لغو اختیارات پلیس و سرویس اطلاعاتی مصر

چهارشنبه 7 تير 1391
06:25
لغو اختیارات پلیس و سرویس اطلاعاتی مصر دادگاه اداري مصر حکم توقف اجراي دستور وزير دادگستري مبني بر واگذاري اختيارات ضابطين قضايي به پليس انتظامي و سرويس اطلاعات نظامي را صادر كرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، دادگاه اداري مصر در جلسه دیروز 3 پرونده برای درخواست لغو حكم انحلال مجلس نمايندگان، لغو متمم قانون اساسي موقت و لغو حكم واگذاري اختيارات ضابطين قضایي به پليس انتظامي و سرويس اطلاعات نظامي را بررسی کرد.  

این جلسه بر اساس شکایت "عبدالمنعم عبدالمقصود" وكيل مدافع اخوان المسلمين ، خالد علي نامزد ناموفق انتخابات رياست جمهوري و برخي ديگر به دادگاه اداري، برگزار شد.

سايت اينترنتي " اخبار مصر " وابسته به تلويزيون رسمی این کشور در گزارشي اعلام كرد : در اين دادخواست آمده است " وزارت دادگستري به عنوان قوه مجريه و نه قوه قضائيه يا قوه مقننه حكم مذكور را صادر كرده است، و اين حكم اداري محسوب مي شود، و ما مي توانيم از دادگاه اداري بخواهيم كه به علت غيرقانوني بودن این حکم، در آن بازنگري كند."

ارایه كنندگان اين دادخواست اعلام كردند : حكم وزارت دادگستري مغاير با موادي از قانون اساسي موقت است كه قانونگذار براي تضمين حقوق و آزادي هاي عمومي و خصوصي در اين قانون اساسي گنجانده است؛ و اين مواد فقط براساس قانون يا دستور قاضي مربوط يا دادستاني كل لغو مي شود، همچنين حكم مذكور مغاير با موادي از قانون اساسي موقت است كه اختيارات دادگاه هاي نظامي و نيروهاي مسلح را از اختيارات پليس به عنوان نهاد مدني و انتظامي تفكيك كرده است .

  دادگاه اداري همچنين بررسي اعتراض مربوط به دستور انحلال مجلس نمايندگان را براي دريافت اسناد و مدارك به هفتم جولاي 2012 موكول كرد .

پارلمان منتخب مردم مصر چند روز قبل از آغاز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری با حکم ژنرالهای مبارک دیکتاتور مخلوع منحل شد.

معترضان به دستور انحلال پارلمان، از دادگاه اداري مي خواهند كه حكم فعاليت دوباره مجلس نمايندگان را صادر كند.

دادگاه اداري همچنين دادخواستي را مبني بر لغو متمم قانون اساسي موقت بررسي مي كند.

شوراي نظامي حاكم همچنین قبل از پایان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، با صدور متمم قانون اساسي موقت، اختیارات خود را در زمینه تصمیم گیری های کلان گسترش داد و رییس جمهور آینده را به شدت محدود کرد.

برخي گروه ها و احزاب سياسي مصر تأکید کرده اند كه شوراي نظامي حاكم با صدور متمم قانون اساسي موقت، به خود مصونيت اعطا كرده و اختيارات رئيس جمهوري را محدود كرده است.



0% ...

آخرین اخبار

رئیس جمهور: دولت با همه توان از تولیدکنندگان عرصه‌کشاورزی حمایت میکند


نیرو‌های مسح ایران در برابر هر تجاوزی شجاعانه خواهند ایستاد


افزایش ظرفیت پرتو دهی به محصولات کشاورزی


ترکیه خطاب به نتانیاهو: متهمان نسل‌کشی نمی‌توانند درس اخلاق بدهند


پژوهشگر عرب: پاسخ نظامی ایران به آمریکا، ترامپ را ناکام گذاشت


وزیران خارجه پیمان امنیت جمعی: اقدامات نظامی یکجانبه مغایر با حقوق بین‌الملل است


پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی ارتحال مرجع عالی‌قدر، آیت‌الله حاج شیخ اسحاق فیاض (طاب ثراه)


طرح کنگره در محدود کردن اختیارت جنگی ترامپ


گفتگوی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا


بقایی: تخریب مخازن آب آشامیدنی در سیریک، اوج زوال اخلاقی در سامانۀ حکمرانی آمریکاست


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت