"منهل المرشدي" روز دوشنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم تصريح کرد: اينگونه اظهارات قايم مقام وزير امور خارجه کويت در حالي مطرح مي شود که همه از طبع مسالمت آميز مردم کويت و اظهارات مقامات اين کشور مبني بر تمايل به صلح و همزيستي مسالمت آميز با همسايه عراق، آگاه هستند.
اين مسوول کويتي افزود: بدون شک گروه هاي خارجي و شايد برخي کشورهاي منطقه در اين قضيه دست دارند و در درجه اول عربستان تلاش مي کند تا عراق را تضعيف و نقش منطقه اي و استراتژيک اين کشور در منطقه را خدشه دار کند.
وي معتقد است بعيد نيست با توجه به واقعيت استراتژي و سياست آمريکا در منطقه ، اين اظهارات پيام غير مستقيمي از سوي واشنگتن باشد که گويا به همه عراقي ها و به ويژه نخبه هاي سياسي توضيح مي دهد که بايد نياز شديد به نيروهاي آمريکايي را در نظر داشته باشند و با ماندن نيروهاي نظامي واشنگتن در عراق به رغم انقضاي مدت حضور اين نيروها در پايان سال 2011 موافقت کنند.
المرشدي افزود: هرکس کشور کويت را به عنوان يک کشور کوچک و امارتي با امکانات محدود شناخته باشد تناقض آشکاري در اظهارات اين مقام کويتي مي بيند که ياد آوري مي کند که رژيم صدام توانست با ارتش عراق ، کويت را طي 90 دقيق يعني يک ساعت و نيم اشغال کند.
وي افزود: مردم عراق هم اکنون نسبت به تجاوز و تعرض کويت خشمگين هستند ، ما نمي خواهيم کويت را تهديد کنيم اما مي گوييم مصالح عالي دو کشور و مردم کويت دراين است که تحت سايه صلح با عراق زندگي کنند زيرا عراق داراي عمق جغرافيايي و استراتژيک است.
نويسنده وتحليلگر سياسي عراقي گفت: واکنش سست مقامات عراق موجب شده مقامات کويتي با اين وقاحت اظهار نظر کنند و دولت عراق و افراد نخبه راه هاي زيادي پيش رو دارند که فراخواندن سفير کويت از عراق و ارايه اعتراض رسمي به وي ، تهديد عراق مبني بربستن مرزهاي مشترک عراق و کويت از جمله اين راهکارهاست.
وي گفت: متحد نبودن گروه هاي سياسي عراق موجب ضعف واکنش دولت عراق شده زيرا بسياري از گروه هاي سياسي عراق نماينده گروه هاي خارجي هستند واز آنها راهکار مي گيرند و ادامه رويکرد و اظهارات منفعلانه مقامات عراقي موجب مي شود تا گروه هاي سياسي مرتبط با امريکا و عربستان به اهداف خود دست يابند.
المرشدي تصريح کرد: گروه سني هاي متعصب سلفيه کويت به طور مستقيم با عربستان در ارتباط هستند و به شکل نامحسوس در تلاش براي از بين بردن وحدت عراق از طريق ايجاد اختلافات طائفي هستند.
نويسنده و تحليلگر سياسي عراق گفت: دولت عراق و وزارت اطلاعات اين کشور دلايل متعددي در اين زمينه دارند اما متاسفانه ما از ضعف واکنش دولت حتي در سطح اطلاع رساني و افشاي دلايل متعدد دخالت عربستان و کويت و قطر در مسايل داخلي عراق و تلاش براي فتنه انگيزي طائفي واختلاف افکني ميان مردم و مصادره مرکز ثقل عراق در منطقه رنج مي بريم.