هشدار رئیس‌جمهور چین علیه دخالت‌های خارجی در مناطق تحت حاکمیت پکن

شنبه 30 آذر 1398
13:58
هشدار رئیس‌جمهور چین علیه دخالت‌های خارجی در مناطق تحت حاکمیت پکن
رئیس‌جمهور چین در بیستمین سالگرد بازگشت منطقه ماکائو به قلمرو چین، درخصوص دخالت‌های خارجی در مناطق خودمختار این کشور هشدار داد.

العالم - آسیا

«شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین عصر جمعه در مراسم بزرگداشت بیستمین سالگرد پیوستن مجدد منطقه «ماکائو» به این کشور، درخصوص اقدامات مداخله‌جویانه نیروهای خارجی هشدار داد.

به نوشته روزنامه «نیویورک‌تایمز»، شی در این مراسم، بازگشت ماکائو به قلمرو چین را «فصلی فاخر» در تاریخ «سیستم‌های یک کشور، دو نظام» دانست که مشابه آن در هنگ‌کنگ نیز حاکم است.

رئیس‌جمهور چین گفت: «ثبات و رفاه طولانی‌مدت ماکائو هرگز با پیچ‌وخم‌ها و پیچیدگی‌های موقتی به‌لرزه درنخواهد آمد».

شی گفت: «ما هرگز اجازه نمی‌دهیم نیروهای خارجی در امور هنگ‌کنگ و ماکائو دخالت کنند». وی افزود: «ماکائو به یکی از امن‌ترین شهرهای جهان تبدیل شده است».

«هو یات سنگ» رئیس منطقه ویژه ماکائو نیز در این مراسم گفت: «سرزمین مادری باشکوه [چین] همواره قویاً از ماکائو حمایت می‌کند».

مقامات چینی بارها آمریکا، انگلیس و دیگر کشورهای غربی را به ایجاد نا امنی در هنگ‌کنگ به‌قصد زیرپا گذاشتن حق حاکمیت چین، متهم کرده‌اند.

منطقه خودمختار هنگ‌کنگ از اواخر خرداد ماه، به صحنه آشوب تبدیل شده است. معترضانی که ابتدا به لایحه استرداد مجرمین به دولت مرکزی چین اعتراض داشتند، بعد از لغو این لایحه همچنان به اعتراضات خشونت‌آمیز خود ادامه داده و خواستار آزادی‌های بیشتر و برکناری «کری لام» فرماندار این منطقه شدند. معترضان هنگ‌کنگ هم‌اکنون خواستار جدایی کامل از چین شده‌اند

دو سال پس از انتقال حاکمیت هنگ‌کنگ از انگلیس به چین، ماکائو، مستعمره سابق کشور پرتغال نیز تحت نظارت دولت مرکزی پکن قرار گرفت. این دو منطقه از آن زمان جزو قطب‌های اقتصادی مهم چین بوده و از آزادی‌های اقتصادی و سیاسی بالایی برخوردار هستند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

یمن: ۸ نفتکش سعودی را مجبور به تغییر مسیر کردیم


محکومیت اقدام لندن علیه نیروهای مسلح و همدستی‌ علیه ایران


موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


ثبت تردد بیش از 3 میلیون و 300 زائر حسینی از مرزهای اربعینی کشور


اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها در تخریب لوله‌های اصلی مناطق فلسطینی‌ نشین


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"