مهاتیر محمد مامور تشکیل دولت جدید مالزی شد

پنج‌شنبه 20 ارديبهشت 1397
18:31
مهاتیر محمد مامور تشکیل دولت جدید مالزی شد در پی پیروزی احزاب مخالف دولت مالزی به رهبری مهاتیر محمد، وی مامور تشکیل دولت جدید این کشور شد.

کاخ سلطنتی مالزی اعلام کرد ماهاتیر محمد مامور تشکیل دولت جدید این کشور شد.

بر اساس نتایج رسمی انتخابات، ائتلاف تحت رهبری مهاتیر محمد موفق شد شکست دور از انتظاری را به ائتلاف حاکم بر مالزی تحمیل کنند و به 6 دهه سلطه سیاسی این ائتلاف در طول دوران استقلال این کشور از بریتانیا پایان دهد.

اکنون ماهاتیر محمد در سن 92 سالگی بار دیگر این شانس را دارد که بر کرسی نخست وزیری مالزی تکیه بزند تا به یکی از پیرترین رهبران منتخب جهان بدل شود.

مخالفان دولت حاکم موفق شدند 121 کرسی از مجموع 222 کرسی را در انتخابات پارلمانی نهم ماه می / 19 اردیبهشت ماه را به‌ دست آوردند، حد نصابی که آنها را قادر می‌کند تا دولت جدیدی تشکیل دهند.

نجیب رزاق، که به عنوان مرد شماره اول ائتلاف جبهه ملی از سال 2009 تاکنون هدایت دولت مالزی را در دست داشته روز پنجشنبه رسما اعلام کرد که حکم مردم را می‌پذیرد و ائتلاف حاکم نیز به اصول دموکراتیک احترام می‌گذارد. اما او تاکید کرد که چون هیچ حزبی اکثریت مطلق آراء را کسب نکرده بنابراین تعیین نخست وزیر بعدی بر عهده پادشاه مالزی خواهد بود.

محبوبیت نجیب رزاق از سال 2015 و در جریان افشاء یک پرونده سوء استفاده مالی چندین میلیارد دلاری رو به کاهش بوده است.

ماهاتیر محمد پیشتر یکی از اعضاء ارشد ائتلاف حاکم بوده و با حمایت این ائتلاف از سال 1981 و به مدت 22 سال هدایت دولت را در دست داشت. او با وجود آن که معمار مالزی نوین و طراح برنامه توسعه اقتصادی موفق این کشور لقب گرفته ولی در دوران نخست وزیری با انتقادهایی در خصوص برخورد با مخالفان دولت و سرکوب آزادی‌های دموکراتیک مواجه بود.

مهاتیر محمد پس از اوج‌گیری انتقادهای عمومی از گسترش فساد در میان هیات حاکمه، رهبری ائتلاف مخالفان را بر عهده گرفت.

مهاتیر محمد در نخستین واکنش به نتیجه انتخابات در یک کنفرانس خبری گفت: «بله، بله! من هنوز زنده‌ام و آمده‌ام تا شاهد حاکمیت دوباره قانون بر مالزی باشیم.»

وی همچنین با اعلام این که قصد ندارد از کسی «انتقام» بگیرد، اظهار داشت: «همه ما انتظار داریم که من همین امروز نخست وزیر شوم چون این یک فوریت است و مالزی در حال حاضر دولت ندارد.»

بلافاصله پس از اعلام نتایج اولیه، طرفداران ائتلاف پیروز به خیابان‌های مالزی آمدند و به جشن و شادی پرداختند. البته در آغاز، برخی درگیری‌ها میان مخالفان و موافقان ائتلاف حاکم در خیابان‌ها گزارش شد ولی با ورود پلیس اوضاع آرام شد و فضای جشن و شادی مردم در واکنش به این پیروزی تاریخی بر مالزی حاکم شد.

0% ...

آخرین اخبار

واکنش مقامات گمرکی به معضل صف‌های طولانی کامیون در مرز جمهوری آذربایجان


هاآرتص: نتانیاهو در "گرگ‌ومیش سیاسی" و افول دوران نخست‌وزیری او


ادامه تجاوزات گسترده "اسرائیل" به لبنان؛ بیش از ۵۰ شهید و ۱۰۰ زخمی در یک روز + فیلم


خیز «طلای سرخ» برای فتح بازارهای جهانی


حزب‌الله: به هرتجاوزی پاسخ می‌دهیم/ ایران به حمایت از لبنان متعهد است


«بلاد السودان»؛ سفری مستند به ژرفای تاریخ، تمدن و فرهنگ سودان


مستند "فدای مقاومت"، روایت العالم از پایداری آوارگان لبنانی


انتقاد از مذاکرات مستقیم لبنان با رژیم صهیونیستی در سایه تداوم تجاوزات + فیلم


رئیس جمهور ازبکستان امضای یادداشت تفاهم پایان جنگ را تبریک گفت


کرمانشاه؛ پل جدید ترانزیت عراق به افغانستان


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره