'شورای انتقالی جنوب' بازوی امارات در یمن؛ سه کودتا علیه دولت مستعفی

يکشنبه 7 ارديبهشت 1399
10:47
'شورای انتقالی جنوب' بازوی امارات در یمن؛ سه کودتا علیه دولت مستعفی شورای انتقالی جنوب در سال 2017 در جنوب یمن تشکیل و از همان زمان رقابت میان ابوظبی و ریاض به عنوان حامی دولت مستعفی یمن در جنوب این کشور تشدید شد.

العالم - یمن

نیروهای وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن در شامگاه ششم اردیبهشت (دیشب) همزمان با بیانیه رئیس این شورا –مقیم در امارات- درباره اعلام خودمختاری در جنوب یمن، در عدن تحرکات نظامی خود را آغاز کردند.

وزارت خارجه دولت مستعفی یمن این اقدام نیروهای تحت حمایت امارات را ادامه تمرد مسلحانه در آگوست گذشته و اعلام خروج کامل از توافق ریاض توصیف کرده بود.

بر اساس گزارش شبکه «الجزیره»، این اولین «کودتا»-ی شورای انتقالی علیه دولت مستعفی یمن مورد حمایت ریاض نیست بلکه کودتای دیگری نیز در سال گذشته (۱۳۹۸) در عدن علیه دولت انجام دادند و درگیری‌های مسلحانه میان دو طرف طی سه سال گذشته ادامه داشت.

تشکیل هیأت رئیسه شورای انتقالی جنوب در یازدهم می ۲۰۱۷ اعلام شد و ریاست این شورا را «عیدروس الزبیدی» بر عهده دارد؛ الزبیدی فعال سیاسی در تحرکات جنوب یمن است و پیش‌تر پست استانداری یمن را بر عهده داشته است.

فرماندهی شورای انتقالی جنوب را ۲۶ نفر از جمله «هانی بن بریک» بر عهده دارد؛ بن بریک به عنوان نائب رئیس شورای انتقالی جنوب نزدیک به مقامات امارات است.

در ادامه این گزارش آمده، روابط شورا با دولت امارات از همان ابتدا مشخص بود. پس از اعلام تشکیل شورای، الزبیدی و معاون وی بن بریک به عربستان رفتند و یک هفته در آنجا بودند. سپس به امارات رفتند و چند هفته در آنجا ماندند و عکس‌های الزبیدی و بن بریک با مقامات اماراتی و در مقدمه آن «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی منتشر شد.

در دهم آگوست سال گذشته عناصر شورای انتقالی جنوب کنترل قصر ریاست‌جمهوری در عدن «المعاشیق» را در اختیار خود گرفتند حدود سه ماه بعد پس از این کودتا در پنجم نوامبر ۲۰۱۹ توافق ریاض میان شورا و دولت مستعفی امضا شد.

این توافق تشکیل دولت از ۲۴ وزیر به صورت اشتراکی میان هر دو، بازگشت دولت مستعفی به پایتخت خودخوانده خود عدن، ادغام تمام تشکیلات نظامی در وزارتخانه‌های دفاع و کشور و تبادل اسرا میان طرفین را مطرح می‌کرد. دو ماه زمان برای اجرای توافق تعریف شده بود که اجرایی نشد.

روزنامه «العربی الجدید» در گزارشی از کودتای سوم نیروهای مورد حمایت امارات علیه دولت مستعفی هم سخت گفت و نوشت: ابوظبی در می ۲۰۱۷ نیز از آنچه «اعلامیه تاریخی عدن» نامیده شده بود، اعلام حمایت کرد؛ موضوعی که در واکنش به برکناری عیدروس الزبیدی توسط «عبد ربه منصور هادی» انجام شد (کودتای اول).

این روزنامه دومین کودتا را همان تسلط نیروهای اماراتی بر قصر المعاشیق در آگوست ۲۰۱۹ و سومین کودتا را اعلام خودمختاری شورای انتقالی در جنوب یمن در دیشب عنوان کرد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

قالیباف: ترامپ در یک ساعت هفت ادعای کذب مطرح کرد


خطیب‌زاده خواستار واکنش قاطع سازمان ملل نسبت به اقدام تجاوزکارانه علیه کشورمان شد


بقایی: باز و بسته شدن تنگه هرمز را میدان مشخص می‌کند نه فضای مجازی


رئیس کمیسیون امنیت ملی: از نظام جدید دریایی تنگه هرمز تمکین کنید


دریادار ایرانی: در طول جنگ اجازه ندادیم ناوگان آمریکایی وارد دریای عمان شود


اعلام نظم جدید حاکم بر تنگه هرمز از سوی نیروی دریایی سپاه


ترکیه برای تضمین صلح پایدار در ایران تلاش خواهد کرد


رئیس جمهوری لبنان: در هیچ توافقی ذره‌ای از خاک‌مان نخواهیم گذشت


اذعان صهیونیست‌ها به ناکامی در برچیدن حماس و حزب الله لبنان


بقائی: درباره تنگه هرمز تفاهم جدیدی حاصل نشده‌است