غریب‌آبادی:

امیدواریم همکاری ایران با آژانس با رفتار مخرب بعضی بدخواهان تخریب نشود

چهارشنبه 15 اسفند 1397
14:48
امیدواریم همکاری ایران با آژانس با رفتار مخرب بعضی بدخواهان تخریب نشود نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: امیدواریم همکاری ایران با آژانس با رفتار مخرب و شوم بعضی اعضای بدخواه این سازمان تخریب نشود.

العالم - ایران / سیاسی

«کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی در وین، طی سخنرانی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با اشاره به تلاش‌های مدیرکل و دبیرخانه آژانس در رابطه با راستی آزمایی اجرای برجام، نقش آنها را در شرایط کنونی پیرامون برجام، برای تداوم این توافق و حفظ حرفه‌ای‌گری، بی طرفی و استقلال و در نتیجه اعتبار آژانس، اساسی خواند.

وی افزود: تکرار حمایت قاطع اعضایی آژانس و شورای حکام از همکاری بین ایران و آژانس و لزوم تداوم اجرای برجام از سوی همه طرف‌ها و در عین حال ابراز تأسف از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق، امیدوار کننده است؛ با این وجود، ایران هنوز به طور کامل از فواید پیوستن به این توافق بهره‌مند نشده است.

نماینده دائم کشورمان با اشاره به 16 ژانویه به عنوان سالروز اجرایی شدن برجام، آن را نتیجه مذاکرات طولی برای حدود یک دهه و شامل موازنه حساس بین تعهدات و قول و قرارهای سیاسی معرفی کرد و اظهار داشت: علیرغم همه این دشواری‌ها و در میان اما و اگرهای فراوان، جمهوری اسلامی ایران با حمایت جامعه بین‌المللی و اطمینان به اجرای آن توسط همه طرف های باقیمانده، تصمیم گرفت تا در این مقطع در این توافق باقی بماند و به صورت سازنده و نزدیک، با آژانس همکاری کند.

وی تأکید کرد که این حقیقت برای چهاردهمین بار متوالی توسط آژانس مورد تأیید واقع شده است که خود نشان از موفقیت، نه تنها برای ایران، بلکه همچنین مهمتر از همه برای اعتبار آژانس و همه جامعه بین‌المللی دارد.

غریب آبادی، گزارش اخیر منتشر شده توسط مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در 3 اسفند 1397 را بار دیگر، نشان از حسن نیت و پایبندی کامل جمهوری اسلامی ایران و بالاترین سطح همکاری با آژانس دانست و ضمن اشاره به برخی از وجوه این گزارش، اظهار داشت که این گزارش اثبات می‌کند که جمهوری اسلامی ایران، از عزم و اراده برای تعامل و همکاری مثبت با آژانس برخوردار است.

وی افزود: ایران مایل است تا به تعامل خود با آژانس ادامه دهد، ولی در عین حال قویاً معتقد است که دیپلماسی یک جاده دو طرفه است و صادقانه امیدوار است که این نوع همکاری، با رفتار مخرب و شوم برخی اعضای بدخواه آژانس تخریب نشود.

سفیر کشورمان با اشاره به خروج آمریکا از برجام، افزود: متأسفانه در شرایط حساس کنونی، آمریکا نه تنها به اعمال مجدد تحریم‌های یکجانبه خود بسنده نکرده است، بلکه با اعمال فشار بر دیگران، اعم از بخش خصوصی یا دولتی، آنها را مجبور می‌کند تا مغایر با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، از آن تبعیت کنند.

نماینده دائم ایران در آژانس اضافه کرد: این فشارها و تحریم ها لزوما محدود به کالاهای تجاری عادی نیست، بلکه شامل مسائل مرتبط با کاربردهای بشردوستانه و صلح آمیز علم و فناوری هسته‌ای حتی از طریق اعمال تحریم‌هایی بر تأسیسات تولیدرادیودارو و نهاد ایمنی هسته‌ای ملی، در مغایرت با مفاد اساسنامه آژانس، نیز می‌شود. چنین رفتار غیر بشری و غیرمسئولانه آمریکا، حیات صدها هزار بیماری که نیاز مبرم به این رادیودارودارند را با خطر مواجه می‌کند.

*همکاری، تنها گزینه موجود برای ایران نیست
وی در ادامه تأکید کرد: اگر قرار است برجام حفظ شود، دیگر اعضای این توافق باید به طور کامل تعهدات خود را از طریق برداشتن گام‌های عملی فوری در این رابطه اجراء کنند؛ تأثیرات منفی و مخرب اقدامات یکجانبه آمریکا را از طریق تضمین فواید توافق برای مردم ایران جبران کنند و حرفه‌ای‌گری، بی طرفی و استقلال آژانس در اجرای فعالیت‌های راستی آزمایش اش قویاً حفظ شود.
وی همچنین افزود: مطمئنا اگر حفظ برجام یک هدف است، بنابراین، باید به جای طرح درخواست‌های بی‌ربط، از هیچ تلاشی برای تشویق دیگران به پایبندی به این تعهدات اجتناب نکنند، چرا که همکاری، تنها گزینه موجود برای ایران نیست.
غریب آبادی همچنین گفت متاسفانه در طول چندماه گذشته، تلاش های مخرب و غیرموفقبرخی برای اعمال فشار بر دبیرخانه و مدیریت خرد فعالیت های راستی آزمایی آژانس شدت یافته است.

وی در ادامه تأکید کرد: زمان آن فرارسیده است تا علیه این نیروهای مخرب که حیات آنها به ممات دیگران متکی است، متحد شویم. نمایش بد، طرح ویژگی‌های نادرست و ادعاهای بی اساس، در کنار حقه‌هایی تاکتیکی از جمله از طریق تأمین مالی برای انتشار گزارش هایی توسط مؤسسات و بنیادهای آمریکایی و اسرائیلی برای مختل کردن کار حرفه‌ای سازمان‌های بین‌المللی، به ویژه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، عناصر شناخته شده استراتژی فریبکارانه آنان علیه صلح و امنیت است.

نماینده دائم کشورمان در این راستا حفظ حرفه‌ای‌گری، بی طرفی و استقلال آژانس در ارتباط با اجرای فعالیتهای راستی آزمایی را برای اعتبار این نهاد و نیز برای تداوم رژیم پادمانی آژانس با اهمیت خواند و تأکید کرد که به همین دلیل، ایران همیشه معتقد است این اعتبار برای تضمین تداوم همکاری‌اش با آژانس، اساسی و مهم است.

0% ...

آخرین اخبار

عراقچی: تبادل پیام‌ها در ارتباط با خاتمه جنگ بین ایران و آمریکا در جریان است


طرح نتانیاهو برای غصب ۷۰ درصد اراضی غزه+فیلم


رایزنی مکرون با رهبران عرب منطقه درباره مذاکرات ایران و آمریکا


شورای امنیت سازمان ملل درباره لبنان تشکیل جلسه می‌دهد


انتقاد نبیه بری از تلاش‌ها برای مقصر جلوه دادن حزب‌الله


عملیات شهادت طلبانه؛ 4 شهرک نشین صهیونیست در کرانه باختری زخمی شدند+ فیلم


شکار MQ-1 تا F-35؛ آسمان منطقه دیگر برای هواپیماهای آمریکایی امن نیست+ فیلم


چرا رژیم صهیونیستی حملات خود به جنوب لبنان را تسریع کرده است؟+ فیلم


تعداد شهدای لبنان به سه هزار و ۴۱۲ نفر رسید


انتقاد شدید معاون سابق ترامپ از عملکرد دولت فعلی آمریکا