اجماع طیف‌های سیاسی عراق بر عدم حضور وزاری سابق در کابینه الکاظمی

چهارشنبه 31 ارديبهشت 1399
14:36
اجماع طیف‌های سیاسی عراق بر عدم حضور وزاری سابق در کابینه الکاظمی یکی از نمایندگان جریان حکمت ملی عراق خبر داد، گروه‌های سیاسی توافق دارند که در کابینه جدید، هیچ وزیری از کابینه پیشین، حضور نداشته باشد.

العالم - عراق

«حسن فدعم» از نمایندگان جریان حکمت ملی عراق از تداوم رایزنیهای سیاسی برای تکمیل کابینه جدید این کشور خبر داد.

فدعم در جمع خبرنگاران گفت که در میان گروههای سیاسی اجماع وجود دارد مبنی بر اینکه در کابینه الکاظمی، هیچ وزیری از کابینه پیشین –کابینه عادل عبدالمهدی- حضور نداشته باشد.

پایگاه خبری شبکه «العهد» به نقل از این نماینده عراقی گزارش داد، فراکسیونهای سیاسی کُرد نیز به خواسته سایر گروههای سیاسی احترام بگذارند و هیچ وزیر سابقی را به عنوان نامزد پست وزارت، معرفی نکنند.

وی با تأکید بر اینکه کُردها نباید در وزارتهای خارجه و دادگستری هیچ وزیر سابقی را به عنوان نامزد، معرفی کنند، خاطر نشان کرد، در جریان تشکیل کابینه، 130 نماینده و 15 استاندار از الکاظمی خواستند که «نوری الدیلمی» وزیر برنامه‌ریزی سابق را در سمَت خود ابقا کند.

فدعم ادامه داد: «فراکسیونهای سیاسی نیز مایل بودند که جعفر علاوی وزیر بهداشت پیشین به خاطر مدیریت خوب در مبارزه با کرونا، در سمَت خود ابقا شود، ولی اصرار گروههای سیاسی بر عدم حضور هیچ وزیر سابقی در کابینه جدید، مانع از ابقای این دو وزیر شد».

این نماینده عراقی در پایان خاطر نشان کرد، فراکسیون حکمت، با هیچ اقدام ملی که منافع عراق در آن لحاظ شود، اعتراضی ندارد بلکه با همه توافق دارد.

بامداد ۱۸ اردیبهشت جاری، نشست پارلمان عراق به منظور رای اعتماد به برنامه دولت مصطفی الکاظمی و اعضای کابینه او برگزار شد و وی که به دلیل عدم توافق احزاب سیاسی برسر پیشنهاد دو نامزد برای پست‌های وزارت خارجه و نفت، تنها اسامی ۲۰ وزیر از ۲۲ وزیر کابینه را به پارلمان ارائه کرده بود، موفق شد تنها برای ۱۵ وزیر خود رای اعتماد کسب کند و وزرای پیشنهادی او برای وزارت‌خانه‌های فرهنگ، کشاورزی، مهاجرت، دادگستری و بازرگانی از گرفتن رأی اعتماد محروم ماندند.

نخست‌وزیر جدید عراق در سایه خالی ماندن پست‌های وزارتی مذکور، ناگزیر شد، ۲۳ اردیبهشت سرپرست‌هایی برای این وزارت‌خانه‌های بدون وزیر انتخاب کند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

مشاغل تازه زیر سایه جنگ؛ نبرد مردم غزه برای تأمین معاش در میان آوارها


تاکید ایران و روسیه بر خروج فوری نیروهای صهیونیستی از لبنان


اردوغان با پزشکیان درباره مذاکرات ایران-آمریکا


پیش‌بینی‌ها در منطقه... رئیس جمهور ایران فردا به اسلام آباد سفر می‌کند


لبنان پس از ژنو؛ بازتاب نقش ایران در تثبیت آتش‌بس لبنان و پیگیری خروج "اسرائیل" از این کشور


رئیس جمهوری :سیاست‌های تجاوزکارانه رژیم صهیونسیتی عامل ناامنی در منطقه است


صدای مادران داغدار میناب در شورای حقوق بشر؛ روایت یک مادر از رنج بازماندگان حمله به مدرسه شجره طیبه


لیبرمن: توافق بین آمریکا و ایران «بزرگترین فاجعه سیاسی» است


قالیباف به عمان رفت


حضور ۱۱ دانشگاه ایرانی در رتبه‌بندی کیو اس ۲۰۲۷