ظریف: به دنبال دعوا با همسایگان نیستیم/در را به روی مذاکره سیاسی با عربستان نبسته‌ایم

چهارشنبه 7 شهريور 1397
22:26
ظریف: به دنبال دعوا با همسایگان نیستیم/در را به روی مذاکره سیاسی با عربستان نبسته‌ایم وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران به دنبال دعوا با همسایگانش نیست، گفت: اگر دولت سعودی این آمادگی را داشته باشد که به صورت معقول وارد یک مذاکره سیاسی شود، تهران هیچ وقت در را به روی چنین مذاکره‌ای نبسته است.

العالم - ایران / سیاسی

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی با شورای اطلاع رسانی دولت درباره روابط ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر با بیان اینکه سیاست ما داشتن رابطه خوب با همسایگان است، گفت: الان بهترین روابط را با کشورهای ساحلی دریای خزر داریم و می‌خواهیم این روابط گسترش نیز یابد.

وی با یادآوری این نکته که ما دنبال دعوا با همسایه‌های خودمان نیستیم، عنوان کرد:‌ما با همه همسایه‌ها به دنبال روابط همسایگی هستیم.

وزیر خارجه با اشاره به آنچه که در وزارت خارجه ایران به عنوان سیاست همسایگی و یا سیاست منطقه قوی تعریف شده، اظهار داشت: ما دنبال سلطه بر همسایگانمان نیستیم، البته سلطه کسی را نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت. 

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین بیان کرد: دنبال این هستیم که با همسایگان روابط خوبی داشته باشیم و منطقه‌ قوی‌تری ایجاد کنیم که زمینه حضور برای نیروهای بیگانه نشود، همان کاری که در خزر کردیم که از مهمترین موضوعات توافق ما در خزر این است که کشورها به خارجی‌ها اجازه استفاده از قلمرو خود علیه یکدیگر را ندهند.  

برای ما باعث تاسف است که همسایگان ما به خارجی‌ها پناه بردند

وی همچنین گفت: برای ما باعث تاسف است که همسایگان ما به خارجی‌ها پناه بردند و تا حدی پناه بردند که ترامپ رسما گفته برخی دولت‌های عربی خلیج فارس بدون ما سه هفته هم دوام نمی‌آورند؛ این حرف خوبی نیست، حتی برای ما که همسایه آنها هستیم، بد است که این حرف را می‌شنویم.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره مناسبات تهران و ریاض هم گفت: دولت کنونی عربستان سعودی دنبال حل مشکل نبوده، حتی در برخی موارد می‌توان مشاهده کرد که آنها دنبال تنش آفرینی هستند، ما از اینکه امسال در حج رفتار بهتر بوده، حتما استقبال می‌کنیم و حتما اگر دولت سعودی این آمادگی را داشته باشد که به صورت معقول وارد یک مذاکره سیاسی شود، ایران هیچ وقت در را به روی چنین مذاکره سیاسی نبسته است.

وی در عین حال گفت: ولی این واقعیت را باید بپذیریم که دولت سعودی در روابطش با ایران حج را همواره جدا کرده، مخصوصا در دو سال گذشته و باید بدون خوش باوری به شرایط نگاه کنیم.

اگر عربستان آماده باشد با عقلانیت رفتار کند

ظریف همچنین بیان کرد: اگر دولت سعودی این آمادگی را داشته باشد که با عقلانیت نسبت به روابط خارجی رفتار کند، درهای جمهوری اسلامی به روی همسایگانش همیشه باز است و آماده هستیم و امیدواریم رفتار مثبتی که در حج داشتند به سایر حوزه‌های روابط تسری یابد.

0% ...

آخرین اخبار

سخنگوی دولت: مشکلی در تأمین ورق‌های فولادی وجود ندارد


ولایتی: سیاست بین‌الملل لوکیشن فیلم «جک اسپارو» نیست


حماس: در صورت پایبندی اسرائیل به تعهدات، آماده شرکت در مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس هستیم


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و آلمان


سقوط کم‌سابقه تولید نفت چهار کشور کلیدی خلیج فارس


تالاب حله بوشهر پس از 20 سال دوباره کامل آبگیری شد


کاهش ذخایر تسلیحاتی آمریکا/ پنتاگون خطاب به اروپا: با تاخیر طولانی سلاح تحویل می دهیم


نیویورک تایمز: اسرائیل ۲۰ روستا در لبنان را با خاک یکسان کرد 


همتی: تمهیدات لازم برای تامین کالاهای اساسی اندیشیده شده است


سازمان اطلاعات سپاه: فضای تصمیم گیری برای آمریکا محدود شده است