يک کارشناس سوري:

پیروی ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس از آمریکا

پیروی ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس از آمریکا
دوشنبه 17 مرداد 1390 - 08:35

يک کارشناس سوري، اعضاي شوراي همکاري خليج فارس و ترکيه را به پيروي از دستورات آمريکا در رابطه با بحران سوريه متهم کرد.

" طالب ابراهيم " کارشناس روابط بين الملل يکشنبه شب در مصاحبه با شبکه خبري العالم، گفت : فشارهايي که بر سوريه وارد مي شود، جديد نيست و اين کشور از سال ها پيش تحت فشارهاي دولت آمريکا و اتحاديه اروپا قرار داشته است و گاه برادران عرب و طرف هاي منطقه اي و بين المللي هم دراين خط قرار گرفته اند.

وي افزود : سياست کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس و ترکيه مبني بر پيروي از دستورات آمريکا در قبال بحران سوريه به نفع هيچ طرفي نيست و امنيت و ثبات کل منطقه را به خطر مي اندازد.

ابراهيم افزود : درک آنچه اکنون در سوريه روي مي دهد، بسيار پيچيده است و تعامل با اين اوضاع ممکن است طرف تعامل کننده را دچار دستپاچگي کند و به اتخاذ مواضع نادرست و نامناسب وادارد.

" طالب ابراهيم " اظهار داشت : اعضاي شوراي همکاري خليج فارس سياستي يکپارچه و ثابت ندارند و از ده ها سال پيش مجري اوامر آمريکا بوده اند.

وي اظهار داشت : روابط ترکيه و سوريه از زمان شروع ناآرامي ها در سوريه بهبود نيافته و همواره درجهت بدتر شدن پيش رفته است.

طالب ابراهیم با بيان اينکه دخالت ترکيه درامور سوريه در گذشته مشخص بوده است ، تاکيد کرد : به گفته شاهدان و ساکنان محلي دخالت ترکيه به حد حمايت از عناصر مسلح در مناطق مرزي مانند جسر الشغور رسيده است.

اين کارشناس سوري گفت : ترکيه خود را يک قدرت بزرگ فرض مي کند و شام را ولايت عثماني مي داند، اين درحاليست که سوريه ، ترکيه را کشوري دوست و همسايه و امنيت ملي دو کشور را به هم مرتبط مي داند و معتقد است که دو کشور استراتژي هاي امنيتي مرتبط به يکديگر دارند.

ابراهيم با بيان اينکه آمريکا و اعضاي ناتو پرونده سوريه را به ترکيه واگذار کرده اند، هشدار داد : ترکيه مسيري را در پيش گرفته است که نه تنها به نفع  دو کشور و دو ملت نیست بلکه به نفع امنيت و ثبات منطقه هم نيست.

اين کارشناس سوري اظهار داشت : راه کار امنيتي در شرايط فعلي با توجه به تشديد اقدامات خشونت بار و تلاش عناصر مسلح براي خارج کردن برخي مناطق از کنترل دولت

و ضربه زدن به کشور، اين راه کار اکنون ضروري به شمار مي رود.

وي راه کار سياسي را راه کار نهايي و برتر براي مردم و مسئولان سوري در شرايط کنوني دانست و تصريح کرد : راه کار سياسي بايد از طريق گفتگوي ملي و توجه به خواسته هاي مردم و مخالفان به اجرا درآيد.

وي تاکيد کرد : سوريه امروز براي خارج شدن از بحران فعلي به تلاش همه گروه ها و اقشار در داخل کشور نياز دارد

پربیننده ترین خبرها