رئیس قوه قضاییه:

جریانی به دنبال ترویج نگاه غربی به زن در کشور است / تولیدات داخلی در اولویت خرید قرار گیرد

جریانی به دنبال ترویج نگاه غربی به زن در کشور است / تولیدات داخلی در اولویت خرید قرار گیرد
دوشنبه 14 اسفند 1396 - 20:19

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از شجاعت و ایستادگی احدی از قضات که اخیراً مورد حمله برخی اشرار قرار گرفته و به شدت مجروح شده است، خطاب به کسانی که در داخل و خارج از کشور علیه دستگاه قضایی و کارکنان آن جریان سازی می‌کنند، گفت: قوه قضاییه و کارکنان آن به هیچ عنوان از هجمه‌های زیاده طلبان نخواهند هراسید و مسیر قانونی خود را با قاطعیت ادامه خواهند داد.

العالم - ایران / سیاسی

به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی، با تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) تصریح کرد: روز بزرگداشت مقام زن و مادر را به همه بانوان ایران که پای به پای مردان در همه عرصه‌ها تلاش می‌کنند، کانون خانواده را گرم نگه می‌دارند و پشتوانه فکری و روحی برای خانواده هستند، تبریک می‌گوییم.

نوع نگاه قرآن به زن از افتخارات مسلمانان است

رئیس قوه قضاییه یکی از افتخارات مسلمانان را نوع نگاه قرآنی به زن دانست و ادامه داد: قرآن در دورانی نازل شد که عرب جاهلیت دختران را زنده به گور می‌کردند. قرآن کریم قتل نفس محترمه را به نحو اطلاق منع می‌کند و در خصوص کشته شدن دختران بی‌گناه آن را یکی از گناهانی می‌شمرد که از بابت آن در روز قیامت سوال می‌شود: «و اذا الموؤده سئلت بایّ ذنب قتلت» البته نگاه قرآنی به همین جا ختم نمی‌شود بلکه در آیات گوناگون، زن و مرد را در ارتقاء معنوی همسان می‌بیند.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به تعابیر قرآنی نظیر «مومنین و مومنات» و «مسلمین و مسلمات»، زنان را در ترقی معنوی همسان مردان از نگاه قرآن کریم عنوان کرد و افزود: در سوره مبارکه آل عمران بعداز آیات پرمعنایی که قرائت آن‌ها در سحرگاهان توصیه شده است و در آن‌ها خطاب ربّنا تکرار می‌شود، خداوند می‌فرماید «فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّی لَا أُضِیعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنکُم مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَى» یعنی بعداز آن همه طلب و تقاضا از محضر حق تعالی خداوند می‌فرماید: «دعاهایشان را پروردگارشان اجابت کرد، همانا من عمل هیچ فردی از شما اعم از زن و مرد را ضایع نمی‌کنم». این شاهدی است بر این مدعا که از نگاه قرآن میان زن و مرد به لحاظ ارتقای معنوی هیچ تفاوتی وجود ندارد. 

رئیس قوه قضاییه با اشاره به جایگاه یکسان زن و مرد در حیات حقیقی انسان، اظهار کرد: قرآن حیات حقیقی انسان را حیات اخروی می‌داند: «و اِنَّ الدَارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوانُ لَوْ کانُوا یَعْلَمُون» (عنکبوت آیه ۶۴) مسئله اساسی در زمان ما این است که این نگاه قرآنی به خوبی دیده شود و رواج یابد. براساس این نگاه که یک نگاه توحیدی است و در سراسر قرآن جریان دارد، به بندگان تذکر داده می‌شود که اساسی‌ترین موضوع، سلطنت مطلق خداوند و حیات حقیقی است. در این نگاه معیار‌هایی وجود دارد که طبق آن معیار‌ها تفاوتی میان زن و مرد نیست. 

تفاوت‌های زن و مرد در حیات دنیوی تابع الزامات حقوقی است

آیت الله آملی لاریجانی وجود برخی تفاوت‌ها در حیات دنیوی میان زن و مرد نظیر حق حضانت، ارث و ... را تابع برخی الزامات و اختلافات حقوقی دانست و گفت: این موارد، اساس حیات ما را نساخته است بلکه ریشه حقیقی وجود ما در همان معیار‌های مورد تأکید قرآن است. وقتی نگاه قرآن به زن و مرد اینگونه است چرا باید وقت خود را برای تأکید بر تفاوت‌های جنسیتی تلف کنیم؟

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، تصریح کرد: ایشان به نکته جالبی اشاره کرده و می‌فرمایند قرآن برای نمونه‌های کفر و ایمان از هر کدام دو زن را مثال می‌زند با اینکه در طول تاریخ بشریت اولیا و صالحان بسیاری در میان پیروان انبیاء وجود داشته‌اند. قرآن برای نمونة مربوط به مؤمنان، همسر فرعون و حضرت مریم (س) و برای کفّار نیز همسر لوط و همسر نوح را مثال می‌زند. این زنان نمونه‌هایی برای زنان کافر یا مومن نیستند بلکه مثال‌هایی برای مؤمنین اعم از زن و مرد و برای کفّار هم اعم از زن و مرد به شمار می‌روند و این نکته واقعاً قابل توجهی است که چطور برای نمونه مؤمنان و نمونه کفّار از میان زنان مثال زده شده است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: امروز جهان اسلام و خصوصاً جمهوری اسلامی متهم به نقض حقوق زنان است. این اتهامات نیز از سوی فرهنگ منحط غربی و کسانی که در این فرهنگ رشد کرده‌اند متوجه جهان اسلام می‌شود که بر مبنای ارزش‌های ابداعی خود به وزن کشی حقوقی رفتار‌ها می‌پردازد. بی تردید وقتی یک تمدن از ۵۰۰ سال قبل انسان را جایگزین خدا می‌کند و او را محور قرار می‌دهد، حقیقت انسانی در نگاه این تمدن تنزل می‌یابد و بر این مبنا اختلاف معیار‌های ما با آن تمدن آشکار می‌شود.

رئیس قوه قضاییه توضیح داد: وقتی در یک تمدن، زن و جسم او تبدیل به ابزاری برای شهوت رانی، سود اقتصادی، کاسبی شرکت‌های بزرگ و مادیاتی از این سنخ می‌شود، مطمئناً جوامعی که معیارهایشان با این شاخص‌ها متفاوت است متهم به نقض حقوق زنان خواهند شد.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در زمینه عفاف و حجاب جریانی بر خلاف انصاف و عقلانیت به راه افتاده است، گفت: امروز زنان جامعه ما پای به پای مردان و در برخی موارد مصمم‌تر و شجاع‌تر از بسیاری از مردان گام برمی دارند. مدتی قبل مصاحبه یک بانوی سالخورده از اهالی کرمان که سه تن از نزدیک‌ترین افراد خود را در جبهه جنگ تقدیم اسلام کرده بود، پخش می‌شد، وی همسر، پدر و فرزند خود را در راه اسلام و انقلاب تقدیم کرده بود. انسان وقتی به کلمات و نوع بینش این بانو نگاه می‌کرد می‌دیدکه قدرت روحی او از هر مردی بیشتر است و با اینکه از سن و سال او این طور بر می‌آمد که چندان تحصیلات بالایی ندارد، اما با توجه به سخنانش به لحاظ بصیرت و شجاعت و استحکام در دفاع از اسلام، مدرس هر درس خوانده‌ای بود. این زنان همان کسانی هستند که حضرت امام (قدس الله نفسه الزکیه) می‌فرمود: دفاع بر آن‌ها همانند مردان واجب است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز در کشور ما هزاران تن از این شیرزنان حضور دارند که در استحکام رأی، بصیرت و حضور در خط مقدم هر جبهه‌ای پیشگام‌تر از بسیاری از مردان هستند، مادران، همسران و دختران شهدای مدافع حریم ولایت را از جمله آنان دانست و تأکید کرد: انسان باید در مقابل عظمت روحی این بانوان سر تعظیم فرود آورد.

از نگاه غرب زیبایی ظاهری زن ملاک است

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به نگاه مقابل این دیدگاه که از سوی غرب ترویج می‌شود، اظهار کرد: زن نمونه از نگاه آن‌ها زنی است که زیبایی ظاهری داشته باشد و این به معنای فراموش کردن همه جنبه‌های معنوی است. اینکه جشنی برپا و زنی را به عنوان سلطان زیبایی معرفی کنند، نشان می‌دهد که نگاهشان به چه میزان با معیار‌های قرآنی فاصله دارد.

رئیس قوه قضاییه به همه مردم و مسئولان هشدار داد: عده‌ای با پشتوانه سلطه رسانه‌ای غرب در جهان تلاش می‌کنند که فرهنگ منحط غربی بویژه در مورد زنان را به جوامع اسلامی از جمله کشور ما تزریق کنند. همه دلسوزان نظام و فعالان فرهنگی باید به هوش باشند و دست‌ها و زبان‌هایی را که در جهت ترویج فرهنگ مذکور حرکت می‌کنند مورد امر به معروف و نهی از منکر قرار دهند. 

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه هیچ منعی در کشور ما برای حضور زنان در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... وجود ندارد، بر ضرورت حاکمیت نگاه عمیق قرآنی و انسانی به زن تأکید کرد و گفت: شایسته است که از ایام میلاد عظیم حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و مادر برای واکاوی نگاه الهی و اخلاقی به زن و بازگشت به ارزش‌های انسانی بهره‌مند شویم.

کارکنان دستگاه قضایی کار جهادی انجام می‌دهند

رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود با اشاره به کار دشوار کارکنان دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: کشف حقیقت و اجرای قانون و عدالت کار بسیار دشواری است و کارکنان دستگاه قضایی اعم از کارمندان و قضات در عرصه تحقیق، رسیدگی، صدور رأی و اجرای آن در حقیقت جهاد می‌کنند و در این مسیر با مشکلات و مخاطرات زیادی هم مواجه هستند.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به حادثه‌ای که در روز‌های اخیر برای یکی از قضات زن شاغل در دستگاه قضایی رخ داده است، گفت: طی روز‌های گذشته یکی از همکاران قضایی زن در یکی از دوایر اجرای احکام از سوی شروری مورد حمله با سلاح سرد واقع شدند و این همکار محترم به شدت مجروح شده است. ما از پایمردی و شجاعت این قاضی بزرگوار که با قدرت و عزت در مقابل تهدید اشرار ایستادگی کرده و بر اجرای قانون تأکید داشتند تشکر می‌کنیم. البته پیش از این نیز تعداد قضاتی که این چنین ناجوانمردانه هدف حمله قرار گرفته و برخی از آنان نیز حتی به شهادت رسیده اند، کم نبوده است. بر همین اساس باید از همه کارکنان خدوم، شجاع و منصف دستگاه قضایی که با تلاش شبانه روزی در مسیر عدالت گام برمی دارند و در این راستا با خطرات زیادی مواجه می‌شوند قدردانی کنیم. 

سکوت رسانه‌های ضد انقلاب در برابر حمله ناجوانمردانه به یک قاضی

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: متأسفانه می‌بینیم که وقتی یک قاضی در گوشه‌ای مرتکب تخلفی می‌شود همه ظرفیت رسانه‌ای ضد انقلاب خارج نشین و برخی دنباله‌های آن‌ها در داخل برای هجمه به دستگاه قضایی بسیج می‌شود، اما در جایی که یک بانوی شجاع در مقام اجرای حکم هدف حمله‌ای ناجوانمردانه قرار می‌گیرد همگی سکوت می‌کنند. بی تردید فعالیت کارکنان قضایی در چنین ظرف و بستری که انواع هجمه‌ها از بیرون مرز‌ها وارد می‌شود و عده‌ای در داخل هم آب به آسیاب دشمنان می‌ریزند، بسیار دشوار است، اما همواره قضات ما پای اجرای حق و عدالت ایستاده اند و دستگاه قضایی هرگز از عده‌ای زیاده طلب نمی‌هراسد.

آیت الله آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به روز‌های پایانی سال و افزایش میزان خرید کالا توسط خانواده ها، این موضوع را سنتی حسنه از جهت تغییر احوال و همچنین رونق بازار کسب و کار توصیف کرد و گفت: بسیار شایسته است که مسئولان و مردم تلاش کنند در جریان این خرید‌ها کالای ایرانی را در اولویت قرار دهند. همگی باید بازار تولید داخلی را پررونق کنیم و به این ترتیب با تلاش خود رکود را از بین ببریم. براساس توصیه، تذکر و سخنان برخی متخصصان، بسیاری از کالا‌های ایرانی از نظر کیفیت بهتر از کالا‌های تولید خارج هستند و حتی اگر این رجحان نیز وجود نداشته باشد بهتر است که با نیت خیر و برای رونق بازار تولید و اشتغال جوانان و چرخیدن چرخ‌های اقتصادی کشور به سمت خرید کالا‌های تولید داخل برویم.

نهضت حمایت از تولید داخلی باید آغاز شود

رئیس قوه قضاییه چنین کاری را که موجب زندگی آبرومند هزاران خانواده و جلوگیری از بیکاری کارگران بسیاری می‌شود، از جمله صدقات جاریات دانست و یادآور شد: مسئولان نیز این موضوع را ترویج کنند و در واقع باید تلاش کنیم که نهضتی برای حمایت از تولید داخل آغاز شود. البته این موضوع تا حدودی در حال انجام است، اما باید با شتاب بیشتر و در ابعاد بزرگتری پیگیری شود. به طور مثال «گاندی» در هند با تحریم کالای انگلیسی آن‌ها را به زانو درآورد. ما نمی‌گوییم که کالای بیگانه را تحریم کنیم، اما نفع کل کشور و اقتدار نظام ایجاب می‌کند که تولید داخلی را در اولویت قرار دهیم. چرا باید کالایی بخریم که کشور‌های سلطه‌گر همچون آمریکا و انگلیس از مالیات آنها، به کشور‌های مسلمان حمله کنند و یا آن‌ها را تحت فشار قرار دهند و از طریق فروش سلاح به برخی کشور‌های منطقه، آن‌ها را در انجام جنایات جنگی علیه مردم مظلوم یمن یاری رسانند.

آیت الله آملی لاریجانی در پایان با تأکید بر لزوم عزم ملی در این زمینه ابراز امیدواری کرد که با توصیه دلسوزان و متخصصان اقتصادی، فرهنگ استفاده مردم از تولید داخل نهادینه شود.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها