جنگ قدرت شاهزادگان سعودی پس از مرگ ولیعهد

شنبه 27 خرداد 1391
17:01
جنگ قدرت شاهزادگان سعودی پس از مرگ ولیعهد پژوهشگر عربستاني، درگذشت وليعهد اين کشور را آغازي براي منازعه شاهزادگان نسل دوم جهت تصدي پستهاي بالاتر دانست.

"حمزه الحسن" عصر شنبه در مصاحبه با شبکه العالم گفت: درگذشت "نایف بن عبدالعزیز" 7 ماه پس از مرگ برادرش و ولیعهد سابق "سلطان" توازن قدرت را دوباره در خاندان سعودی به هم زد، و این امر مسأله خلافت را در این کشور با مشکل مواجه خواهد کرد.

وی افزود: قرار بر این بود که حاکمیت در این کشور برای شاخه سدیری ها باشد، و این شاخه پس از ملک عبدالله همچنان قدرت را در دست داشته باشند؛ ولی درگذشت نایف این شاخه را ضعیف کرد، و البته شاید این فرصت برای دیگر جریانهای به حاشیه رانده شده خاندان حاکم فراهم شده باشد، که قدرت را در دست بگیرند.

حمزه الحسن ادامه داد: بیشترین احتمال این است که پس از مرگ نایف، منازعه برای مناصب و پستها افزایش یابد؛ و جریانهایی مانند "طلال" و "متعب" فرزندان "مشعل" برای یافتن نقشهای بیشتر و بالاتر در حاکمیت به تکاپو بیفتند؛ چراکه همه اعضای خاندان حاکم به دنبال آن هستند که قدرت بیشتری را در این خانواده داشته باشند.

حمزه الحسن ادامه داد: در این میان شانس "سلمان" برای ولیعهدی بیشتر است، البته رقابت و منازعه برای پست وزارت کشور بین "محمد بن نایف" فرزند نایف ، و همچنین پسرعمویش "احمد" خواهد بود؛ ولی ملک عبدالله در این میان تعیین کننده است .. البته نباید از عواملی مانند ضعف شاه عربستان در تصمیم گیری، مشاوران او و همچنین وضعیت سلامتی نامناسب وی غافل ماند.

حمزه الحسن گفت: هرم سلطنتی خاندان آل سعود نیازمند یک بازسازی جدید و مردانی قوی است؛ برادران شاه و نایف همگی افرادی سالخورده هستند، بنابراین احتمالا آنها بیشتر برای به قدرت رساندن فرزندانشان تلاش خواهند کرد .

وی افزود: شاهزداگان سالخورده و مرگ های مکرر مسئولان ارشد، موجب بی ثباتی و ناامنی در کشور شده و خاندان آل سعود را در سایه شرایط فعلی کشور و افزایش نارضایتی های مردمی و افول جایگاه عربستان در منطقه و جهان، و نارضایتی شدید همسایگان، با مشکلاتی جدی مواجه خواهد کرد.

A.D-16-16:16



0% ...

آخرین اخبار

عراقچی؛ اقتدار دیپلماسی ایران بر شانه‌های قدرت مردم استوار است


چند شهید و زخمی در تازه ترین تجاوز رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت + تصاویر و فیلم


برق مشترکان اداری، تجاری و خانگی پرمصرف بدون تشریفات قطع می‌شود


امیر سرتیپ الهامی: همه تجهیزات آسیب‌دیده جایگزین می‌شود


ایران و روسیه در اجرای بورس غلات بریکس همکاری می‌کنند


کاهش بی‌سابقه عرضه نفت عربستان به چین


اتحادیه اروپا : رفتار اسرائیل شبیه رژیم آپارتایدی آفریقای جنوبی است


اولین گام ایران در جام جهانی؛ طارمی در صدر امیدهای گل زنی برابر نیوزلند


ادامه روند صعودی شاخص ها در بازار سهام تهران


اسلوونی مانع فرود هواپیمای رژیم صهیونیستی شد