متن گفت‌وگوی جنجالی ترامپ و زلنسکی منتشر شد

چهارشنبه 3 مهر 1398
18:01
متن گفت‌وگوی جنجالی ترامپ و زلنسکی منتشر شد انتشار متن گفت‌وگوی رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین نشان می‌دهد که ترامپ از همتای خود خواسته پرونده مربوط به «جو بایدن» در اوکراین را پیگیری کند.

العالم _ آمریکا

کاخ سفید روز چهارشنبه تحت فشار شدید نمایندگان کنگره و رسانه‌های آمریکایی بالأخره متن گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین را منتشر کرد.

بر اساس این متن که از حالت طبقه‌بندی خارج شده و روی پایگاه اطلاع‌رسانی کاخ سفید قرار گرفته، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در این مکالمه تلفنی از «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین خواسته به پرونده فرزند «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد بالقوه دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰، «نگاهی» بیاندازد.

در پاسخ، زلسنکی با اشاره به اینکه حزب او در پارلمان اکثریت را به دست آورده و دادستان کل بعدی اوکراین منتخب او خواهد بود، به ترامپ اطمینان داده است که پرونده فرزند باید را به دقت بررسی کند.

جنجال بر سر مکالمه ترامپ و زلنسکی پس از آغاز شد که رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند یک مقام امنیتی سابق کاخ سفید، در پی نگرانی از ارتباط ترامپ با رهبر یک کشور دیگر و دادن «قولی» به او، به بازرسی کل جامعه اطلاعاتی آمریکا مراجعه کرده و شکایتی را تنظیم کرده است.

دو و نیم هفته پیش از طرح این شکایت، ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود به‌صورت تلفنی صحبت کرده بود. این تماس تلفنی در حال حاضر تحت تحقیق و بررسی دموکرات‌های کنگره قرار گرفته است. دموکرات‌ها در حال تحقیق بر روی تلاش ترامپ و «رودلف جولیانی» وکیل او برای متقاعد کردن دولت اوکراین جهت کمک به انتخاب مجددش در انتخابات سال ۲۰۲۰ هستند.

به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» روسای کمیته‌های اطلاعاتی، امور خارجه و نظارت در مجلس نمایندگان آمریکا معتقدند: «با نزدیک شدن انتخابات ۲۰۲۰ رئیس‌جمهور ترامپ و وکیل شخصی او فشار بر دولت اوکراین و سیستم قضایی این کشور را افزایش داده‌اند که برای کمپین انتخاب مجدد رئیس‌جمهور ترامپ خدماتی را انجام دهند و کاخ سفید و وزارت امور خارجه در این ماجرا شریک جرم هستند».

بایدن پیش از این متهم شده بود که از نفوذ سیاسی خود استفاده کرده و زمینه را برای عضویت پسرش در هیأت مدیره یک شرکت اوکراینی فراهم کرده است. گفته می‌شود که ترامپ مقام‌های اوکراینی را برای تحقیق در مورد این پرونده تحت فشار قرار داده و کمک مالی به کی‌یف را به پیگیری این پرونده منوط کرده است. نکته جنجالی اینکه ترامپ تنها چند روز پیش از این مکالمه انتقال کمک مالی وعده‌داده شده به اوکراین را متوقف کرده و تنها بعد از گفت‌وگو با زلنسکی با انجام این پرداخت موافقت کرده است.

انتشار اخبار مربوط به تلاش احتمالی ترامپ برای سوء استفاده شخصی از جایگاه سیاسی، موجب شده تا زمزمه‌ها در مورد امکان استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا قوی‌تر از هر زمان دیگری باشد. تاکنون بیش از ۲۰۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا از آغاز روند استیضاح حمایت کرده‌اند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

معادله جدید یمن علیه عربستان؛ محاصره در برابر محاصره، حمله در برابر حمله


ویدیوگرافیک/فلسطین؛ یک کلام از بحر تا نهر


روایت رسانه اسرائیلی از فشار واشنگتن بر تل‌آویو برای آتش‌بس و خلع سلاح حماس


ترکیه تردد کشتی‌های تجاری به مقصد روسیه را در دریای سیاه محدود کرد


ذوالقدر: آمریکا تا رفتارش را تصحیح نکند تنگه هرمز باز نخواهد شد


کاخ سفید ترامپ شبیه کاخ‌های صدام در زمان سقوط است


کاهش ۷۵ درصدی صادرات نفت عراق به دلیل بسته شدن تنگه‌هرمز


نتانیاهو خواستار افزایش ۱۴ میلیارد دلاری بودجه نظامی اسرائیل شد


خنثی‌سازی عملیات تروریستی داعش در منطقه سیده زینب دمشق


عراقچی: مسیر جدید تنگه هرمز در مذاکرات نیروهای نظامی و دریایی ایران و عمان تعیین شده‌است


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید