واشینگتن‌پست:

دیدگاه ژنرال‌های جنگ‌طلب ترامپ دربارۀ ایران

شنبه 20 آذر 1395
09:22
دیدگاه ژنرال‌های جنگ‌طلب ترامپ دربارۀ ایران واشینگتن‌پست در گزارشی به بررسی دیدگاه‌های افراطی و ضدایرانی اعضای تیم امنیت ملی ترامپ پرداخت.

العالم- آمریکا
واشینگتن‌پست در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در حال تکمیل ترکیب تیم امنیت ملی خود است. بیشتر اعضای این تیم را ژنرال‌های بازنشسته تشکیل می‌دهند که، در قیاس با اوباما و تیمش، نسبت به ایران بسیار بدبین هستند.
سه ژنرال بازنشسته این تیم – مایکل تی. فلین، جیمز ان. متیس و جان اف. کلی – شاکله اصلی نگرشی را در کابینه ترامپ تشکیل می‌دهند که معتقد است خطر تروریسم، با گذشت 15 سال از حوادث 11 سپتامبر، هنوز برای آمریکا تهدیدی مهم و حیاتی به شمار می‌رود.

همچنین تلاش‌های آن‌ها با اقدامات کابینه اوباما در خصوص مذاکرات هسته‌ای ایران در تضاد است. دیدگاه‌های آن‌ها، گرچه با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد، در پانزده سال گذشته به وسیله عواملی چون شکست‌های پیاپی در میدان‌های جنگ، توجه رو به کاهش آمریکا به جنگ‌های مختلف و برداشتی ویژه در خصوص «دشمنی خشن» شکل گرفته است.
ممکن است تجارب این سه ژنرال به تلاش آن‌ها به تزریق حس خویشتنداری به کابینه ترامپ در خصوص استفاده از زور در تعامل با سایر کشورها منجر شود. ولی به باور همکاران اسبق این افراد و تحلیلگران، این ژنرال‌ها، به واسطه نوع آموزش و تجربه‌شان، احتمالاً مقاصد سایر کشور‌ها را در تعامل با آمریکا «پلید» ارزیابی می‌کنند و جهان را محل درگیری «خیر و شر» می‌دانند.
نگارنده می‌افزاید: در این میان، اظهارات و نظرات فلین – گزینه ترامپ برای مشاور امنیت ملی آمریکا -- که در فضای مجازی منتشر شده است، بیشترین نگرانی‌ها را از سوی تحلیلگران اطلاعاتی و فعالان حوزه سیاست خارجی به همراه داشته است. فلین در بخشی از کتاب جدید خود به نام «میدان نبرد» می‌نویسد: «ما در حال تجربۀ یک جنگ جهانی هستیم؛ اما آمریکایی‌های اندکی این نکته را درک می‌کنند، و تعداد کمتری هم درباره چگونگی تقابل با آن صاحب ایده هستند.» این روزنامه آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد که فلین بارها اظهارتی توهین آمیز علیه دین اسلام مطرح کرده و چندی پیش نیز در حساب توییتر خود نوشته است: «ترس از مسلمانان، منطقی است.»
در ادامه گزارش واشینگتن‌پست آمده است: متیس و کلی، گزینه‌های ترامپ برای سمت‌های وزارت دفاع و وزارت امنیت داخلی ، با احتیاط بیشتری درباره سیاست خارجی آمریکا اظهار نظر کرده اند و در میان تحلیلگران حوزه سیاست خارجی و کشورهای عرب متحد آمریکا در خلیج فارس از احترام زیادی برخوردارند. اما هر دوی آن‌ها در خصوص ایران، اظهارات تندی مطرح کرده اند.
کلی در اواخر سال 2010، اندکی پس از آن که پسرش (افسر نیروی دریایی) در افغانستان کشته شد، گفت: «کشور ما امروز درگیر نبرد مرگ و زندگی با دشمنی شیطانی است؛ اما کلیت آمریکا قطعاً درگیر جنگ نیست.»
هشدارهای پیاپی متیس نیز درباره آنچه «تهدیدهای ایران» می‌نامید به ایجاد تنش با کاخ سفید منجر شد؛ بحرانی که سبب شد زمانی که هنوز لباس نظامی بر تن داشت، دیدگاه‌هایش را در خصوص ایران تا حدودی تعدیل کند. وی کابینه اوباما را به برخورد نرم و آرام با ایران و تقویت این نگرش که آمریکا در حال عقبنشینی است، متهم کرده است.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، متیس نه ماه پیش در یک سخنرانی، با ادعای متوسل شدن ایران به "تقلب" در توافق هسته‌ای، گفته بود یکی از امتیازات اصلی توافق هسته‌ای، این موضوع خواهد بود که «اگر زمانی در آینده کار به جنگ بکشد، ما اطلاعات بهتری برای حمله خواهیم داشت... باید برای بدترین سناریو برنامه‌ریزی کنیم.»
در ادامه مطلب واشینگتن‌پست آمده است: این سه ژنرال همچنین در خصوص دلسردی و ناامیدی رایج در ارتش آمریکا از این موضوع که پانزده سال را بدون حمایت کشور و رهبران غیر‌نظامیش به جنگ پرداخته‌اند، اتفاق نظر دارند. فاصله میان این سه ژنرال و سیاستمداران واشینگتن همچنین در میدان‌های جنگ به خوبی عیان بوده است؛ جایی که آن‌ها مجبور بودند ماهیت جنگ را برای سربازانشان، با عنوان «نبردهای میان خیر و شر» توصیف کنند.

0% ...

آخرین اخبار

تشدید تنش در جنوب لبنان + فیلم


آمادگی هلال احمر ایران برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی + فیلم


رسواییِ پوشالیِ آمریکا در برابر محور مقاومت؛ نه از فشار خبری بود، نه از خروج!+ فیلم


قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود


وزیران خارجه روسیه و مصر: تلاش‌های دیپلماتیک برای توقف تجاوز آمریکا علیه ایران تقویت شود


محاصره در دریای سرخ؛ جبهه فرسایشی جدید پیش‌روی واشنگتن!


ریاست ایران بر بنیاد علمی اکو تمدید شد


تقابلِ جنونِ خودبزرگ‌بینیِ آمریکایی با کمالِ تاکتیکیِ ایران در میدان


مقاومت اسطوره ای اهالی «فرون» علیرغم وحشی گری دشمن صهیونیست + فیلم


خلیل الحیه: ثبات مردم فلسطین کلید امنیت و ثبات منطقه است


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت