روش جدید برای مبارزه با بیماری نورون حرکتی

روش جدید برای مبارزه با بیماری نورون حرکتی
پنج‌شنبه 11 آذر 1395 - 15:09

پزشکان توانسته اند با کارگذاشتن یک قطعه پیوندی در مغزِ فردی که از بیماری نورونِ حرکتی رنج می برد به او کمک کنند تا با اطرافیانش ارتباط برقرار کند. این بیماری سبب می شود اعصابی که مسئول عضلات خاصی در بدن هستند از کار بیافتند، استفن هاوکینگ دانشمند معروف نیز به همین بیماری مبتلاست.

العالم - گوناگون
نیک رمزی، عصب شناس از دانشکده پزشکیِ اوترخت هلند دراین باره می گوید: «وقتی دستم را تکان می دهم جریان الکتریسیته ضعیفی از دستم راهی مغز می شود. برای فرد دچار فلج نیز چنین است. الکتریسته جریان پیدا می کند اما چون اعصاب حرکتی مغز آسیب دیده اند او نمی تواند تکان بخورد. به کمک این روش، وقتی الکتریسیته به سوی مغز می رود مستقیم به حسگری می رسد که در جمجمه کارگذاشته شده است. سیمها هم زیر پوست قرار می گیرند تا خطر عفونت در کار نباشد.»
قطعه ای که در مغز جاسازی شده، فعالیت مغز را ثبت می کند و از طریق سیمها سیگنالهایی را به وسیله ای شبیه یک ضربان ساز می فرستد. این وسیله به شکل بی سیم به کامپیوتر متصل است و سیگنالها را معنا می کند. کافی است بیمار تصور کند که دستش را تکان می دهد تا سیگنالی به دستگاه فرستاده شود. نیک رمزی می افزاید: «واقعیت این است که برای انتخاب حروف، شما به این نرم افزار ساده نیاز دارید. این عاملِ دست و پا گیری است زیرا در ۹۰ درصد اوقات، بیمار منتظر می ماند تا حروفی که او نیاز دارد، روی صفحه نمایش روشن شوند. می توان کمی سرعت این کار را افزایش داد اما نمی توان خیلی سریعترش کرد.»
پژوهشگران می خواهند در گام بعدی، این شیوه را روی بیست بیمار آزمایش کنند. با توجه به نتایج به دست آمده، آنان امیدوارند بتوان زمان جراحی را کاهش داد و این نرم افزار را بهبود بخشید. یورونیوز

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها