نگاهی به نامه مهم بشار اسد به رهبر معظم انقلاب

شنبه 25 شهريور 1396
09:30
نگاهی به نامه مهم بشار اسد به رهبر معظم انقلاب سیاستمداران آمریکایی در روزهای اخیر اعتراف کرده‌اند که دیگر توان جابه‌جایی بشار اسد را ندارند و سخن از رفتن وی بی‌مورد است و به قول یکی از آنان، جنگ را به آیت‌الله خامنه‌ای باخته‌اند.

العالم - ایران / سیاسی

روزنامه «جام جم» در یادداشتی از «حمیدرضا آصفی» نوشت:

نامه قدردانی و تشکر آقای بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به رهبری، نمونه‌ای از مدیریت بحران منطقه‌ای با هدایت شخص رهبر معظم انقلاب است و نامه‌ای بسیار پراهمیت و حاوی نکات مهمی است که در تاریخ روابط ایران و سوریه ماندگار خواهد شد.

برای پی بردن به اهمیت آنچه آقای بشار اسد اعلام داشته است، باید به هفت سال پیش در آذر 2010 برگشت که با خودسوزی یک جوان دستفروش تونسی که توانست ظرف یک ماه بساط 24 ساله حکومت بن علی را برچیند و وی با خانواده خود به عربستان فرار کند و در فاصله کوتاهی سرنگونی دولت‌های مصر و لیبی را به دنبال داشت.

آمریکا و مرتجعان عرب هم‌پیمانش از این تحولات که بعدها از آن به عنوان بیداری اسلامی نام برده شد، غافلگیر شده بودند و درصدد مدیریت بحران و انتقال آن به سوریه که در صف اول جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی بود، برآمدند تا هم مترقی و انقلابی‌ترین دولت عربی را از پا درآورند و هم سپر حفاظتی برای کشورهای مرجع منطقه و در صدر آن دولت سعودی به وجود آورند.

بر همین اساس ده‌ها گروه تروریستی خلق‌الساعه با حمایت و مدیریت آمریکا و تامین مالی سعودی از خاک سوریه سربرآوردند و گروه‌های تروریستی مانند داعش، جبهه‌النصره و...عملا کشورهای غربی به رهبری آمریکا و در منطقه کشورهای مرتجع به رهبری دولت سعودی به یک جنگ نیابتی فرسایشی مبادرت کردند و به این ترتیب بحران و چالشی که نزدیک به هفت سال به درازا کشید، آغاز شد. ترجیع‌بند سردمداران این توطئه خروج بشار اسد از قدرت و انتقال آن بود بدون این‌که هیچ استدلال منطقی یا گزینه بهتری را ارائه کند.

شرایط منطقه و حمایت‌های همه‌جانبه مخالفان بشار اسد به قدری گسترده و بی‌سابقه بود که هیچ تحلیلگر خوشبینی نمی‌توانست پیروزی بشار اسد را در این نبرد نابرابر پیش‌بینی کند، گرچه ایران از ابتدا معتقد به حمایت معنوی از بشار اسد به دلیل قانونی بودن آن دولت بود، اما دلیلی برای مداخله در این کارزار نمی‌دید، زیرا بحق اعتقاد داشت که بشار اسد با پایگاه مردمی خود می‌تواند بر مخالفان خود غلبه کند،

اما مداخله و جنگ نیابتی قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، رهبر معظم انقلاب را برآن داشت تا از یک هم‌پیمان و دوست دیرینه ایران که به ناحق مورد هجمه قرار گرفته بود،تمام قد دفاع و حمایت کند. حمایت‌های ایران علاوه بر حضور مستشاری به ایجاد یک بلوک قدرتمند سیاسی که روسیه را نیز شامل می‌شود، مبدل شد و عملا نقشه‌های آمریکا در شورای امنیت خنثی شد، با توجه به حمایت‌های میدانی ایران و حضور نیروهای داوطلب مردمی با محاسبات دقیق و برآورد نقاط قوت و ضعف طرف مقابل عملا دست برتر در اختیار بشار اسد قرار گرفت و گروه‌های تروریستی به‌رغم دست زدن به هر جنایت ضد بشری و سکوت همراه با تائید آمریکا روز به روز عرصه نبرد را به نیروهای دولتی واگذار کردند.

در حالی‌که در اجلاس‌های اولیه و ثانویه ژنو استکبار از موضع تحقیر و دست‌کم انگاشتن دولت بشار اسد برخورد می‌کرد، اما تدبیر رهبر معظم انقلاب و اعتماد به نفسی که نه تنها به هیات حاکمه سوریه بلکه به ارتش و رزمندگان سوری از طریق سپاه و نیروهای داوطلب مردمی تزریق شد، هر روز یک پیروزی جدید را برای دولت سوریه به ارمغان‌ آورد.

اکنون که دور ششم مذاکرات آستانه برگزار شده است، سخن و حرفی از دولت آینده سوریه به میان نمی‌آید بلکه همگان بر وحدت سیاسی سوریه و اولویت مبارزه با تروریسم تاکید می‌کنند. سیاستمداران آمریکایی در روزهای اخیر اعتراف کرده‌اند که دیگر توان جابه‌جایی بشار اسد را ندارند و سخن از رفتن وی بی‌مورد است و به قول یکی از آنان، جنگ را به آیت‌الله خامنه‌ای باخته‌اند.

تدبیر رهبری و مدیریت ایشان نه‌تنها باعث حفظ حکومت بشار اسد و مقابله جدی با تروریسم و جلوگیری از سیطره آنها شد بلکه پشتوانه قدرتمندی برای دیپلماسی کشور شد و توفیقات بسیاری از این رهگذر به دست آمد که مرهون دلاوری‌های رزمندگان است.

متن پیام بشار اسد به مقام معظم رهبری را اینجا بخوانید.

0% ...

آخرین اخبار

رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و امارات


بقایی: بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس، وارونه‌نمایی حقیقت و اصرار بر آزمودن آزموده‌های پیشین است


تصاویر ماهواره‌ای از شدت خسارت پایگاه دریایی آمریکا دربحرین بر اثر حملات ایران


تاکید برتوسعه مناسبات میان ایران و ازبکستان


چهار مطالبه راهبردی خطیب نماز جمعه از قوه قضائیه


سخنگوی وزارت دفاع: ایران قدرت‌های استکباری را بی‌اعتبار کرد


بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند خیرات برای حل مشکل گرسنگی است


غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با مسیرهای موازی تضمین نمی‌شود


گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای ازبکستانی


در برنامه ’بغیر حق’ العالم مطرح شد؛ 100 بار حمله به روستای مجدل سلم در جنوب لبنان ظرف ده دقیقه


پربیننده ترین خبرها

نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد