محققان ژاپنی ابداع کردند

نانو پوشش الکترونیکی که روی پوست حس نمی‌شود

پنج‌شنبه 29 تير 1396
20:02
نانو پوشش الکترونیکی که روی پوست حس نمی‌شود محققان ژاپنی یک وسیله پوشیدنی الکترونیکی تولید کرده‌اند که بر روی پوست حس نمی‌شود و می‌تواند به مدت یک هفته بدون ایجاد حساسیت بر روی پوست باقی بماند.

العالم - گوناگون

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم توسعه وسایل الکترونیکی پوشیدنی در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است.

از برگه‌های طلایی هوشمند گرفته تا مدارهای فوق نازکی که می‌توانند ارتباط 5G بی‌سیم برقرار نمایند.

تا به حال ایده‌های جدید زیادی از این دسته رونمایی و تولید شده‌اند اما افزایش زمان استفاده از وسایل الکترونیکی پوشیدنی یکی از چالش‌های همیشگی در این زمینه بوده است.

یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه توکیو یک نانو مش قابل تنفس تولید کرده‌اند که می‌تواند به مدت یک هفته بدون ایجاد حسایت بر روی پوست باقی بماند.

پروفسور "تاکائو سومیا"(Takao Someya) یکی از محققان این پروژه گفت: این حسگرها می‌توانند برای یک هفته یا بیشتر بر روی پوست باقی بمانند و هیچ ناراحتی و حساسیت موضعی ایجاد نکنند.

وی افزود: این وسیله می‌تواند برای مصارف پزشکی، ورزشی و رصد وضعیت سلامت افراد مورد استفاده قرار بگیرد.

مهمترین چالشی که محققان برای استفاده از این وسایل دارند این است که تنفس پوست در زمان استقاده از آنها به خوبی صورت نمی‌پذیرد و به همین دلیل پوست در یک محیط بسته و کم‌هوا شروع به تعریق می‌کند و دچار حساسیت می‌شود.

محققان این تیم تحقیقاتی با استفاده از یک پلیمر حل‌شونده در آب به نام "پلی‌وینال الکل"(PAV) و یک لایه از اتم‌های طلا موفق به طراحی این نانوحسگرالکترونیکی شدند.

زمانی که این وسیله بر روی پوست قرار می‌گیرد و آب بر روی آن اسپری می‌شود، فیبرهای نانوالیاف PAV حل شده و در نتیجه به صورت یکپارچه با خطوط پوست منطبق می‌شود.

این وسیله بر روی 20 داوطلب به مدت یک هفته آزمایش شد و هیچ حساسیت پوستی در آنها مشاهده نشد. قابلیت نفوذپذیری فوق‌العاده و ساختار متخلخل این نانوحسگر نسبت به بسیاری از دیگر مواد پلاستیکی یا فویل‌های پلاستیکی، عملکرد آن را منحصر به فرد می‌کند.

محققان امیدوارند بتوانند هرچه سریعتر قابلیت‌های این حسگر پوشیدنی نانویی را در زمینه‌های پزشکی و ورزشی مشاهده کنند.

پروفسور سومیا درباره کاربردهای این وسیله گفت: این حسگر می‌تواند برای رصد وضعیت بیماران در بیمارستان‌ها و همچنین بیماران در حال استراحت در خانه مورد استفاده قرار بگیرد تا وضعیت استرس یا نگرانی آنها به سرعت مشخص شود.

نتایج این تحقیق در ژورنال علمی Nature Nanotechnology منتشر شده است./منبع : isna

0% ...

آخرین اخبار

سه پایگاه آمریکا در کویت هدف مجدد حملات پهپادی ارتش قرار گرفت


آمریکا در حال بررسی طرح حمله به کشور مالی است


تشدید تنش در جنوب لبنان + فیلم


آمادگی هلال احمر ایران برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی + فیلم


رسواییِ پوشالیِ آمریکا در برابر محور مقاومت؛ نه از فشار خبری بود، نه از خروج!+ فیلم


قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود


وزیران خارجه روسیه و مصر: تلاش‌های دیپلماتیک برای توقف تجاوز آمریکا علیه ایران تقویت شود


محاصره در دریای سرخ؛ جبهه فرسایشی جدید پیش‌روی واشنگتن!


ریاست ایران بر بنیاد علمی اکو تمدید شد


تقابلِ جنونِ خودبزرگ‌بینیِ آمریکایی با کمالِ تاکتیکیِ ایران در میدان


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت