عراق سفیران چهار کشور غربی را فراخواند

دوشنبه 18 آذر 1398
19:45
عراق سفیران چهار کشور غربی را فراخواند وزارت خارجه عراق روز دوشنبه سفیران کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان و کانادا را به دلیل دخالت در امور داخلی این کشور فراخواند.

العالم ـ عراق

به گزارش پایگاه خبری «سومریه نیوز»، وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه ای اعلام کرد: این وزارتخانه برونو اوبیر سفیر فرانسه، استیفان هیکی سفیر انگلیس، یوخان مولر کاردار آلمان و سفیر کانادا را به دلیل صدور بیانیه مشترک علیه عراق احضار کرد. این سفرا با عبدالکریم هاشم معاون وزیر خارجه عراق دیدار کردند.

طبق بیانیه، عبدالکریم هاشم گفت: مناسبات دیپلماتیک عراق با کشورهای جهان مبتنی بر اصل تلاش برای تحقق منافع مشترک و رویارویی با خطرات مشترک است. بر همین اساس، عراق مناسبات خوبی با بسیاری از کشورهای دنیا دارد که اصل عدم دخالت در امور آنها و حفظ حاکمیت شان را رعایت می کند و این امر ستودنی است.

سفیران چهار کشور اروپایی روز گذشته (یکشنبه) در بیانیه ای مشترک از عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی عراق خواستند که با تضمین حمایت از جان تظاهرکنندگان، تحقیقات لازم را برای تعقیب و مجازات عواملان قتل معترضان عراقی به سرعت آغاز کند.

این مقام عراقی در ادامه، بیانیه مشترک چهار کشور اروپایی درباره عراق را مردود توصیف کرد و آن را دخالت در امور داخلی این کشور و در تناقض با توافق وین درباره تنظیم مناسبات میان کشورها دانست.

هاشم همچنین ماموریت سفیران در بغداد را تحکیم مناسبات و تقویت آنها بدون دخالت در امور داخلی عنوان و تاکید کرد که اگر نیاز به صدور بیانیه ای درباره عراق باشد، باید این اقدام با هماهنگی وزارت خارجه صورت بگیرد.

وی ادامه داد: عراق طی سال های گذشته و با تجاربی که داشته ثابت کرده که مردم بالغ و عاقلی دارد و کسی حق ندارد در امور داخلی انها دخالت یا اظهار نظر کند و یا بخواهد نظر خود را بر آنها تحمیل کند. همه نمایندگی موجود د ربغداد نیز باید به معیارهای دیپلماتیک در تنظیم روابط کشورها پایدار باشند.

به گزارش ایرنا، بیش از دو ماه از تظاهرات مردم عراق می گذرد. تظاهراتی که در اعتراض به اوضاع سیاسی و اقتصادی این کشور آغاز شد. طی هفته های اخیر این تظاهرات در برخی استان ها به خشونت کشیده شد.

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


عراقچی خطاب به همسایگان: زمان اتکا به خود و برادری واقعی فرا رسیده است


بیانیه مهم مقاومت اسلامی عراق درباره پاسخ به آمریکا و عربستان


کارمند آمریکایی به خاطر سر دادن شعار «فلسطین آزاد» بیکار شد


بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن در پاسخ به تجاوزات آل سعود


کارشناس نظامی یمنی: عملیات یمن، طرح گسترده عربستان را خنثی کرد +فیلم


بقائی: پیش از آنکه کسی بتواند ادعای غنائم جنگی کند، ابتدا باید در جنگ پیروز شده باشد


بن حبتور: رویکرد تهاجمی حکومت عربستان علیه همه مردم یمن است


سردرگمی تل‌آویو در برابر توافق و افزایش ترس از امتیازدهی آمریکا! +فیلم


درخشش جوانان ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید