خبر فوری:

ثبت سازوکار تجارت اروپا و ایران کلید خورد/ ساز و کار تجارت اروپا و ایران تا پایان هفته عملیاتی می شود

سه شنبه 9 بهمن 1397
22:21
ثبت سازوکار تجارت اروپا و ایران کلید خورد/ ساز و کار تجارت اروپا و ایران تا پایان هفته عملیاتی می شود روزنامه وال استریت ژورنال روز سه شنبه به نقل از منابع آگاه در اتحادیه اروپا اعلام کرد که فرآیند ثبت رسمی ساز وکار تجارت اروپا و ایران (SPV) آغاز شده است و احتمالا پنجشنبه یا جمعه هفته جاری عملیاتی خواهد شد.

العالم ـ اروپا

«لارنس نورمن» خبرنگار وال استریت ژورنال گفته، جابجایی وجوه و اسناد مربوطه انجام و اجرای ساز و کار قطعی شده است.
وی ادامه داد: اکنون برعهده ایران است که برای تکمیل ساختار SPV اقدام به تاسیس شرکت کند.
پیشتر مقام‌های اروپایی از تلاش‌ برای اجرای سازوکار مربوطه در روزهای آتی خبر داده بودند.
«ژانو ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه هفته گذشته در همین ارتباط گفته بود که این ساز و کار،در حکم نوعی نهاد تسویه وجوه است که ایران را قادر می‌سازد تا سود حاصل از فروش بخشی از منابع نفتی خود را دریافت و همزمان از سه شریک اصلی اروپایی، کالاهای ضروری را خریداری کند.
به نوشته رویترز، نهاد مربوطه در پاریس تاسیس و احتمالا تحت نظارت فرانسه، آلمان و انگلیس اداره خواهد شد.
پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه سال جاری، اتحادیه اروپا با موضع‌گیری علیه این اقدام، به بررسی طرح‌‎هایی با هدف حفظ تجارت با ایران پرداخت.
این اتحادیه با اجرای قانون مسدودسازی تحریم‌ها (Blocking Statute) گامی در حمایت از شرکت های کوچک و متوسط برداشت تا این شرکت ها به موجب این قانون، مشمول تحریم های آمریکا قرار نگیرند.
از جمله طرح‌هایی که در ادامه مطرح شد، همکاری مستقیم بانک های مرکزی کشورهای اروپایی با ایران و نیز تدارک یک ساز و کار مالی ویژه (SPV) بود که تضمینی بر تداوم فعالیت های بانکی و تجاری باشد.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا قرار بود روز دوشنبه با صدور یک بیانیه، اجرای این ساز و کار را اعلام کند؛ اما انتشار این بیانیه به دنبال آنچه که اختلاف‌های داخلی بر سر ادبیات بکار رفته اعلام شد، به تاخیر افتاد.
وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا ممکن است در حاشیه نشست غیررسمی هفته جاری در رومانی، نشست رسمی کوتاهی نیز در ارتباط با موضوع برجام و تجارت با ایران برگزار کنند.

0% ...

آخرین اخبار

حضور وزیر نفت در آیین گشایش مرکز تعالی دیجیتال بریکس


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


پربیننده ترین خبرها