" قاسم الهاشمي" روز دوشنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: پادشاه بحرين در اظهارات خود جنايت هاي ارتکاب شده در حق ملت بحرين را توجيه و سرکوب مردم و تظاهر کنندگان را حمله مردم به پليس و هدف قرار دادن نيروهاي امنيتي تفسير کرد.
وي افزود: اين گونه اظهارات آشکارا نشانه ناديده گرفتن مطالبات مردم در خصوص عدالت و احقاق حقوق شهروندان است.
الهاشمي سپس با اشاره به نتايج کميته حقيقت ياب که حاکي از ارتکاب جنايت ها و تخلفات بزرگ و غيرقابل پنهان است ، گفت : پادشاه سعي کرد با اظهارات اخير خود به نوعي در واکنش به نتايج تحقيقات کميته حقيقت ياب رو به جلو فرار کند زيرا اين کميته به دستور خود پادشاه تشکيل شده بود.
وي افزود: پادشاه در اظهارات خود به شهدا اشاره نکرد و فقط برخي از موارد نقض قوانين را که امکان پنهان کردن آن ها وجود نداشت ذکر کرد. با اين حال صرف اقرار به برخي از موارد تخلفات بزرگ در حد خود مي تواند به پيگرد متخلفان منجر شود و محافل بين المللي صرفنظر از اينکه به همه جنايت ها اعتراف مي شود يا خير ، همين مقدار از موارد را بايد مدنظر قرار دهند.
عضو کنگره ياري ملت بحرين در ادامه خاطر نشان کرد : اگر رژيم واقعا قصد برون رفت از بحران را داشت ، بايد در ماه مبارک رمضان به خود مي آمد نه اينکه از مشکلات شانه خالي کند در حالي که خود مسبب مشکلات است. در واقع کشتار مردم و حمله به معترضان و بحراني کردن کشور همه تقصير دولت است.
الهاشمي، مطرح کردن مسايل دروغين از قبيل پذيرش ميانجي گري قطر يا موافقت عربستان با راه حل قطر را جريان سازي هايي بي اساس به منظور آرام سازي افکار عمومي دانست.
پادشاه بحرين حملات نيروهاي امنيتي را شخصي عنوان کرد
"محمد جاسم الدرازي"معاون دبيرکل جمعيت ملي دموکرات بحرين نيز ادعاي پادشاه بحرين درباره شخصي بودن حملات نيروهاي امنيتي به مردم را مردود دانست.
الدرازي به العالم گفت: پادشاه بحرين مثل هميشه در چنين روزهايي اقدام به سخنراني کرد بدون اينکه حرف تازه اي براي گفتن داشته باشد او به موضوع آزادي پزشکان و پرسنل درماني بازداشت شده و همچنين بازگرداندن کارمندان ، دانشجويان و کارگران اخراج شده اشاره کرد و از مردم خواست بر سر کار خود برگردند.
وي افزود: اخراج شدگان امروز سر کار خود برگشتند اما کافرمايان به آن ها گفتند که اظهارات پادشاه اهميتي براي آن ها ندارد و از کارگران خواستند به وزارت کار برگردند که وزارت کار نيز اعتنايي به حرف هاي آنان نکرد.
معاون دبيرکل جمعيت ملي دموکرات بحرين در ادامه گفت: مردم اين کشور براي بازيابي عزت و کرامت از دست رفته و آغاز دوره اي مبتني بر قانون اساسي نوين و قدم برداشتن در مسير کشورهاي دموکراتيک و رعايت حقوق بشر در بحرين قيام کردند ، با اين حال پادشاه بحرين مي گويد که برخي واکنش هاي شخصي از سوي نيروهاي امنيتي بروز کرده است.
وي تاکيد کرد : همه سازمان هاي حقوقي بين المللي تاکيد مي کنند که اين تجاوزات به صورت سازمان دهي شده در بحرين صورت گرفته است و حتي سبب واکنش هايي از سوي کشورهاي هم پيمان با رژيم آل خليفه شد.
الدرازي سپس محاکمه پزشکان را که جز انجام وظيفه کار ديگري نکرده بودند؛ محکوم کرد.
وي درباره اظهارات هيات پزشکان ايرلندي پس از سفر به بحرين که در آن تاکيد شده بود انتظار نمي رود بحران اين کشور در آينده نزديک به شيوه مسالمت آميز حل و فصل شود ، گفت : همه سازمان هاي بين المللي فعال در خارج از کشور متوجه هستند که چه تجاوزات وحشتناکي در بحرين به ويژه در قبال پزشکان صورت مي گيرد به همين سبب نگران بدتر شدن اوضاع در اين کشور هستند.
مردم بحرين از سخنراني آل خلیفه استقبال نکردند
"هاني الريس" فعال سياسي و رسانه اي بحرين گفت: سخنراني پادشاه بحرين، مواضع یک رژيم شکست خورده بود.
الريس در گفت و گو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: شاه بحرين با اين سخنراني در صدد فريب دادن و گمراه کردن سازمانهاي بين المللي است.
وي افزود: مردم بحرين با توجه به فربيکاري اين رژيم از سخنراني وي استقبال نکردند .
الريس گفت: نيروهاي بحريني و اشغالگران سعودي روستاها را محاصره و مردم را سرکوب مي کنند و در همان حال نيز تلويزيون بحرين سخنراني شاه را پخش مي کند .
وي افزود: مردم بحرين نخست وزير و هيچ يک از افراد خاندان حاکم را به رسميت نمي شناسند چه نخست وزير در پست خود باقي بماند يا کناره گيري کند.
فعال سياسي و رسانه اي بحرين تاکيد کرد: مردم بحرين فقط با