متیس: کشورهای منطقه باید علیه ایران مواضع واحد اتخاذ کنند

سه شنبه 31 ارديبهشت 1398
04:04
متیس: کشورهای منطقه باید علیه ایران مواضع واحد اتخاذ کنند وزیر دفاع برکنار شده آمریکا در مصاحبه‌ای از کشورهای منطقه خواست تا جبهه یکپارچه‌ای برای مقابله با ایران تشکیل دهند.

العالم-آمریکا

«جیمز متیس» وزیر دفاع سابق آمریکا بامداد سه شنبه گفت که کشورهای منطقه باید جبهه یکپارچه‌ای برای مقابله با ایران تشکیل دهند.

وی که با اسکای‌نیوز مصاحبه می‌کرد، گفت: با توجه به شرایط کنونی منطقه، بروز هرگونه درگیری نظامی با ایران بعید به نظر می‌رسد. موضوع مهم کنونی این است که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس باید وحدت خود را بازیابند و این وحدت و یکپارچگی برای مقابله با ایران ضروری است.

وزیر دفاع سابق آمریکا در ادامه این مصاحبه درباره بحران یمن گفت: باید کمک‌های بشردوستانه به مردم بی گناه یمن ادامه یابد و مذاکرات صلح در این کشور تحت نظر سازمان ملل ادامه یابد.

تنش‌ها میان واشنگتن و تهران طی هفته‌های اخیر به دلیل اقدامات آمریکا افزایش یافته و در عین حال نیز رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شده که به دنبال رسیدن به یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؛ این در حالی است که او اردیبهشت‌ماه سال گذشته به مشارکت آمریکا در توافق هسته‌ای برجام پایان داد و تحریم‌های هسته‌ای را علیه ایران از سر گرفت.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

0% ...

آخرین اخبار

هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


هشدار به بلغارستان درباره میزبانی از هواپیماهای نظامی آمریکا


انهدام آمازون در بحرین با موشک پاوه؛ پیامدهای راهبردی و ابعاد نظامی


وزارت دفاع یمن: ۶ کشتی سعودی مجبور به بازگشت از باب‌المندب شدند