گاردین: اروپا در حال آماده شدن برای خروج آمریکا از برجام است/ تقابل اروپا با ترامپ بر سر برجام

جمعه 3 فروردين 1397
19:17
گاردین: اروپا در حال آماده شدن برای خروج آمریکا از برجام است/ تقابل اروپا با ترامپ بر سر برجام روزنامه گاردین با اشاره به بالا گرفتن احتمال خروج آمریکا از برجام طی گزارشی خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا درباره راهکارهای احتمالی ازجمله تخصیص خطوط اعتباری اضطراری به شرکت‌های اروپایی که در ایران فعالیت دارند، برنامه‌ریزی می‌کند.

العالم ـ اروپا

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارش امروز (جمعه) خود آورده که خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران سبب خواهد شد تا شرکت‌های چندملیتی اروپایی که با ایران کار می‌کنند به لحاظ مالی آسیب ببینند. آمریکا قرار است 12 ماه می پیش رو درباره تمدید تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران تصمیم‌گیری کند؛ مخالفت این کشور با تمدید تعلیق تحریم‌ها می‌تواند منجر به بروز اختلاف میان آمریکا و اروپا شود.
این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرده، وزیران امورخارجه کشورهای اروپایی این هفته درباره سازوکارهای احتمالی خروج آمریکا از برجام ضمن تلاش برای متقاعد کردن کاخ سفید به حفظ این توافق رایزنی کردند.
به نوشته گاردین، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته اعلام کرده که اتحادیه اروپا خود را آماده می‌کند تا از منافعش در برابر تصمیم‌هایی که در دیگر نقاط گرفته می‌شود حفاظت کند. وزیر امور خارجه انگلیس نیز چهارشنبه گذشته به نمایندگان مجلس این کشور گفته که اتحادیه اروپا ممکن است برجام را در صورت خروج ترامپ از آن زنده نگه دارد. وی بااین‌حال یادآور شده که در چنین حالتی برجام از ارزش کمتری برخوردار است و کار دشوار خواهد شد.
این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرده که سایمون گس مدیر پیشین بخش سیاسی وزارت امورخارجه انگلیس نیز از پایبندی طرف اروپایی به برجام حمایت کرده است. او در مقاله‌ای که چندی پیش منتشر کرده گفته که اتحادیه اروپا بایستی پاسخ محکمی را در برابر اعمال تحریم علیه شرکت‌های اروپایی که با حسن نیت در چارچوب برجام فعالیت داشته نشان دهد و این آمادگی را داشته باشد تا با تخصیص خطوط اعتباری غیر دلاری برای حفظ برجام اقدام کند.
به گزارش ایرنا، گاردین در ادامه عنوان کرده که راهکارهای دیگر همچون اعطای مصونیت به شرکت‌های اروپایی که با ایران فعالیت می‌کنند، «غیرعملی و دشوار است.»
این روزنامه انگلیسی گفته، پاتریک پویان مدیرعامل توتال نیز هفته گذشته اعلام کرد که اگر آمریکا دوباره تحریم‌هایش را علیه ایران وضع کند، ادعا خواهد کرد که قرارداد توسعه پارس جنوبی که سال گذشته با ایران به امضاء رسیده پیش از تغییر سیاست آمریکا علیه ایران بوده است.
به نوشته گاردین، در حال حاضر اتحادیه اروپا، انگلیس، آلمان و فرانسه به‌شدت تلاش می‌کنند تا واشنگتن را قانع کنند به‌جای خروج از برجام راهکارهای دیگری را بررسی کند تا تدابیر سخت‌گیرانه‌تری را علیه ایران اتخاذ کنند. برخی مقامات انگلیسی می‌گویند که در دیدار با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که هفته پیش به لندن سفرکرده بود توانسته‌اند او را متقاعد کنند که امنیت منطقه با حفظ برجام بهتر تأمین می‌شود. بااین‌حال برکناری رکس تیلرسون از وزارت امورخارجه آمریکا و پیشنهاد مایک پمپئو برای این سمت سبب شده تا نگاه تهران در جهت احتمال خروج آمریکا از برجام شکل گیرد.

0% ...

آخرین اخبار

بیانیه سپاه پاسداران در گرامیداشت روز خبرنگار


پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


عراقچی خطاب به همسایگان: زمان اتکا به خود و برادری واقعی فرا رسیده است


بیانیه مهم مقاومت اسلامی عراق درباره پاسخ به آمریکا و عربستان


کارمند آمریکایی به خاطر سر دادن شعار «فلسطین آزاد» بیکار شد


بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن در پاسخ به تجاوزات آل سعود


کارشناس نظامی یمنی: عملیات یمن، طرح گسترده عربستان را خنثی کرد +فیلم


بقائی: پیش از آنکه کسی بتواند ادعای غنائم جنگی کند، ابتدا باید در جنگ پیروز شده باشد


بن حبتور: رویکرد تهاجمی حکومت عربستان علیه همه مردم یمن است


سردرگمی تل‌آویو در برابر توافق و افزایش ترس از امتیازدهی آمریکا! +فیلم


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید