واکنش تند دانمارک به درخواست ترامپ برای خرید گرینلند

شنبه 26 مرداد 1398
20:06
واکنش تند دانمارک به درخواست ترامپ برای خرید گرینلند
مقامات دانمارک مطرح شدن پیشنهاد خرید گرینلند از سوی رئیس جمهور آمریکا را دلیلی بر دیوانگی او خوانده‌اند.

العالم - اروپا

درخواست ترامپ مبنی بر خریدن جزیره گرینلند از دانمارک به‌خاطر استحصال منابع طبیعی آن، واکنش‌های تندی را در پی داشته است.

به نوشته نشریه «نیوز ویک»، ترامپ در یک مهمانی شام با نزدیکان خود به این نتیجه رسید که گرینلند را در مقابل مبلغی پول، از دانمارک خریداری کنند. پس از مطرح شدن این پیشنهاد در رسانه‌ها، برخی مشاوران ترامپ با اشاره به خرید «آلاسکا» از روسیه در سال ۱۸۶۷ توسط آمریکایی‌ها، موفقیت این معامله را محتمل دانستند.

اما بر خلاف انتظار آمریکایی‌ها، مقامات دانمارک و گرینلند به این پیشنهاد واکنش شدیدی نشان دادند.

«آجا شمنیتز لارسن» نماینده یکی از دو کرسی گرینلند در پارلمان دانمارک ضمن رد درخواست ترامپ بیان داشت: «برعکس، برای داشتن گرینلندی قوی‌تر و آزاد، باید مسیر همکاری بهتر و متعادل‌تر با دانمارک پیش گرفته شود».

«سورن اسپرسن» سخنگوی امور خارجه حزب مردم دانمارک هم در این زمینه گفت: «اگر او (ترامپ) واقعاً به چنین اقدامی فکر می‌کند، اثباتی نهایی دیوانه شدن او است».

اسپرسن افزود: «فکر این‌که دانمارک ۵۰هزار شهروند خود را به آمریکا بفروشد کاملاً مضحک است».

«لارس لوکه راسموسن» نخست‌وزیر پیشین دانمارک در حساب شخصی خود نوشت:‌‌«این احتمالاً دروغ آوریلی است که خارج از فصل بیان شده است».

شبکه تلویزیونی«سی‌ان‌ان» درباره علاقه ترامپ برای خریدن گرینلند، به سراغ کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا رفت اما آن‌ها از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کردند.

طبق گزاش این رسانه، یکی از پایگاه‌های نظامی آمریکا در گرینلند، پایگاه راداری و شنود است که در سال ۱۹۵۱ ساخته شده است.

این پایگاه نظامی آمریکا مجهز به سیستم هشدار درباره شلیک موشک‌های بالستیک بین قاره‌‌ای است و برد مأموریت آن به خاک روسیه هم می‌رسد.

گرینلند با داشتن حدود ۵۶هزار نفر جمعیت، بخش خودمختار پادشاهی دانمارک محسوب می‌شود. دولت محلی گرینلند که در شهر «نوک» مستقر است، به امور داخلی این منطقه رسیدگی می‌کند و کپنهاگ رسیدگی به امور امنیتی و سیاست خارجی آن را بر عهده دارد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

عراقچی: ممنوعیت صادرات نفت و پتروشیمی لغو شده، تحریم برداشته شده و برخی از دارایی‌های مسدود شده آزاد شده‌اند.


ایران از بلژیک امتیاز گرفت


هشدار سردار قاآنی به اشغالگران صهیونیست: با لگد از جنوب لبنان بیرون رانده خواهید شد


وقوع انفجار در دوحه


وزارت کشور قطر اعلام کرد انفجار داخلی در کارخانه‌ منطقه صنعتی راس لفان، در پی یک حادثه فنی رخ داده است.


تیم ملی ایران در دومین دیدار از جام جهانی ۲۰۲۶ مقابل تیم ملی بلژیک به تساوی بدون گل رسید.


نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب


ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل بلژیک


آنچه اسرائیلی‌ها نمی‌نویسند اما بین خودشان درباره‌اش صحبت می‌کنند


اصرار نتانیاهو بر ادامه اشغال جنوب لبنان