گاف دردسرساز ترامپ در آستانه سفر به لندن

يکشنبه 12 خرداد 1398
10:40
گاف دردسرساز ترامپ در آستانه سفر به لندن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حالی قرار است فردا (دوشنبه 13 خرداد ماه 98) به انگلیس سفر کند که در تازه ترین اظهار نظر خود در باره این کشور مرتکب یک گاف دیپلماتیک شده است.

العالم ـ گزارش

ترامپ در اقدامی خارج از عرف دیپلماتیک که به منزله دخالت در امور داخلی انگلیس است، گفته که از نظر او نخست وزیر آتی بریتانیا باید بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج شود.

این درحالی است که پس از همه پرسی در باره برگزیت فضای عمومی این کشور در برزخ جدایی یا ماندن در اتحادیه اروپا قرار دارد و اختلافات سیاسی، این کشور را فرا گرفته است به طوری که تا کنون دو نخست وزیر از حزب حاکم "محافظه‌کار" قربانی این اختلافات شده اند. پس از "دیوید کامرون"، "ترزای می" به دنبال شکست درخصوص دستبابی به راه حل مناسب برای خروج از اتحادیه اروپا، با چشمانی اشکبار از نخست وزیری و ریاست حزب حاکم استعفا کرد.

ترزا می که با وعده اجرایی کردن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وارد دفتر نخست وزیری شده بود به علت ناتوانی در عملی کردن این وعده و ایجاد شکاف در حزب محافظه کار مجبور به کناره گیری شد.

در چنین شرایطی اظهار نظرهای عجیب دونالد ترامپ و برخی مسوولان آمریکایی در خصوص برگزیت و جانشین نخست وزیر مستعفی انگلیس تعجب محافل سیاسی را در این کشور برانگیخته است.

ترامپ جمعه گذشته نیز در اظهار نظری جنجالی از بوریس جانسون، وزیرخارجه سابق انگلیس و از مدافعان سرسخت برگزیت به عنوان بهترین گزینه برای رهبری حزب محافظه کار نام برده بود.

رییس جمهور آمریکا همچنین به روزنامه ساندی‌تایمز انگلیس گفته اگر جای نخست‌وزیر جدید انگلیس بود زیر بار پرداخت مبلغ ۵۰ میلیارد دلار به اتحادیه اروپا نمی رفت. نخست وزیر بعدی باید آماده شود که در صورت برآورده نشدن انتظاراتش از مذاکره با رهبران اروپا، این اتحادیه را بدون هرگونه توافقی ترک کند.

پیش از این اظهارات جنجالی ترامپ، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز اظهارات مشابهی در گفت و گو با روزنامه انگلیسی تلگراف مطرح کرده بود. وی جمعه گذشته به این نشریه گفته بود که "ترجیح آمریکا این است انگلیس از آنچه مردم این کشور می‌خواهند پیروی کرده و از اتحادیه اروپا خارج شود. این اقدام درسی برای همگان در پیروزی دمکراسی است."

اظهارات جنجالی بولتون و ترامپ در حالی است که قرار است روز دوشنبه (13 خرداد، سوم ژوئن) رییس جمهور آمریکا به همراه هیاتی بلندپایه برای دیدار رسمی سه روزه به لندن برود و با ملکه الیزابت دوم و رهبران سیاسی این کشور دیدار کند.

جدی ترین واکنش به رفتار جنجالی ترامپ تا کنون از سوی صادق خان شهردار لندن صورت گرفته که یک روز مانده به سفر رییس جمهور آمریکا به انگلیس، با انتشار یادداشتی در هفته نامه آبزرور انگلیس ترامپ را یک فاشیست و مظهر تهدید جهانی معرفی و خاطرنشان کرده، وی فردی است که پس از حمله تروریستی در لندن مردم را تحریک کرد، توییت گروه‌های راست افراطی انگلیسی را بازنشر داد، هشدار دانشمندان درباره تغییرات آب و هوایی را خبر جعلی می‌نامد و تلاش می‌کند تا در انتخابات حزب محافظه‌کار با حمایت از بوریس جانسون، دخالت کند.

شهردار لندن گفته ترامپ فکر می‌کند که از این طریق می‌تواند برای اهداف نفرت انگیزش یک متحد در خانه شماره ۱۰ (دفتر نخست‌وزیری) مستقر کند.

درهمین حال روزنامه انگلیسی"سان" نیز اظهارات ترامپ را "ناقض" اصول دیپلماتیک خوانده و گفته در صورتی که جانسون در انتخابات درون حزبی شکست بخورد، مشکلات دیپلماتیک میان دو کشور به وجود خواهد آمد.

نویسنده: احمد نیکنام

0% ...

آخرین اخبار

تشدید تنش در جنوب لبنان + فیلم


آمادگی هلال احمر ایران برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی + فیلم


رسواییِ پوشالیِ آمریکا در برابر محور مقاومت؛ نه از فشار خبری بود، نه از خروج!+ فیلم


قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود


وزیران خارجه روسیه و مصر: تلاش‌های دیپلماتیک برای توقف تجاوز آمریکا علیه ایران تقویت شود


محاصره در دریای سرخ؛ جبهه فرسایشی جدید پیش‌روی واشنگتن!


ریاست ایران بر بنیاد علمی اکو تمدید شد


تقابلِ جنونِ خودبزرگ‌بینیِ آمریکایی با کمالِ تاکتیکیِ ایران در میدان


مقاومت اسطوره ای اهالی «فرون» علیرغم وحشی گری دشمن صهیونیست + فیلم


خلیل الحیه: ثبات مردم فلسطین کلید امنیت و ثبات منطقه است


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت