توصیف آیت‌الله اراکی از امام موسی‌صدر

پنج‌شنبه 23 دی 1395
14:00
توصیف آیت‌الله اراکی از امام موسی‌صدر دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، گفت: امام موسی صدر در ایجاد یک جامعه واحد و معتقد به وحدت نقش بسیار مهم و فعالی داشت.

العالم-ایران

آیت‎الله محسن اراکی روز پنجشنبه در همایش سیره اخلاقی و تربیتی امام موسی‌صدر در موسسه امام خمینی(ره)گفت:امام موسی صدر یکی از شخصیت‎های استثنایی عصر حاضر است؛ایشان از نوادر شخصیت‎هایی است که بخش‎های زندگانی او برای نسل جوان درس‌آموز است.ایشان در افتتاح یک موسسه مسیحی مرتبط به دختران سخنرانی دعوت شده بودند و مدیر این مدرسه مسیحی در بیان شخصیت امام موسی صدر مسایلی را بیان کرد که جامعیت کاملی از شخصیت ایشان بود. امام موسی صدر در آن زمان 42 ساله بود و 11 سال پیش از آن به لبنان رفته بود و با لهجه فارسی عربی صحبت می‌کرد ولی محبت ایشان به حدی در بین آنها رواج یافته بود که شخصیت‎های مسیحی سخنانی در وصف ایشان بیان کرد که قابل باور نیست.

وی گفت: در بخشی از این سخنرانی، امام موسی صدر ضمن تشریح ماهیت علم،ماهیت مخرب علم بدون اخلاق را و اخلاق بدون دین را بیان کرد. ایشان فقیه و فیلسوف جامعه شناس بودند و در هر سخنرانی معلومات استثنایی را بیان می‎کردند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: امام موسی صدر بدون هیچ آشنایی قبلی به لبنان رفت. در ابتدا عربی را کامل نمی‌توانست صحبت کند ولی در ادامه به یکی از افراد بزرگی مبدل شد که با کلمات عربی اعجاز می‎کرد و در ادامه برای همه شیعیان و مسلمین و مسیحیان آن جامعه به عنوان یک رهبر معرفی شد و همه نیز او را به این رهبری قبول داشتند.

اراکی اظهار کرد:در بحث وحدت باید به این جامعه واحد حقیقی رسید و مولفه‎های آن را مشخص کرد.وحدت دارای دو شکل است که اولین شکل آن اعتباری است. آنچه دموکراسی غربی وضع کرده است وحدت قراردادی و اعتباری است که مبنای آن منافع مشترک است؛ این وحدت به لحاظ منافع متغیره همیشه در معرض آسیب است و هیچگاه امنیت پایداری نیز شکل نخواهد گرفت. این شکل از وحدت در اسلام رد نشده است ولی مبنای جامعه شناسی اسلامی نیز نخواهد بود؛ مبنای جامعه سازی اسلام، وحدت حقیقی است؛ممکن است وحدت اعتباری به عنوان مرحله ورودی به وحدت حقیقی شکل بگیرد.

اراکی گفت: در قرآن کریم،به وحدت دیگری اشاره شده است که هم تضمین کننده منافع حقیقی و پایدار جوامع است و هم امنیت جوامع  و هم قدرت جوامع را تضمین می‎کند؛ این وحدت بیان می‎کند که هر کسی فرمانروایی خداوند را پذیرفت می‎تواند در این وحدت شرکت کند؛در واقع این جامعه یک روح واحد است که تمام افراد جامعه با آن متصل می‎شوند. اطاعت از فرمان خدا منشاء وحدت این جامعه است زیرا انسان با اراده خود شخصیت خود را می‎سازد؛اراده نیز در نتیجه یک سنجش درونی در انسان شکل می‎گیرد؛اگر مبنای سنجش ما، خواست خدا بود همه در موضوعات مختلف نیز مشترک خواهند بود.

وی گفت: وقتی اراده سلطان حاکم شد،اراده سایر مردم اراده تابع خواهد بود؛همه جوامع این چنین هستند که مردم برای تبعیت از فرمان حاکم سنجش ندارند؛حال اگر فرمان از سوی خداوند متعال باشد، این جامعه،جامعه واحد حقیقی شکل می‎گیرد.

منبع:ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


عراقچی خطاب به همسایگان: زمان اتکا به خود و برادری واقعی فرا رسیده است


بیانیه مهم مقاومت اسلامی عراق درباره پاسخ به آمریکا و عربستان


کارمند آمریکایی به خاطر سر دادن شعار «فلسطین آزاد» بیکار شد


بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن در پاسخ به تجاوزات آل سعود


کارشناس نظامی یمنی: عملیات یمن، طرح گسترده عربستان را خنثی کرد +فیلم


بقائی: پیش از آنکه کسی بتواند ادعای غنائم جنگی کند، ابتدا باید در جنگ پیروز شده باشد


بن حبتور: رویکرد تهاجمی حکومت عربستان علیه همه مردم یمن است


سردرگمی تل‌آویو در برابر توافق و افزایش ترس از امتیازدهی آمریکا! +فیلم


درخشش جوانان ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید