خطر خاموشی در کمین است

چهارشنبه 28 تير 1396
17:43
خطر خاموشی در کمین است روند مصرف برق در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است که تداوم این روند، صنعت برق را با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد کرد.

العالم-ایران

پیک مصرف برق در روز گذشته برای نهمین بار از مرز پیک سال گذشته عبور کرد و به ۵۲ هزار و ۸۴۸ مگاوات رسید این در حالی است که اوج مصرف برق در تابستان سال گذشته برابر با ۵۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات بوده است.

دو هفته پیش در حالی اوج مصرف برق به ۵۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات رسید که براساس آمارهای موجود قدرت عملی نیروگاه ها در بالاترین حد خود در زمان پیک کمتر از ۶۰ هزار مگاوات است، بنابراین تداوم رشد پیک معنایی جز راه رفتن بر روی لبه تیغ نخواهد داشت.

معاون برق و انرژی در روز گذشته اعلام کرد چنان که بنا باشد در سال آینده نیز ما شاهد چنین رشدی در مصرف برق باشیم می بایست بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده جهت تأمین چنین مصرفی در صنعت برق سرمایه گذاری کرد.

این در حالی  است که کل درآمد حاصل از فروش برق در سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

قابل تأمل اینکه بیش از ۲۰ هزار مگاوات برق مصرفی در زمان پیک مربوط به وسایل سرمایشی است که ارزش افزوده برای کشور نخواهد داشت و معنایی جز هدر رفت سرمایه ها ندارد.    

گفتنی است، میزان کل مبادلات برق در روز گذشته برابر با یک هزار و ۸۷۹ مگاوات بوده که از این میزان سهم صادرات برابر با یک هزار و ۳۰۲ مگاوات، و سهم واردات برابر با ۵۷۷ مگاوات بوده است.

همچنین میزان مصرف برق صنایع در روز گذشته به ۴ هزار و ۲۲ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه روز دوشنبه اندکی کاهش داشته است.

 

ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

پوتین: ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست + فیلم


گزارش العالم از مشارکت کودکان در فعالیت های آموزشی در راهپیمایی های شبانه در تهران


رایزنی وزیر خارجه قطر با عراقچی پس از دیدار با مقامات آمریکایی


بقائی: مدیرکل آژانس انرژی اتمی دست از سیاسی کاری بردارد


آیت‌الله نوری همدانی: مسلمانان از مردم لبنان و حزب‌الله حمایت کنند


دیدار سرلشکر عبداللهی با فرمانده کل قوا/ ابلاغ تدابیر جدید برای مقابله مقتدرانه با دشمن


غول های نفتی: بازارهای جهانی انرژی دستخوش تغییرات بی سابقه خواهد شد


پزشکیان: هرگونه مذاکره‌ای با هدف احقاق حقوق ملت و دفاع مقتدرانه از منافع ملی است


ماموریت دلفین های نیروی دریایی‌ ارتش در تنگه هرمز


سردار شکارچی: ابتکار عمل در دست نیرو‌های مسلح ایران است