تولید سوخت از آب!

تولید سوخت از آب!
يکشنبه 14 آذر 1395 - 10:05

از نظر علمی، مدت ها است که تبدیل آب به هیدروژن و اکسیژن و در نتیجه تولید سوخت از آب امری عادی محسوب می شود، اما این بار به نظر می رسد دانشمندان گامی جدی در راه تولید سوخت از آب برداشته اند.

العالم - گوناگون

تبدیل آب به اجزای تشکیل دهنده اش، یعنی هیدروژن و اکسیژن کلیدی بوده است برای دانشمندان تا بتوانند سیستم هایی را برای تولید سوخت ایجاد کنند که از نظر اقتصادی هم منطقی و قابل استفاده است.
“هویجین ژائو” رئیس مرکز انرژی و محیط پاک در دانشگاه گریفیث گفته است: هیدروژن به طور قطع می تواند منبع انرژی پاک و جایگزین خوبی برای سوخت های فسیلی در آینده باشد.
حالا در یک حرکت جالب، دانشمندان توانسته اند روشی اقتصادی را برای ساخت سوخت از آب با استفاده از تجزیه آن به هیدروژن و اکسیژن با استفاده از کاتالیزورهای الکتریکی فوق نازک کشف کنند. درست همان طور که انرژی خورشیدی می تواند برای تولید برق به کار رود، فرایند تجزیه آب هم می تواند با تولید سوخت شیمیایی از هیدروژن مشابه همین کار را انجام دهد.
ژائو در ادامه اضافه کرد: دنیای امروز در حال حاضر با پنج مشکل بزرگ دست و پنجه نرم می کند که عبارت هستند از انرژِی، محیط زیست، آب، امنیت غذایی و سلامت عمومی. گرم شدن کره زمین هم رتبه نخست این مشکلات را به خود اختصاص می دهد چراکه بیشتر در اثر مصرف سوخت های فسیلی و در نتیجه مشکل انرژی به وجود آمده است. قطعا می دانید که مشکل سوخت های فسیلی این است که مقدار زیادی کربن دی اکسید را موقع سوختن خود آزاد می کنند.
وی بر این باور است که برای کاهش این روند و برای جلوگیری از این که کره زمین ۲ درجه سلسیوس دیگر هم گرم شود، که همه می دانیم چه فجایعی را برای زمین به ارمغان خواهد آورد، نیاز داریم تا از انرژی های پاک و قابل تجدید استفاده کنیم و این جا هیدروژن یعنی همان سوخت پاک.
ژائو معتقد است که اگر واقعا بتوانیم به طور اقتصادی آب را به عناصر تشکیل دهنده اش تجزیه کنیم، یک راه حل علمی برای تامین سوخت پاک و تجدید پذیر در آینده را ایجاد کرده ایم.
واکنش های آزاد سازی گاز در فرایند تولید برق از طریق کاتالیز آّب کلیدی مطمئن در تولید سوخت پاک در آینده بشر و فناوری های ذخیره سازی خواهد بود. این پروژه در صدد است تا این مشکل اساسی را با توسعه کاتالیزهای الکتریکی فوق نازک دو بعدی جدید حل کند که قادر باشد تا ویژگی های تجزیه پذیری ویژه گازی را هم حفظ کند. نتیجه این پروژه می تواند پایه های علمی خوبی را بنا نهد تا طراحی و توسعه الکتروکاتالیزورهای با عملکرد بالا برای تولید سوخت گازی ممکن شود. نتایج این مطالعه در نشریه Nature Energy چاپ شده است. منبع: کلیک
 

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها