وزیر امور خارجه قزاقستان:

خواهان استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خزر نیستیم

شنبه 20 مرداد 1397
16:16
خواهان استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خزر نیستیم وزیر امور خارجه قزاقستان گفت: «آستانه» خواستار استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خزر نیست و این موضوع کاملاً مشخص است.

العالم _ آسیا

«غیرت عبدالرحمان اف» وزیر امور خارجه قزاقستان گفت: «آستانه» خواستار استقرار پایگاه های نظامی آمریکا در دریای خزر نیست.

وی ادامه داد: برخی نمایندگان رسانه های گروهی روسیه و محافل کارشناسی در مورد وضعیت واقعی اوضاع مبنی بر ترانزیت کالاهای غیرنظامی آمریکا از طریق قلمرو قزاقستان اطلاعات کافی در دست ندارند.

عبدالرحمان اف ادامه داد: حرف بر سر ترانزیت تجاری ریلی کالاهای غیرکشنده از طریق قلمرو قزاقستان برای ادامه عملیات جامعه بین المللی برای حمایت از دولت افغانستان می‌باشد.

وی افزود: معلوم است که برای ترانزیت نه تنها قلمرو قزاقستان بلکه کشورهای دیگر مستقر در مسیر انتقال از آمریکا تا افغانستان قرار دارند و این موضوع نشانه‌ای از حضور نظامی آمریکا در دریای خزر و همچنین ایجاد پایگاه در این منطقه نیست.

وزیر خارجه قزاقستان عنوان کرد: ترانزیت مشابه قبلا توسط روسیه صورت گرفته شده است، از سال 2010 تا 2015 میلادی ترانزیت این کالاها از قلمرو روسیه، قزاقستان و ازبکستان انجام گرفته است. قرارداد قزاقستان و آمریکا امضا شده در سال 2010 میلادی همین شرایط را که قرارداد روسیه و آمریکا داشت، دارد. فقط قزاقستان فهرست محل گذرگاه ها را با بنادر «آکتائو» و «کوریک» تکمیل کرد.

عبدالرحمان اف خاطرنشان کرد: همه موارد مشابه در نظر گرفته در قرارداد بین روسیه و آمریکا همچنان باقی مانده است. حرف بر سر استقرار پایگاه های نظامی آمریکا و یا پایگاه های نظامی دیگر کشورها در خزر نیست.

وی ادامه داد: اصل عدم حضور نیروهای مسلح خارجی در دریایی خزر در توافقنامه کشورهای خزر که برنامه ریزی می شود در روز 12 آگوست در «آکتائو» امضا شود، مندرج شده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

فشار عربستان به ترامپ برای لغو محاصره تنگه هرمز


ایروانی: اعمال محاصره دریایی آمریکا نقض فاحش تمامیت ارضی ایران است


شهادت ۳۴ لبنانی در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر حملات هوایی رژیم صهیونیستی


وزیرخارجه ترکیه: نتانیاهو بعد از ایران به سراغ ترکیه می‌آید


برآورد اولیه 270 میلیارد دلاری خسارت ایران در جنگ اخیر تا الان


افزایش حملات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و غزه/ ۲ فلسطینی شهید شدند


واشنگتن پست: قالیباف تیم آمریکایی را تحت تاثیر قرار داد


وزیر راه: هیچ مسیر جاده‌ای و ریلی مسدود نیست


ایران خواستار غرامت از ۵ کشور منطقه شد


رژیم صهیونیستی سفیر ایتالیا را احضار کرد