طرح بندر مبارک اهرم فشار آمريکا عليه عراق

طرح بندر مبارک اهرم فشار آمريکا عليه عراق
سه شنبه 18 مرداد 1390 - 15:27

سردبير روزنامه السياسه طرح کويت براي ساخت بندر مبارک در مرز آبي عراق را يکي از اهرم هاي فشار آمريکا براي ماندن نيروهايش در عراق ارزيابي و از کويت به سبب جريان سازي رسانه اي در اين زمينه انتقاد کرد.

"عادل المانع" سه شنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: جريان سازي کويت از طريق اظهارات اخير سرپرست وزارت امور خارجه اين کشور درباره ساخت بندر مبارک قابل قبول نيست و امکان پاسخ به آن در شرايط کنوني وجود ندارد.

وي با انتقاد از جريان سازي کويت چه از طريق مسوولان دولتي و چه از طريق مسوولان سازمان هاي مردم نهاد ، از اين که اين افراد تاکيد مي کنند که به هيچ وجه از اين طرح دست نمي کشند و حاضرند هر هزينه اي از جمله پناه آوردن به گزينه نظامي براي تحقق اين طرح را تحمل کنند ؛ حمله صدام به کويت و اشغال اين کشور در مدت فقط چند ساعت را يادآور شد.

سردبير روزنامه السياسه در ادامه گفت: نوع برخورد سياسي کويت با عراق غيرعاقلانه است به ويژه که عراق شيوه اي متمدنانه را در تعامل با کويت در پيش گرفته و گفت و گو را سازوکار حل بحران با کويت در دستور کار قرار داده است و دولت عراق از سال 2003 تاکنون همين روش را در پيش گرفته است.

وي افزود: در چنين شرايطي جريان سازي کويتي ها ضد عراق نابجا است و دولتي به اندازه کويت در جايگاهي نيست که بتواند اين گونه با کشوري به وسعت و جايگاه عراق سخن بگويد.

سردبير روزنامه السياسه ، جريان سازي کويت به اين شيوه را با فشارهاي آمريکا بر عراق براي پذيرش ادامه حضور نيروهاي واشنگتن در بغداد مرتبط دانست و تاکيد کرد: اگر منافع آمريکا و کويت در اين موضوع تلاقي پيدا نمي کرد به هيچ وجه براي اجراي اين طرح اين گونه شتابزده عمل نمي کردند.

المانع سپس يادآوري کرد که برخي از قراردادهاي سياسي امضا شده به نفع کويت و به زيان عراق بوده است که از ميان آن ها مي توان به توافقنامه " خيمه صفوان " اشاره کرد.

وي گفت: يکي از بزرگ ترين ناکامي هاي دولت عراق ، کوتاهي وزارت خارجه اين دولت در رسيدگي به مرزها به ويژه مرز با کشور کويت است.

المانع از وجود گزارش هايي خبر داد که حاکي از روابط اقتصادي و شخصي الوائلي استاندار سابق بصره با برخي شيوخ کويت است که از طريق پرداخت پول به برخي مزدوران در صدد بر هم زدن امنيت بصره هستند.

سردبير روزنامه السياسه در ادامه تاکيد کرد: در حال حاضر صحبت از بستن شريان اقتصادي از طريق مسدود کردن مسير دريايي عراق و تجاوز به برخي از مناطق مورد نزاع است که مناطق بي طرف شناخته مي شوند و هيچ عاقلي نمي پذيرد که در چنين مناطقي طرح هايي يکجانبه از سوي کويت اجرا شود.

المانع با اشاره به شيطنت هاي آمريکا از مواضع کشورهاي همسايه عراق به جز جمهوري اسلامي ايران که سعي دارند دولت کنوني عراق که از اکثريت شيعي برخوردار است را دچار ناکامي و شکست کنند ، ابراز تاسف کرد.

پربیننده ترین خبرها