در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران

مصباحی‌مقدم: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هنوز گرازش شفافی ارائه نکرده است

مصباحی‌مقدم: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی هنوز گرازش شفافی ارائه نکرده است
جمعه 25 اسفند 1396 - 12:41

عضور جامعه روحانیت مبارز پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران گفت: رئیس‌جمهور گزارش‌هایی را در مورد اقتصاد کشور ارائه می‌کند که غالباً فعالیت‌های معمول و روتینی است که اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم ابلاغ نمی‌شد، اینطور کارها باید انجام می‌شد.

العالم- ایران/ سیاسی 

غلامرضا مصباحی مقدم عضو جامعه روحانیت مبارز، امروز(جمعه 25 اسفند) در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه امروز تهران با اشاره به شعار سال 966 با بیان اینکه تدبیر و مدیریت خوب، مال اندک را افزون و سوءتدبیر و مدیریت ضعیف، مال بسیار را نابود می‌کند اظهار داشت: این باید سرلوحه مدیران و فردفرد ما باشد که از اموالمان بهره درست ببریم.

وی به طرح 4 سؤال در مورد شعار سال 96 و پاسخ به آنها پرداخت و در طرح سؤال اوّل با بیان اینکه چرا شعارهای سال در دهه گذشته اقتصادی بوده است گفت: ملّت ایران در انقلاب خواهان استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود که استقلال محقق شده است و در بعد نظامی، ارتش و سپاه به قدرت فوق‌العاده‌ای دست پیدا کرده‌اند که بازدارنده است. در امنیت ملّی نیز از شرایط عالی برخوردار هستیم.

مصباحی مقدم با بیان اینکه همه نظرسنجی‌ها در دهه گذشته حکایت از این دارد که اقتصاد بر اثر تحریم ها و احیاناً ضعف مدیریت با چالش روبرو است تصریح کرد: بیکاری گستره، خصوصاً جوانان تحصیلکرده، فقر و معیشت، تورم و گرانی و فساد مخصوصاً در ابعاد بزرگ، برای ملّت ما غیرقابل تحمل است.

وی با بیان اینکه رهبری برای حل این مشکلات، از سویی سیاست‌های کلّی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و از سویی برای سالها از عناوین اقتصادی استفاده کردند تصریح کرد: این نامگذاری‌ها برای این بود تا تا به رفتار کارگزاران و مسئولین جهت بدهند.

عضو مجلس خبرگان در مورد سؤال دوم با بیان اینکه ظرفیت‌های ایران برای تحقق شعارهای اقتصادی چطور است، در پاسخ اظهار داشت: ظرفیت‌های انسانی و نخبگی، موقعیت جغرافیایی که در همسایگی 15 کشور قرار داریم، موقعیت فوق العاده‌ای را برای کشور ایجاد کرده که کمتر کشوری از چنین موقعیت جغرافیایی برخوردار است.

مصباحی مقدم به ظرفیت آب و خاک کشور اشاره کرد و اظهار داشت:  با اینکه می‌گویند در شرایط نیمه خشک هستیم، چنانچه از ظرفیت آب و خاک به درستی استفاده شود، توانایی تأمین غذای 300 میلیون نفر وجود دارد.

وی در همین زمینه به ذخایر زیرزمینی نفت و گاز کشور که در دنیا رتبه اول را دارا است، ظرفیت گردشگری آثار باستانی و مذهبی اشاره کرد.

وی ظرفیت ارزی کشور را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: 20 میلیارد دلار ارز در دست مردم داریم و ظرفیت نقدینگی که در اختیار بانک ها و مردم است، یک تریلیون و 460 هزار میلیارد تومان است.

مصباحی مقدم تصریح کرد: با هدایت این نقدینگی و ارز می‌توان به سمت تولید و اشتغال و فعال کردن ظرفیت‌ها حرکت کرد.

عضو جامعه روحانیت مبارز تبدیل سیاست‌های اقتصادی ابلاغ شده از سوی رهبر انقلاب، به برنامه‌های قابل عمل و استفاده را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: برای این کار، نیازمند مدیریت جهادی و باانگیزه از سوی دولت و مجلس هستیم.

وی با بیان اینکه بین سیاست های ابلاغ شده از سوی رهبری و میدان عمل که در اختیار دولت است یک فاصله وجود دارد، خاطرنشان کرد:  خوب است مردم بدانند که رهبری در امور اجرایی مسئولیتی ندارند و مسائل اجرایی به طور عمده به رئیس جمهور و دولت مربوط می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت نخبگی کشور که در فناوری‌های پیشرفته‌ای مثل فناوری هسته‌ای خود را نشان داد، تصریح کرد: از این ظرفیت باید در بخش های صنعت، معدن، کشاورزی، حمل و نقل و مدیریت دستگاه‌های دولتی استفاده شود و با رویکرد شایسته‌سالاری از جوانان تحصیلکرده استفاده شود.

مصباحی مقدم تصریح کرد: به عنوان نمونه اگر در بخش انرژی و کشاورزی بهینه سازی مصرف انجام شود، 100 میلیارد دلار درآمد ارزی جدید برای کشور به دست خواهد آمد.

سخنران پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران، سؤال سوم را اینطور مطرح کرد: طی چهارپنج سال گذشته چه مقدار سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تحقق یافت؟

مصباحی مقدم در پاسخ به این سؤال با یادآوری اینکه در چندسالی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده، دولت‌های یازدهم و دوازدهم روی کار هستند تصریح کرد: ظاهر رویکرد دولت محترم نشان از برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن این سیاست ها دارد.

وی افزود: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی توسط معاون اوّل رئیس جمهور راه‌اندازی شد و به طور مرتب جلساتی هم با محوریت سازمان برنامه و بودجه برگزار و برنامه‌هایی هم تدوین و ارائه شده، اما هنوز گزارشی از اجرایی و عملیاتی شدن این سیاست‌ها به صورت گویا و شفاف همراه با اطلاعات و آمار ارائه نشده است.

مصباحی مقدم با بیان اینکه رئیس‌جمهور و اعضای کابینه گزارش‌هایی را در مورد وضعیت اقتصاد کشور ارائه می‌کنند گفت: در این گزارش‌ها غالباً فعالیت‌های معمول و متعارف و روتینی مطرح می‌شود که اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم ابلاغ نمی‌شد، اینطور کارها باید انجام می‌شد.

فارس

پربیننده ترین خبرها