با تاکید بر عملیات عفرین؛

ترکیه: اگر آمریکا همراه کردها مقابل ما بایستد با آن می جنگیم

ترکیه: اگر آمریکا همراه کردها مقابل ما بایستد با آن می جنگیم
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 22:49

نخست وزیر ترکیه عملیات نظامی کشورش در عفرین سوریه را عملیاتی علیه تروریست ها دانسته و گفت ،اگر آمریکا در کنار کردهای سوریه به جنگ با ما وارد شود ما با این کشور هم مبارزه می کنیم.

العالم ـ ترکیه

"بن علی یلدریم"، نخست وزیر ترکیه در مصاحبه با تاگس تمن آ ار دی آلمان، با اشاره به عملیات نظامی کشورش در عفرین سوریه خاطرنشان کرد، عملیاتی که در منطقه عفرین سوریه آغاز کرده ایم کاملا علیه تروریست ها جهت دهی شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که ما در این عملیات آمریکا را تهدید نمی کنیم. ما می گوییم که آمریکا عضو ناتو است و ترکیه هم عضو ناتو و همچنین آلمان هم عضو ناتو است. آمریکا تصمیم گرفته است در سوریه همراه با سازمان های تروریستی علیه داعش مبارزه کند.

نخست وزیر ترکیه خاطرنشان کرد، ما می گوییم که با سازمان های تروریستی که فعالیت های تروریستی علیه ترکیه که یک کشور عضو ناتو است و از مرزهای این ائتلاف نظامی حمایت می کند همکاری نکنید. این رویکرد با اصل شراکت و اقدام یک کشور بزرگ منطبق نیست.

 وی با تاکید بر اینکه ما با نیروهای کرد موسوم به یگان های مدافع خلق YPG در سوریه مسئله داریم گفت: البته اگر آمریکا در کنار این نیروهای کرد در جنگ علیه ما وارد شود بنابراین ما همچنین علیه آن مبارزه می کنیم.

یلدریم در ادامه عملیات در عفرین را عملیاتی برای حمایت از استقلال، وحدت، امنیت مرزی و امنیت زندگی و اموال ترک ها دانست.

"بن علی یلدریم"، نخست وزیر ترکیه در مصاحبه با تاگس تمن آ ار دی آلمان درباره مسئله آزادی "دنیز یوسل"، خبرنگار آلمانی که حدود یک سال است بدون محاکمه در این کشور بازداشت شده است، گفت: من در این باره تصمیم نمی گیرم. دادگاه ها در این باره تصمیم گیرنده هستند. من امیدوارم که وی در کوتاهترین زمان ممکن آزاد شود. فکر می کنم این امر در کوتاه ترین زمان اتفاق خواهد افتاد.

وی در عین حال تاکید کرد که ترکیه یک دولت مشروعه و قانونی است و  در یک دولت مشروعه دادگاه ها درباره پرونده ها تصمیم گیری می کنند. ما می توانیم تنها آنچه را که احساس می کنیم و فکر می کنیم را بیان کنیم. اما نمی توانیم خود را در موقعیت دادگاه ها قرار دهیم.

دنیز یوسل حدود یک سال است که بدون محاکمه در زندان ترکیه به سر می برد. دولت آلمان انتقاد شدیدی به این مسئله وارد کرده و آن را غیر قابل فهم دانسته است. وزیر امور خارجه آلمان دنیز یوسل را به عنوان گروگانی در دست ترکیه ارزیابی کرده است و بهبود مناسبات با آنکارا را به آزادی این تبعه آلمانی منوط دانسته است.

نخست وزیر ترکیه در بخش پایانی این مصاحبه تاکید کرد که در آلمان انتخاباتی وجود داشته است و قبل از انتخابات طرفین انتقادهایی را به هم وارد کرده اند اما انتخابات تمام شده است و ما حالا در یک مرحله جدید قرار داریم. حالا زمان آن رسیده که مرحله جدیدی آغاز شود.

نخست وزیر ترکیه که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به برلین سفر کرده و قرار است فردا با صدر اعظم آلمان دیدار کند گفت: من تصمیم دارم با خانم مرکل درباره همه موضوعات بدون سانسور صحبت کنم. ما می گوییم آلمان ستون فقرات اروپا و ترکیه ستون فقرات منطقه است. بنابراین مناسبات بین اروپا، آلمان و ترکیه نه تنها برای روابط ترکیه-اتحادیه اروپا  بلکه همچنین برای حدود چهار میلیون ترک تبار در این منطقه مهم است.

بیایید یک صفحه جدید را باز کنیم و گذشته را فراموش کنیم و به آینده نگاه کنیم و روابط خود را همچنان بازسازی کنیم.

روابط ترکیه و اتحادیه اروپا به‌ویژه بعد از کودتای نظامی نافرجام جولای 2016 تیره‌وتار شده است. بروکسل انتقاد شدیدی به اقدامات سرکوبگرانه ترکیه علیه مخالفان خود وارد می‌کند. بسیاری از کشورهای اروپایی در سایه این تحولات خواستار پایان مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و کاهش کمک‌های مالی بروکسل به این کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا شده‌اند.

بیش از چهار هزار نفر امسال در فاصله زمانی 16 تا 18 فوریه ( 27 تا 29 بهمن ماه) در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت خواهند کرد. در بین مهمانان این نشست سران بیش از 20 کشور دنیا، حدود 40 وزیر دفاع و امور خارجه از کشورهای مختلف و 52 مدیر شرکت های بزرگ حضور خواهند داشت. وزیر دفاع آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز از دیگر شرکت کنندگان در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال هستند.

پربیننده ترین خبرها