استفاده از ته سیگار برای تولید آسفالت

دوشنبه 16 مرداد 1396
10:14
استفاده از ته سیگار برای تولید آسفالت تیم علمی دانشگاه آر.ام.‌آی.‌تی استرالیا به رهبری دانشمند ایرانی، شیوه‌ای را برای خلاص‌شدن ایمن از دست ته‌سیگارها و استفاده از آن‌ها در تولید آسفالت ارائه داده است.

العالم - گوناگون

سالانه 6 تریلیون سیگار تولید می‌شود و این میزان، 1.2 میلیون تن ته سیگار تولید می‌کند بنابراین، نه تنها بخش عمده این ته‌سیگارها وارد محیط زیست می‌شوند، بلکه زباله‌های سمی به شمار می‌آیند.

سال گذشته میلادی هم همین تیم علمی از ته‌سیگارها برای ساخت آجر استفاده کرد و این شیوه نه تنها راهی ایمن برای ممانعت از ورود مواد شیمیایی سمی آن‌ها به محیط زیست بود بلکه موجب تولید آجرهای بهتر شد. افزودن ته‌سیگارها، انرژی مورد نیاز برای پختن آجرها را نصف می‌کند و ویژگی‌های عایق محصول نهایی را ارتقا می‌دهد.

محققان در مطالعه‌ای جدید به رهبری دکتر "عباس مهاجرانی"، دانش‌آموخته دانشگاه شیراز،  از آن زمان تاکنون، در حال بررسی چگونگی بهره بردن از ته سیگارها در تولید آسفالت بوده‌اند. آن‌ها نخست ته‌سیگارها را در داخل موم پارافین و قیر طبیعی قرار دادند و این مخلوط، مواد شیمیایی مرگبار داخل ته سیگارها را حبس می‌کند و مانع از ورود آن‌ها به داخل آسفالت و در نهایت محیط زیست می‌شود. سپس ته‌سیگارهای محبوس شده، به مخلوط داغ آسفالت اضافه می‌شوند.

تیم علمی با آزمایش‌ کردن نمونه‌های آسفالت دارای ته‌سیگار، دریافت نه تنها آسفالت جدید، توانایی تحمل ترافیک‌های سنگین را دارد بلکه گرمای کمتری را از نور خورشید جذب می‌کند.

مهاجرانی گفت: این تحقیق نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از یک ماده ساخت و ساز جدید، محیط زیست را از مشکل زباله‌های زیاد خلاص کرد.

جزئیات این مطالعه در مجله Construction and Building Materials قابل مشاهده است.

منبع : isna

0% ...

آخرین اخبار

دبیرکل حزب‌الله: در سایه وجود مقاومت اهداف دشمن صهیونیستی تحقق نخواهد یافت


کمسیون امنیت ملی مجلس: چرخه "جنگ-آتش‌بس-مذاکره-جنگ" باید متوقف شود


امارات در حال تعمیق اتحاد استراتژیک با رژیم صهیونیستی و گسترش آن به سمت مشارکت میدانی است


بقائی : ایران پاسخ آمریکا را از طریق پاکستان دریافت کرده و در حال بررسی آن است


هشدار سپاه به شناورهای متخلف در تنگه هرمز: امنیت شما در خطر است


بیانیه فوری ارتش جمهوری اسلامی ایران در مورد ورود ناوشکن‌های دشمن به تنگه هرمز


هشدار فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء به آمریکا: از تنگه هرمز دور بمانید


سردار محبی: قدرت سپاه و نیروهای مسلح ما با تکیه بر قدرت الهی پایان‌ناپذیر است


مسکو: "اسرائیل" مانع منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در غرب آسیا است


نظریه‌پرداز آمریکایی: جنگ با ایران یک فاجعه عظیم برای آمریکاست