آمریکا درباره ارسال تسلیحات سعودی و امارات به القاعده تحقیق می‌کند

چهارشنبه 6 آذر 1398
13:28
آمریکا درباره ارسال تسلیحات سعودی و امارات به القاعده تحقیق می‌کند
گزارش شبکه خبری «سی. اِن. اِن» درباره رسیدن سلاح‌های آمریکایی به دست تروریست‌های القاعده در یمن، باعث شد واشنگتن هیأتی از محققان را برای بررسی صحت آن به ریاض گسیل کند.

العالم - یمن

وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع ایالات متحده تیم‌هایی از محققان را برای بررسی گزارش چند هفته پیش شبکه «سی. اِن. اِن» درباره رسیدن سلاح‌های آمریکایی فروخته شده به عربستان سعودی و امارات عربی متحده به دست شاخه گروه تروریستی القاعده در یمن، به ریاض و ابوظبی فرستاد.

وبگاه سی. اِن. اِن. در خبری نوشت که نامه‌ای از وزارت خارجه آمریکا را مشاهده کرده که در آن نوشته شده «تداوم پاسخ ناکافی» دولت‌های سعودی و اماراتی باعث به تعویق افتادن تحقیقات درباره سرنوشت این سلاح‌ها شده است.

تحقیقات این شبکه که از اوایل سال جاری میلادی (2019) شروع شده نشان می‌دهد خودروهای زرهی ساخت آمریکا (با نام خودروهای ضد زره و ضد کمین یا MRAP) که به عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته شده بودند، علی‌رغم توافق ادعایی با واشنگتن، به دست گروه‌های شورشی در یمن از جمله تروریست‌های القاعده رسیده است.

شبکه «الجزیره» نیز گزارش داد که تیم‌های تحقیقاتی آمریکا صبح امروز (چهارشنبه) وارد ریاض و ابوظبی شدند.

بعد از گزارش سی. اِن. اِن. بود که وزارت خارجه آمریکا در ماه فوریه از آغاز تحقیقات مشترکی با وزارت دفاع این کشور برای بررسی صحت آن شروع کرد.

دولت ترامپ در حالی به ریاض سلاح منتقل می‌کند که کنگره با فروش بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات آمریکا به عربستان سعودی به دلیل نقض حقوق بشر در یمن و همچنین ارتباط مقامات این کشور با قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستانی مخالفت کرده بود.

سی. اِن. اِن. سه هفته پیش کلیپی ویدئویی منتشر کرد که نشان می‌داد محموله‌ای از خودروی زرهی آمریکایی «اوشکوش» در حال تخلیه شدن در بندر «عدن» واقع در جنوب یمن بود.

واشنگتن در حالی به صورت پنهانی چنین سلاح‌هایی را به ائتلاف ریاض منتقل کرده است که تا 31 اکتبرماه (9 آبان ماه)، بیش از صدهزار نفر از سال 2015، جان خود را در یمن از دست دادند.

اوایل مردادماه سال جاری میلادی، رئیس‌جمهور آمریکا سه قطعنامه کنگره این کشور را که خواستار جلوگیری از فروش «اضطراری» سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی بودند وتو کرد.

آمریکا از زمان آغاز جنگ علیه یمن با ارائه کمک‌های اطلاعاتی و فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات از ائتلاف متجاوز به یمن حمایت کرده است و این در حالی است که حملات ائتلاف سعودی در یمن به نابودی زیرساخت‌های یمن و شیوع فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور عربی منجر شده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

دستگیری تعداد ۸ نفر از اشرار مسلح شاخص و مرتبطین گروهک‌های تروریستی


درگیری لفظی ترامپ و هگست بر سر بحران مهمات و درگیری با ایران


۲ نظامی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان به هلاکت رسیدند


هاکان فیدان: اسرائیل هیچ قصدی برای دستیابی به صلح ندارد


حملات هوایی و توپخانه ای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


تعلیق مذاکرات بیروت و تل آویو در پی حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


بدون تامین حقوق مشروع مردم فلسطین، امنیت نخواهید داشت


تنگه هرمز؛ آنگاه که دریانوردی به نبردی بر سر نفوذ تبدیل می‌شود


پزشکیان: ایران را همه مردم نگه داشتند، نه فقط کسانی که در خیابان بودند


مهندسی حاکمیت؛ بازتعریف قواعد منازعه در نبرد روایت‌ها