فشارهای بین المللی علیه عربستان درخصوص قتل خاشقچی

دوشنبه 30 مهر 1397
17:06
فشارهای بین المللی علیه عربستان درخصوص قتل خاشقچی همزمان با اعتراف عربستان به قتل خاشقچی مجامع بین المللی و غربی خواستار ارائه توضیحات صادقانه در این خصوص شده اند.

العالم-عربستان سعودی

همزمان با اعتراف رسمی عربستان به قتل جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان در استانبول، محکومیت های بین المللی علیه عربستان تشدید پیدا مرده است و هر روز به شمار شخصیت های سیاسی و بین المللی که این اقدام را محکوم می کنند افزوده می شود.

در همین حال فشار زیادی از سوی جامعه بین الملل در خصوص کشف حقیقت و جزئیات کشتار خاشقچی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول وجود دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از اتخاذ مواضع متغیر و متناقض درقبال قتل خاشقچی به دست عوامل عربستان، با ایمانوئل مکرون، همتای فرانسوی اش تماسی تلفنی با محوریت بررسی قتل خاشقچی برقرار کرده و این اقدام را فاجعه آمیز توصیف کرد.

وی همچنین با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز در همین خصوص به صورت تلفنی گفتگو کرد و دو طرف بر لزوم شفاف سازی درخصوص روند قتل خاشقچی در کنسولگری عربستان در ترکیه تاکید داشتند.

ترامپ تاکید داشت که روایت عربستان از قتل خاشقچی همراه با اکاذیب و مغالطات بسیار است.

استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا نیز اعلام کرد که اعتراف عربستان به قتل خاشقچی در یک نزاع لفظی اقدام خوبی است اما کافی نیست.

اما سنای آمریکا نیز شاهد جریان های اعتراضی علیه عربستان و اقدامات ضد حقوق بشری  سعودی ها است، راند پول سناتور جمهوری خواه سنا تاکید دارد که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بر قتل خاشقچی نظارت داشته است. وی همچنین تاکید کرد که برای حل بحران سیاسی در عربستان محمد بن سلمان باید از کار برکنار شود.

جاستین ترودو نخست وزیر کانادانیز اعلام کرد که به دنبال قتل خاشقچی، احتمال لغو شدن قرارداد تسلیحاتی بزرگی که پیشتر میان کانادا و عربستان منعقد شده است، وجود دارد.

در همین حال، کریستیا فریلند، وزیر خارجه کانادا در این خصوص اعلام کرد که اظهارات مقامات سعودی درخصوص قتل خاشقچی دور از حقیقت است، وی همچنین خواستار انجام تحقیقات عمیق درخصوص قتل خاشقچی شد.

آلمان نیز پیشتر اعلام کرده بود که تا زمان روشن شدن سرنوشت خاشقچی به عربستان سلاح ارسال نخواهد کرد.

آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز بر لزوم ارائه توضیحات درخصوص قتل خاشقچی تاکید کرد.

شایان ذکر است آلمان، فرانسه و انگلیس با انتشار بیانیه ای خواستار توضیحات صادقانه  درخصوص اظهارات سعودی ها در قتل خاشقچی شدند.

0% ...

آخرین اخبار

گزارش العالم از آیین «رکضه طویریج» با حضور میلیونی عزاداران در کربلای معلی 


رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و انگلیس درباره اجرای یادداشت تفاهم اسلام‌آباد


خط مستقیم بین ایران و آمریکا در تنگه هرمز دروغ محض است


همتی: ۳.۷ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو تامین شده است


مخبر: قطب نمای برخی همسایگان هنوز دوست و دشمن را وارونه نشان می‌دهد


اجرای تعهدات زمینه ساز برقراری صلح در منطقه


رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و امارات


بقایی: بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس، وارونه‌نمایی حقیقت و اصرار بر آزمودن آزموده‌های پیشین است


تصاویر ماهواره‌ای از شدت خسارت پایگاه دریایی آمریکا دربحرین بر اثر حملات ایران


تاکید برتوسعه مناسبات میان ایران و ازبکستان


پربیننده ترین خبرها

نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد