نخستین رآکتور اتمی امارات متحده عربی ساخته شد

چهارشنبه 8 فروردين 1397
12:27
نخستین رآکتور اتمی امارات متحده عربی ساخته شد کار ساخت نخستین رآکتور از چهار رآکتور اتمی در امارات متحده عربی به پایان رسید

العالم- آسیا

سازنده این رآکتور که در عین حال نخستین رآکتور اتمی در یک کشور عربی به شمار می‌رود، یک شرکت کره‌ای به نام الکتریک پاور است. وزارت انرژی کره جنوبی اعلام کرد سوخت‌گیری واحد شماره یک نیروگاه «البرکه» در ماه مه آغاز خواهد شد. البته زمان دقیق بهره‌برداری از واحد یک این نیروگاه که در نزدیکی ابوظبی واقع شده، هنوز اعلام نشده است.

به نوشته بلومبرگ، این رآکتور همچنین نخستین سایت تولید انرژی هسته‌ای تجاری در خاورمیانه پس از ایران است.

واحد یک نیروگاه برکه شامل نخستین رآکتور از چهار خط تولید انرژی هسته‌ای در این نیروگاه است که شرکت الکتریک پاور ساخت آنها را به عهده دارد. هزینه ساخت این رآکتورها که قرار است ۵۶۰۰ مگاوات برق تولید کنند، حدود ۲۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

کشور نفت‌خیز امارات در حال حاضر شش درصد ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد. محمد حمادی، مدیر اجرایی شرکت انرژی اتمی امارات در تاریخ ۹ اسفند گذشته در یک نشست مطبوعاتی در ابوظبی گفته بود دولت این کشور مصمم است تا از این پس ۲۵ درصد انرژی مورد نیاز خود را از طریق سوخت هسته‌ای تولید کند.

واحد یک نیروگاه برکه قرار بود در سپتامبر ۲۰۱۷ به بهره‌برداری برسد، اما شرکت انرژی اتمی امارات با انتشار بیانیه‌ای در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ اعلام کرد که به دلیل زمان‌بر بودن «روند اطمینان‌یابی از امنیت سایت مطابق با استاندرادهای جهانی»، این پروژه به تعویق می‌افتد. شرکت کره‌ای به امارات تضمین داده که تأسیسات هسته‌ای موضوع قرارداد از نوع موسوم به «واحد نسل سوم» به طراحی مدرن است که در کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا و بریتانیا استفاده می‌شود.

کار ساخت نیروگاه برکه از سال ۲۰۱۲ میلادی آغاز شده و هم اکنون کار ساخت پروژهای واحد دو ۹۲ درصد، واحد سه ۸۱ درصد و واحد چهار ۶۶ درصد پیشرفت داشته است. شرکت کره‌ای الکتریک پاور می‌گوید با دولت امارات برای یک پروژه هسته‌ای دیگر در نزدیکی مرز این کشور با عربستان سعودی به توافق رسیده است.

امارات با وجود در اختیار داشتن ذخایر نفتی، هم‌ اکنون بخش مهمی از انرژی مورد نیاز خود برای تولید برق را از طریق واردات گاز تأمین می‌کند.

از میان کشورهای عربی، عربستان سعودی و مصر نیز تاکنون اعلام کرده‌اند که طرح‌هایی برای تولید انرژی هسته‌ای دارند.

به نوشته بلومبرگ، عربستان قصد دارد تا برای رهایی از وابستگی به انرژی فسیلی و نیز برای پیشی گرفتن از رقیب منطقه‌ای خود یعنی ایران، ظرف ۲۵ سال آینده با صرف هزینه‌ای بیش از ۸۰ میلیارد دلار دست کم ۱۶ رآکتور هسته‌ای بسازد. این کشور بزرگترین صادرکننده نفت در جهان است.

یورونیوز

0% ...

آخرین اخبار

تماس تلفنی وزیر خارجه ژاپن با عراقچی


فایننشال تایمز: ضربات موشکی دقیق ایران ادامه دارد


نخست وزیر عراق راهی ترکیه شد


توزیع ۱۲ میلیون بطری آب و راه‌اندازی بیمارستان‌های صحرایی در مرزها


روایت تکان‌دهنده آزادگان فلسطینی از شکنجه سیستماتیک در زندان‌های دژخیمان اسرائیلی


اژه‌ای: هتک حرمت شهروندان از سوی هر فرد و دستگاهی مطلقاً ممنوع است


جدیدترین جنایت اسرائیل در غزه؛ 4 نفر شهید و 14 نفر زخمی شدند


زلزله ۷ ریشتری ژاپن را لرزاند


مهاجرانی: انسداد فعالیت سکوها بدون دستور رئیس‌جمهور امکانپذیر نیست


سفر هیئت مذاکره‌کننده حماس به قاهره برای ازسرگیری مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس


پربیننده ترین خبرها

پنتاگون در تازه ترین آمار خود مدعی شد از زمان آغاز جنگ با ایران در 28 فوریه، 18 سرباز آمریکایی کشته و 624 نفر دیگر زخمی شده‌اند.


منابع خبری آمریکا از تیراندازی در مرکز شهر سیاتل ایالت واشنگتن و زخمی شدن چند نفر بر اساس گزارش‌های اولیه خبر دادند.


سناتور دموکرات: مقام‌های دولت ترامپ درباره جنگ علیه ایران سرگردان هستند


اعتراف پنتاگون به تلفات نظامیان خود؛ ۱۸ نظامی کشته و ۶۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند


بقائی:آمریکا بستر مناسب برای گفت‌وگو را از بین برد/تبادل پیام از طریق میانجی‌ها ادامه دارد


واکنش معاون وزیر خارجه به فاسد خواندن دیوان بین المللی کیفری از سوی آمریکا


کارشناس علوم سیاسی: آمریکا از فرسایش توان نظامی خود و قدرت پاسخ ایران هراس دارد + ویدئو


حملات توپخانه ای جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


مقام آگاه: با ۶ کشتی عبوری از مسیر ناایمن در تنگه هرمز برخورد شد


عربستان با محاصره یمن، جان ۱۲۰ هزار بیمار سرطانی را به خطر انداخته است+فیلم


یورش نظامیان صهیونیست به قدس و کرانه باختری+ فیلم