عزم دولت سعودی برای برخورد با رجال دینی در ماه رمضان

شنبه 14 ارديبهشت 1398
15:03
عزم دولت سعودی برای برخورد با رجال دینی در ماه رمضان
وزیر امور اسلامی سعودی، گفت همه سخنرانان و خطیبان مساجد باید در راستای سیاست و خط مشی حکومت سعودی سخن بگویند در غیر این صورت با آن‌ها برخورد خواهد شد.

العالم - عربستان سعودی

با نزدیک شدن به ماه رمضان، «عبداللطیف بن عبدالعزیز آل الشیخ» وزیر ارشاد و امور اسلامی سعودی در یک کنفرانس خبری در منطقه الشرقیه عربستان، گفت باید با ائمه جماعاتی که با حکومت همراه نیستند بشدت برخورد شود.

به نوشته روزنامه الریاض، او که شامگاه پنجشنبه پس از شرکت در همایش دفاتر همکاری‌های ارشادی، مقابل خبرنگاران قرار گرفت، از اعزام بیش از چهار هزار امام جماعت و مؤذن و سخنران به مناطق مختلف عربستان خبر داد.

عبداللطیف آل الشیخ در خصوص حضور برخی عالمان دینی که با حکومت سعودی همراه نیستند نیز مدعی شد که حضور این گونه افراد فراگیر یا سازماندهی شده نیست و صرفا برخی اقدامات فردی صورت می‌گیرد که وزات امور اسلامی با آنها برخورد کرده و دیگر حضور و بروزی ندارند.

او تأکید کرد: «وزارت [امور اسلامی] هیچ مسامحه‌ای با شخصی که بخواهد بر خلاف مقررات رفتار کند ندارد و اگر کسی خلاف دستورالعمل‌ها رفتار کند اقدام مناسب در حق وی اعمال شده و فردی دیگری را جایگزین می‌کنیم...»

این وزیر سعودی در ادامه با بیان اینکه همه باید جامعه را از خطر «منحرفان» و «گمراهان» دور کنند، گفت که گروه «اخوان‌المسلمین» خطرناک‌ترین و شرورترین این گروههاست که افکار خود را تبلیغ می‌کند.

او از اینکه اخوا‌ن‌المسلمین در بسیاری از کشورهای عربی نفوذ دارد، ابراز تأسف کرد و خواستار مقابله با افکار این گروه از طریق تببین مفهوم «اطاعت از ولی امر»، «افزایش همبستگی ملی» و دوری از اختلاف شد.آل شیخ همچنین گفت که حکومت و نیروهای امنیتی این حق را دارند تا احکام شریعت را بر گروههایی که آن‌ها را «گمراه» می‌خواند، اجرا کنند.

تأکید این وزیر سعودی بر کنترل خطیبان مساجد هرچند از سال‌ها پیش وجود داشته، به گونه‌ای که در سال ۲۰۱۴ در تمامی مساجد دوربین‌های مدار بسته نصب شد؛ اما در دوره ولی‌عهدی «محمد بن سلمان» این کنترل‌ها افزایش محسوسی داشته است. در این دوره کمترین ظن و گمانی مبنی بر ارتباط خطیبان مساجد با گروه اخوان‌المسلمین یا قطر، منجر به بازداشت آنها می‌شود که این مسأله اعتراضات بسیاری از نهادهای غیر دولتی بین‌المللی را موجب شده است.

الخلیج اونلاین روز گذشته گزارش داد که حکومت سعودی برای اولین بار از تمامی کسانی که می‌خواهند در ماه رمضان در مساجد اعتکاف کنند، خواسته تا کارت شناسایی خود را ارائه دهند و شهروندان غیر سعودی نیز حتما باید اجازه «کفیل» خود را داشته باشند.

در حال حاضر دهها تن از مبلغان دینی در زندان‌ها به سر می‌برند. اولین موج بازداشت خطیبان مساجد در سپتامبر ۲۰۱۷ یعنی سه ماه پس از آغاز ولی‌عهدی بن سلمان شروع شد و در این دوره افرادی سرشناسی چون «سلمان العوده»، «عائض القرنی» و «علی العمری» به اتهام ارتباط با اخوان‌المسلمین به زندان رفتند. حتی فردی چون «محمد العریفی» رجل دینی نزدیک به حکومت نیز در دوره‌ای در بازداشت به سر برد.

به نوشته حساب کاربری «معتقلی الرأی» در توئیتر که اخبار بازداشتی‌های عربستان سعودی را دنبال و منتشر می‌کند، از سپتامبر 2017 تا سپتامبر 2018 نیروهای امنیتی سعودی مجموعا 104 نفر را که بیشتر آن‌ها از خطیبان مساجد بودند، بازداشت کرده‌اند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

بیسکوف: حمله به کشتی ایرانی، تنش‌آفرینی خطرناک کی‌یف است؛ ایران توان پاسخ دارد


کنسولگری آمریکا در تورنتو دوباره زیر آتش گلوله؛ دومین تیراندازی در سال ۲۰۲۶


بررسی علل توقف حملات ترامپ علیه ایران در العالم


ایران باج‌خواهی آمریکا را رد کرد؛ دیپلماسی عزتمندانه تسلیم نمی‌شود


هشدار مسکو به لندن: بد می بینید!


ارتش سودان کنترل منطقه ام بادر را دوباره به دست گرفت +فیلم


گزارش العالم از استمرار گلوله باران رژیم صهیونیستی علیه جنوب لبنان+ فیلم


لابی صهیونیست عدالت را هدف گرفته است/ "برکناری دادستان لاهه برای فرار نتانیاهو از محاکمه بود"


لبنان ادامه نقض توافق از سوی "اسرائیل" را نمی‌پذیرد


کشتی‌ها برای تردد همچنان مسیر ایران را به کریدور آمریکایی ترجیح می‌دهند


پربیننده ترین خبرها

پنتاگون در تازه ترین آمار خود مدعی شد از زمان آغاز جنگ با ایران در 28 فوریه، 18 سرباز آمریکایی کشته و 624 نفر دیگر زخمی شده‌اند.


منابع خبری آمریکا از تیراندازی در مرکز شهر سیاتل ایالت واشنگتن و زخمی شدن چند نفر بر اساس گزارش‌های اولیه خبر دادند.


سناتور دموکرات: مقام‌های دولت ترامپ درباره جنگ علیه ایران سرگردان هستند


اعتراف پنتاگون به تلفات نظامیان خود؛ ۱۸ نظامی کشته و ۶۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند


بقائی:آمریکا بستر مناسب برای گفت‌وگو را از بین برد/تبادل پیام از طریق میانجی‌ها ادامه دارد


واکنش معاون وزیر خارجه به فاسد خواندن دیوان بین المللی کیفری از سوی آمریکا


کارشناس علوم سیاسی: آمریکا از فرسایش توان نظامی خود و قدرت پاسخ ایران هراس دارد + ویدئو


حملات توپخانه ای جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


مقام آگاه: با ۶ کشتی عبوری از مسیر ناایمن در تنگه هرمز برخورد شد


عربستان با محاصره یمن، جان ۱۲۰ هزار بیمار سرطانی را به خطر انداخته است+فیلم


یورش نظامیان صهیونیست به قدس و کرانه باختری+ فیلم