"باني رفايعه" روز شنبه در مصاحبه با شبكه العالم با اشاره به اينكه عوامل متفاوتي مانع انجام اصلاحات در كشور مي شود گفت: پادشاه به عنوان رأس هرم قدرت در اردن هنوز درباره انجام اصلاحات در كشور ترديد دارد، و برخلاف آنچه در زمينه اصلاحات در كشور اعلام مي كند عمل مي نمايد، و هيچ گونه جديتي در اين زمينه از او دیده نمي شود.
رفايعه افزود: به نظر مي رسد پادشاه معادلات متفاوتي دارد به همين دليل غرب و برخي از كشورهاي عربي از وي حمايت مي كنند.
وی خاطرنشان کرد: برخي نگران آن هستند اصلاحات در اردن باعث افزايش قدرت نيروهاي مردمي و به خطر افتادن منافع غرب، پادشاه و سلطه جویان شود.
رفایعه ادامه داد: اظهارات علني پادشاه يا مقامات اردنی صادقانه نيست، و هيچ گونه جديتي در زمينه اصلاحات به چشم نمي خورد. اين در حالي است كه مردم اردن و گروههای سياسي بر تحقق اصلاحات در كشور تأكيد دارند.
رفايعه اظهار داشت: جنبش مردمي روز به روز در حال گسترش است و سقف خواسته هاي مردم نيز در مقابل پادشاه افزايش يافته است. به طوري كه مردم امروزه وي و برخي از اطرافيان فاسدش را متهم مي كنند.
رفايعه تأكيد كرد: بيشتر مردم اردن بر اين باورند كه عامل فساد كنوني در اردن، نظام است. به همين دليل آنها بر ادامه شعارها و مبارزات مسالمت آميزشان تا زمان پيروزي و ريشه كن كردن فساد تأكيد دارند و در اين زمينه خستگي نمي شناسند.
از سوی دیگر "فارس الفايز" پژوهشگر اردنی در مصاحبه با شبکه العالم، اظهار داشت: این روزها از گوشه و كنار اردن صداهايي برای سرنگوني رژيم شنیده می شود.
الفایز افزود: رژيم هاي استبدادی عربي علاوه بر استفاده از روشهای پلیسی، از مانور، وقت كشي و فريب افكار عمومي براي دور زدن مطالبات مردمي استفاده مي كنند.
اين پژوهشگر اردني با اشاره به آغاز خيزش مردمي در اردن از سال 1989، و خاموش نشدن این حرکت، گفت: خواسته اصلي مردم اردن اصلاحات سياسي و اقتصادي و اجتماعي بود؛ اما اكنون مطالبات مردم فراتر رفته است، و مردم به جاي اصلاح، تغيير را خواستار هستند.
MKH-23-18:48