهای عضو بریکس می‌توانند به ناتوی مستقل در جهان تبدیل شوند


فضای سرد نشست ترامپ و نتانیاهو و اهداف متفاوت + فیلم


ستاد اربعین: زائران ایرانی در سلامت کامل هستند


تیم کشتی فرنگی نوجوانان بروی سکوی سوم جهان ایستاد


موج عظیم اربعین در مرز مهران؛ عبور بیش از یک میلیون زائر


استقبال از نتانیاهو در واشنگتن با شعار «جنایتکار جنگی»


از ایده تا تأثیر جهانی؛ روایت سازنده انیمیشن‌های لگویی از جنگ رسانه‌ای علیه ایران


مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است


سید عمار حکیم: حمله آمریکا و عربستان به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم می‌کنم


گفت‌وگوی العالم با یکی از فعالان تولید محتوای هوش مصنوعی و انیمیشن‌های رسانه‌ای