پشتِ پردۀ سفر پرهزینه پادشاه سعودی به اندونزی

دوشنبه 16 اسفند 1395
13:29
پشتِ پردۀ سفر پرهزینه پادشاه سعودی به اندونزی در پی سفر پرهزینه و تجملاتی پادشاه عربستان به اندونزی، یک روزنامۀ آمریکایی از هزینه های گزاف عربستان برای گسترش سلفی گری و وهابیت در این کشور پرده برداشت.

العالمآسیا

روزنامه "آتلاتنیک" با انتشار گزارشی از سیاست های عربستان در اندونزی، از پدیده ای که آن را "تهاجم فرهنگی" عربستان به اندونزی خبر داد که از 1970 شروع شده است تا بتواند در پرجمعیت ترین کشور مسلمان در جهان، نفوذی گسترده برای خود ایجاد کند.

بر پایۀ این گزارش، عربستان برای نفوذ در اندونزی ده ها میلیون دلار هزینه کرد و بیش از 150 مسجد در این کشور ساخت تا بتواند اندیشه های سلفی و وهابیت را به اندونزی صادر کند.

علاوه بر آن، عربستان در شهر جاکارتا پایتخت اندونزی، به حمایت مالی از دانشگاه بنیاد علوم اسلامی و عربی پرداخت و شماری از مبلغان وهابیت را به این کشور اعزام کرد و هزاران دانشجوی اندونزیایی را بورسیه کرد تا در عربستان آموزش ببینند.

"کریسیکا فاراگور" تهیه کنندۀ این گزارش تاکید کرد که وزارت امور دینی اندونزی از تبلیغ افراط گرایی توسط بنیاد علوم اسلامی و عربی نگران و بیمناک شده است زیرا این طرز تفکر با رویکرد دولت اندونزی که محترم شدن تسامح دینی است، مغایرت دارد.

به نوشتۀ فاراگور، موسسه های خیریه سعودی، اقدام به حمایت مالی از تندروهای اندونزی کردند و رهبران گروه های تندرو در اندونزی نیز توسط مبلغان سعودی آموزش دیدند. در همین راستا، رسانه های سلفی، نقشی مهم در تحریک شمار زیادی از مردم اندونزی به حمایت از گروه تروریستی داعش ایفا کردند.

205

0% ...

آخرین اخبار

درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


نماز وداع رهبر شهید در جوار امام رئوف(ع)


گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی


قدردانی پزشکیان از مردم، ملت عراق و همراهی جهانی در تشییع رهبر شهید