دلیل سقوط "هواپیمای ATR تهران-یاسوج" اعلام شد

جمعه 29 تير 1397
14:00
دلیل سقوط مدیرکل دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری با اعلام دلیل سقوط هواپیمای ATR گفت: اشتباهات مکرر و متعدد خلبان هواپیمای عامل اصلی سانحه پرواز تهران-یاسوج بوده است.

العالم - ایران / اقتصادی

حسن رضایی‌فر اظهار داشت: تقرب و اقدام به فرود در یاسوج در هوای بد به دلیل سقف پایین ابر برخلاف دستورالعمل شرکت، کاهش ارتفاع غیرمجاز از کمترین ارتفاع ایمنی مسیر پروازی W144، مدیریت نامناسب در کابین خلبان CRM، عدم رعایت رویه جبران واماندگی و stall هواپیما و عدم اجرای چک لیست‌ها در زمان تقرب از جمله دلایل این سانحه بوده است.

مدیرکل دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری عنوان کرد: استفاده نابه‌جا از اتوپایلوت در زمان تقرب، عدم توجه به درخواست کمک خلبان برای گرفتن فلپ پس از استال نیز از دیگر اشتباهات خلبان هواپیمای ATR تهران-یاسوج بوده است.

رضایی‌فر افزود: همچنین عوامل دخیل در این سانحه با عنوان عوامل کمکی شامل خطای کمک خلبان به‌عنوان pilot flying برای درخواست چک لیست، نبود نظارت عملیات شرکت به فعالیت خلبانان، آموزش ناکارآمد شرکت درخصوص دستورالعمل‌های عملیاتی شرکت و هواپیما و AIP و ضعف سیستم شناسایی مخاطرات و اقدامات پیشگیرانه در شرکت هواپیمایی است.

وی با اشاره به اینکه شروع پرواز به‌دلیل محدودیت‌های پزشکی خلبانان و بدی هوای مقصد صحیح نبود، تصریح کرد:  خلبانان به امید فرودگاه جایگزین شیراز پرواز کرده بودند و قبل از آغاز تقرب اطلاعات هوای یاسوج را می‌گیرد و سعی در خروج از ابر با سقف 15 هزار پا می‌کنند.

رضایی‌فر بیان کرد: دلیل خروج از ابر، شرایط توربولانس و تشکیل یخ بوده و با کاهش دادن ارتفاع، متاسفانه هواپیما در معرض جریانات updraft و down draft کوهستان قرار گرفته و به کوه برخورد کرده است.

وی گفت: هنوز خلبان ارابه فرود را بازنکرده بوده و به دلیل خروج از ابر خلبان سیستم یخ‌زدایی را خاموش می‌کند و AOA هم بدین دلیل قطع می‌شود و خلبان دیرتر متوجه وخامت اوضاع می‌شود.

منبع: تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

کارگزاران حج تمتع راهی مدینه شدند+ فیلم


گروه‌های مقاومت: حملات اخیر در غزه ادامه جنگ نسل‌کشی است


رسانه آمریکایی: نظریه «مرد دیوانه» ترامپ مقابل ایران جواب نمی‌دهد


اسلام آباد: هیات ایرانی درباره تحولات منطقه‌ای با مقامات عالی‌رتبه پاکستان گفت وگو می‌کند


وزیر خارجه پاکستان: مشتاقانه منتظر دیدارهای پربار با همتای ایرانی خود هستم


بقائی: در سفر عراقچی به پاکستان هیچ دیداری بین ایران و آمریکا برنامه‌ریزی نشده است


قالیباف: خط مقدم ضربه به آمریکا جنگ مالی است


تکذیب خبر استعفای قالیباف از ریاست هیات مذاکره‌کننده ایرانی


شهادت ۱۵ شهروند لبنانی در حملات صهیونیست‌ها پس از برقراری آتش بس


عراقچی وارد اسلام‌آباد شد