پامپئو: از همه ابزارهایمان برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح استفاده می‌کنیم

سه شنبه 16 ارديبهشت 1399
21:55
پامپئو: از همه ابزارهایمان برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح استفاده می‌کنیم
وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفته دولت این کشور از ابزارهای خود برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح استفاده خواهد کرد.

العالم - آمریکا

مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا امروز سه‌شنبه با تکرار لفاظی‌ها علیه ایران گفت کشورش از همه ابزارهای در دسترس خود برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح استفاده خواهد کرد.

حساب کاربری رسمی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر بخشی از سخنان مایک پامپئو را منتشر کرده است. او می‌گوید: «چیزی که مردم آمریکا باید بدانند این است که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ متعهد به استفاده از همه ابزارهایمان برای جلوگیری از دستیابی ایرانی‌ها به سلاح‌های متعارف بیشتر است. من باور دارم که ما ظرفیت انجام این کار را داریم.»

ممنوعیت‌های مربوط به فروش سلاح به ایران به موجب مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از روز ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ برداشته خواهد شد. پامپئو رهبری تلاش‌هایی را برای جلوگیری از اتمام این تحریم‌ها به عهده گرفته، اما رویترز گزارش داده احتمالاً این تلاش به بن‌بست خواهد خورد.

دولت آمریکا در روزهای گذشته قطعنامه‌ای را میان شماری از اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار تمدید این تحریم‌ها علیه ایران است. با این حال، تصویب این قطعنامه منوط به موافقت ۹ عضو شورای امنیت و عدم وتو از سوی روسیه و چین است.

دولت آمریکا تنها می‌تواند امیدوار به جلب حمایت فرانسه، بریتانیا و آلمان به عنوان سه عضو اروپایی برجام باشد. چین و روسیه به عنوان دو عضو دارای حق وتو در شورای امنیت به احتمال زیاد با هر گونه تلاش از سوی آمریکا برای تمدید این تحریم‌ها مخالفت خواهند کرد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) تاکید کرد که علی‌رغم فشارها و تلاش‌های آمریکا، تحریم‌های تسلیحاتی ایران در سازمان ملل قابل تمدید نیست.

ریابکوف در گفت‌وگو با شبکه «ریانووستی» عاملی که مانع تمدید تحریم تسلیحاتی ایران می‌شود را قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرد.

وی در این باره توضیح داد: «درباره تمدید رژیم ویژه (تحریم) ارائه تجهیزات نظامی به جمهوری اسلامی ایران و همچنین فروش تسلیحات توسط ایران، [باید بگویم] که این پرونده در زمان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بسته شد. این رژیم ویژه، بعد از دوره ۵ ساله در اکتبر ۲۰۲۰ منقضی می‌شود و هیچ انحرافی از این تصمیم وجود ندارد».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

قیمت نفت خام برنت از 90 دلار در هر بشکه گذشت و به بالاترین سطح خود از ژوئن رسید.


سنتکام: دور جدید حملات به ایران آغاز شد


صدای چندین انفجار در شهرستان دشتی استان بوشهر، جنوب ایران، شنیده شد.


فینال نفس‌گیر با شکست تلخ مسی/ اسپانیا قهرمان جام جهانی ۲۰۲۶ شد!


اسپانیا با شکست آرژانتین فاتح جام‌جهانی فوتبال شد.


کاظم غریب‌آبادی: ما تجاوز آمریکا را قویاً محکوم می‌کنیم و برای دفاع از منافع و امنیت ملی خود اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.


شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در اربیل در شمال عراق


آغاز مسابقه فینال جام جهانی 2026


وزارت خارجه عراق: الزیدی به ایران سفر می‌کند


وزیر کشور فردا به پاکستان می رود