کارشناس لبنانی

اردوغان در رابطه با اسرائیل دروغ می گوید

اردوغان در رابطه با اسرائیل دروغ می گوید
سه شنبه 11 مهر 1391 - 11:42

كارشناس امور تركيه، اظهارات رجب طيب اردوغان در كنگره حزب عدالت و توسعه را در مقايسه با مواضع معروفش در خصوص مسائل داخلي و خارجي تكراري ارزيابي كرد.

" محمد نورالدين " دوشنبه شب در گفت و گو با شبكه خبري العالم اظهار داشت: تنها حرف تازه اي كه در كنگره حزب عدالت و توسعه تركيه به صورتي واضح تر مطرح شد، تبديل شدن آن به اردوگاهي براي گروهي خاص در جهان اسلام يعني اخوان المسلمين است.

وي با اشاره به حضور گسترده رهبران اخوان المسلمين از كشورهاي مختلفي نظير مصر، تونس و فلسطين در اين كنگره، گفت: اين كار كمكي به برآورده شدن چشمداشت هاي تركيه براي تبديل شدن به رهبر جهان اسلام نمي كند، زيرا تركيه براي رسيدن به اين هدف، بايد در فاصله اي يكسان از همه كشورهاي جهان اسلام بايستد، دولت اردوغان اين اصل را رعايت نكرده است.

 اين كارشناس امور تركيه خاطر نشان كرد: براي رهبري جهان اسلام، تركيه بايد همسو با خواسته هاي ملت ها و جوامع اسلامي گام برداد اين در حالي است كه تركيه كشوري عضو ناتو است و روابط مستحكمي به ويژه در زمينه اقتصادي با اسرائيل دارد به طوري كه ميانگين مبادلات تجاري ميان تركيه و رژيم صهيونيستي سالانه 35 تا 40 درصد افزايش نشان داده است. از سوي ديگر اردوغان در سخنراني خود آن گونه كه قبل از اين در خصوص فلسطين موضع گيري مي كرد، موضع نگرفت و گفت كه عذرخواهي اسرائيل براي عادي سازي روابط با تل آويو كفايت مي كند و از سوي ديگر از پافشاري بر درهم شكستن محاصره غزه دست كشيد و اين مساله را به رئيس جمهور مصر واگذار كرد.

 وي درباره تلاش اردوغان براي تبديل ساختار نظام سياسي تركيه به نظام رياست جمهوري يا نظام مشابه رياست جمهوري به رياست خودش گفت: اردوغان در سخنراني خود به طور واضح به ايجاد چنين تغييري اشاره نكرد اما چشمداشت هاي اين مرد در همين راستا است زيرا او به دنبال اختيارات هر چه بيشتر در عرصه سياسي است.

 كارشناس امور تركيه تاكيد كرد: آن چه در اين كنگره اتفاق افتاد اين بود كه اردوغان، حزب عدالت و توسعه را به يك موسسه تبديل كرد و خود را به عنوان رئيس حزب، يا نخست وزير يا رئيس جمهور، در حد ترسيم كننده نقشه راه حزب عدالت و توسعه بالا برد تا بتواند نه تنها براي تا سال 2023 بلكه حتي تا سال 2071 نقشه بريزد. او در سخنراني خود به اين دو تاريخ اشاره كرد، اين سال ها يكي سده سالگرد تاسيس جمهوري تركيه و ديگري هزاره ورود ترك ها به آناضول به شمار مي روند.

 " محمد نورالدين " در پايان تاكيد كرد: در تركيه نظريه اي در دستور كار قرار گرفته است كه فقط نظريه حزب عدالت و توسعه نيست. بنيان گذار اين نظريه، نظريه پرداز معروف ملي گراي ترك ، " زياكروك الب " بود. اين نظريه بر پايه قومي گرايي اسلامي استوار است و از زمان جنگ جهاني اول تاكنون در تركيه رواج داشته است.

 

18:10.1

26

پربیننده ترین خبرها